Met de jaarwisseling komen ook de de goede voornemens voor het komende jaar. Wat wij allemaal als hondenliefhebbers gemeen hebben is de liefde voor onze honden en het plezier wat we met ze beleven. Hoe groot of klein ze ook zijn, ze leren ons zoveel dingen over het leven. Daarom vroegen wij (Danielle 🙋🏻‍♀️ en Suzanne 🙋🏻‍♀️) ons af: Welke 10 goede voornemens worden geïnspireerd door onze honden?

Dit zijn onze 10 goede voornemens:

voornemen nummer 1 voor 2020 daag je hersenen uit

Het is nooit te laat om je hond iets nieuws te leren! Ze genieten ervan. Dit geldt natuurlijk ook voor ons. Nieuwe activiteiten dagen je hersenen uit en houden je scherp in 2020!

voornemen nummer 2 voor 2020 heb onvoorwaardelijk lief

Van ons té blij begroeten wanneer we thuiskomen tot knabbelen aan je vingers als we een zware dag hebben … Als honden ons één ding in het leven leren, is het hoe we onvoorwaardelijk van anderen kunnen houden. Hoe geweldig zou de wereld zijn als meer mensen hielden van de manier waarop honden dit doen?

voornemen nummer 3 voor 2020 wandel 30 minuten

Een wandeling van 30 minuten per dag levert enorme gezondheidsvoordelen op. Van het helpen afvallen, het verlagen van stress, tot het verlagen van je bloeddruk en het verminderen van het risico op veel chronische ziektes. En als je een hond hebt, heb je altijd een maatje die met je mee wil. Het is niet alleen geweldig voor jou, het is ook geweldig voor je hond! Lees meer hierover in ons blog over de voordelen van 30 miuten wandelen met je hond

voornemen nummer 4 voor 2020 lach meer

Ongetwijfeld helpt je hond je al vaak om een glimlach op je gezicht te toveren. Maar wist je dat er aan glimlachen gezondheidsvoordelen kleven, zoals minder depressie (1) een lagere bloeddruk (2) en pijnverlichting(3)? Het is zelfs bewezen dat je een langer leven zou kunnen leiden(4)!   1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20432952 , 2)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2762283/, 3)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267132/, 4)https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797610363775

Jouw hond maakt zich geen zorgen over de toekomst – hij geniet gewoon van het moment. Laat eens alles los, geniet van het moment en laat je verwennen! Deze siliconen Petkit borstel verbetert de bloedcirculatie van je hond  omdat zijn/haar huid en vacht worden gemasseerd, waardoor je hond en jij heerlijk kan ontspannen! 

voornemen nummer 6 voor 2020 drink meer water

Wist je dat de dagelijkse waterinname voor mensen en honden ongeveer hetzelfde zijn? De vuistregel is dat je hond ongeveer 30 tot 50 ml per kg lichaamsgewicht water nodig heeft per dag. Dit varieert natuurlijk met zijn activiteitenniveau, grootte, leeftijd en het weer. Ook voor ons is dat niet anders dus wanneer je je hond een slokje ziet nemen, helpt hij je eraan te herinneren dat je zelf ook slokje moet nemen! Als je zelf een flesje water meeneemt, neem dat ook deze Petkit Dogline Travel waterfles voor je hond mee!  Altijd samen vers water voor onderweg.

voornemen nummer 7 voor 2020 neem je rust

Honden slapen ongeveer 12-14 uur per dag. Als een hond onvoldoende slaapt, kan dit bijdragen aan probleemgedrag zoals overmatig blaffen, uitvallen of angstig zijn. Slaap is nodig om stress af te bouwen, nieuwe ervaringen te verwerken en om goed te kunnen leren. Dit is bij ons niet anders toch? Een goede nachtrust doet wonderen. Een goede zachte rustplek is belangrijk. Kijk eens naar deze prachtige kussens en dekens van Doctor Bark

voornemen nummer 8 voor 2020 let op je voeding

Elk jaar weer bovenaan de lijst bij sommige mensen. Gezonder eten. Wat telt is de calorieën inname. Bekijk het dieet van je hond nog eens goed. Zo heeft een oudere hond minder calorieën per dag nodig. Pas dit zo nodig aan. De eenvoudigste manier om het aantal calorieën te verminderen, is door gezonde snacks te nemen. Heb ik het nu over ons of de hond 😉?

voornemen nummer 9 voor 2020 koester vriendschap

Als honden-ouder weet je dit al lang: honden geven ongelooflijk veel liefde. En honden vinden het heerlijk om liefde van ons te ontvangen. Maar honden hebben niet alleen veel liefde voor mensen, maar eigenlijk (ook) voor alle andere diersoorten. Deze eigenschap om andere diersoorten (zoals mensen) lief te hebben is uniek en verklaart ook waarom het aantal honden – als één van de weinige diersoorten – toe- in plaats van afneemt. Een ongekend evolutionair succes. Lees meer hierover in ons blog over vriendschap en liefde 

voornemen nummer 10 voor 2020 doe eens gek

Vast in een sleur? Neem hier een les van hond: Houd je hoofd ondersteboven en bekijk de situatie vanuit een geheel nieuwe hoek en neem een spontane duik in de vijver van je buren. Doe eens gek!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief