Heb je (net) een puppy in huis? Gefeliciteerd! En heb je al je puppy benodigdheden in huis? Voor nieuwe baasjes die nog niet weten wat een puppy allemaal nodig heeft, hebben wij een top 10 puppy benodigdheden gemaakt.

Top 10 puppy spullen

Een puppy in huis is zo ontzettend leuk. Tegelijkertijd is de zorg en opvoeding van een puppy veel werk en vergt het hier en daar wat flexibiliteit. We hebben voor je op een rij gezet welke puppy benodigdheden makkelijk zijn om jou te helpen in deze drukke, leuke tijd!

Nr 1: Puppyvoer

Het belangrijkste voor de gezondheid van jouw puppy is goed puppy voer. Hiermee leg je namelijk de basis voor een goede gezondheid voor de rest van het leven van jouw puppy. En met goed voer kan dat een lang leven zijn. Lees hier alles over in ons artikel ‘Puppyvoer: de basis voor groei en ontwikkeling‘.

We kunnen er niet genoeg op hameren, dat voeding met een hoog vleesgehalte, het allerbeste is voor jouw puppy, omdat vlees veel dierlijke eiwitten en dierlijke vetten levert, die jouw puppy laten uitgroeien tot een sterk, fitte en gezonde volwassen hond.

Waar je ook op moet letten bij het kopen van puppyvoer is het calcium en fosfor gehalte (en de verhouding tussen die twee). En dit geldt in het bijzonder als je een puppy hebt van een groot ras. Lees hier alles over in de blog Voeding voor een puppy van een groot ras. Wil je weten hoeveel calcium en fosfor jouw pup nodig heeft? Lees meer in de blog Heeft mijn hond calcium nodig?

Ons puppy droogvoer:

Aanbieding!
89.95 81.95
Aanbieding!
Aanbieding!
Vanaf: 13.50 Vanaf: 11.50

Nr 2: Voerbak

Jouw puppy heeft natuurlijk ook een voerbak nodig om dat kwalitatief goed voer in te doen. We hebben voor de voerbak van Beco gekozen omdat het gemaakt is van het milieuvriendelijke bamboe en NIET van plastic. Dit materiaal is volledig biologisch afbreekbaar en draagt niet bij aan de afvalberg. De antisliprandjes voorkomen schuiven, zodat jouw puppy kalm op een rustig plekje haar eten kan verorberen.

Beco voerbak van bamboe

  • mooie design
  • volledig biologisch afbreekbaar bamboe
  • anti-slip
Dogline Beco Bowl voerbak naturel met hond

Nr 3: Een Bench

Een bench is één van de onmisbare puppy benodigdheden. Als je deze hebt, kan je jouw puppy af en toe alleen laten zonder dat je hele huisraad gevaar loopt. En ook voor ‘s nachts is een bench ideaal.

Een puppy voelt zich over het algemeen heel veilig in haar bench. Met een bench kan je je puppy echt af en toe ‘naar bed doen’ zodat zij weet dat ze moet gaan slapen. Ook kan je met behulp van een bench je puppy makkelijk zindelijk maken.

Het is belangrijk om de bench van je puppy ‘eigen’ te maken. Leg een lekker kussen in de bench zodat ze zacht ligt en leg haar eigen dekentje of knuffel bij haar.

De dekens en fleece dekens van Doctor Bark zijn hiervoor ideaal, omdat je deze kan wassen op 95C. Dat is wel zo hygiënisch als er een ongeluk in de bench gebeurt. De producten van Doctor Bark zijn super comfortabel, slijtvast en prachtig om te zien.

Onze favoriete Doctor Bark producten voor in de bench:

Doctor Bark Orthopedisch Hondenkussen Goudbruin
Doctor Bark Fleece-Quilt Hondendeken Goudbruin
Doctor Bark Hondenkussen Orthopedisch Country Hondenkussen Goudbruin en Koningsblauw

Nr 4: Trainingsbrokjes

Als je je puppy commando’s wil leren en haar aan je wil laten gehoorzamen, zijn trainingsbrokjes of snacks ideaal. Het kan ook zonder, maar met hulp van een paar lekkere brokjes, gaat alles aanleren veel sneller!

Als je ons artikel ‘puppy voer: de basis voor groei en ontwikkeling‘ hebt gelezen dan weet je hoe belangrijk goede puppy voer is. Ook voor snacks geldt dat het hoofdingrediënt vlees zou moeten zijn. Onder vlees kan je ook verstaan vis, insecten, of eieren. Dit levert gezonde dierlijke eiwitten en gezonde dierlijke vetten. Vlees en vis zijn bovendien het lichtst verteerbaar.

Geef liever geen snacks waarvan het hoofdingrediënt graan is. Puppies hebben tere maagjes: dierlijke ingrediënten kunnen zij goed verteren. Granen zijn lastiger te verteren.

Wil je jouw puppy commando’s leren met behulp van spelletjes en trainingsbrokjes? In ons artikel ‘Puppy spelletjes om jouw puppy te trainen‘, kan je lezen hoe dit werkt.

Absoluut noodzakelijk is het niet hoor, maar we hebben leuke heuptassen waar je jouw trainingsbrokjes in doet: Van Bandee. Super handig èn super hip:)

Top 3 mini trainingsbrokjes

Dogline AniPuro Bundel 3 snacks

Nr. 5: Puppy speeltjes

In onze lijst van puppy benodigdheden hadden we het net over trainingsbrokjes/hondensnacks en het leren van commando’s met behulp van puppy spelletjes. Het is dan ook nodig als je wat puppy speeltjes in huis hebt. Let er bij het kopen van puppy speeltjes op, dat er geen losse dingen aan zitten (zoals ogen bij teddy beer ofzo) èn dat het heet kan worden gewassen in de wasmachine.

Als je geen puppy speeltjes in huis hebt, gaat je huisraad (sokken/schoenen/enz) er aan, dus puppy speeltjes zijn absoluut noodzakelijk!:))

Nr. 6: Riem

Een puppy luistert nog niet zo goed, althans niet in het begin. Zij heeft dan ook een riem nodig. Zodra jouw puppy groter is en gewend is om aan een riem te lopen kan je investeren in een goede slipriem.

Maar in het begin, als jouw puppy nog niet gewend is aan de riem, kan je beter met een simpele riem of een touwtje aan een halsband beginnen. Neem niet een te lange riem of touw, omdat jouw puppy moet leren dat als zij aan de riem loopt zij naast of achter je loopt.

Nr. 7: Hondenborstel

Een hond vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Een puppy zal hier nog wel even aan moeten wennen, maar hoe eerder je begint met borstelen, hoe sneller zij hieraan gewend zal zijn. Met een goede borstel kan je losse haren en vuil verwijderen. Ondertussen stimuleer je de bloedsomloop van jouw puppy en creëer je een momentje van rust en aandacht tussen jou en je pup.

Nr. 8: Weegschaal

Bij puppies is het belangrijk dat ze langzaam en gestaag groeien. Te snelle groei belast haar skelet te veel en kan leiden tot allerlei afwijkingen. Het is dus goed om stil te staan bij de hoeveelheid voer die je geeft. Weeg de hoeveelheid voer die je geeft heel precies af. in de top 10 van puppy benodigdheden kan een weegschaal of goede maatbeker dan ook niet ontbreken.

Nr. 9: Hondenkussen/hondenmand

Een puppy heeft een hondenkussen of een hondenmand nodig. Puppies hebben heel veel slaap nodig. Deze slaap hebben ze nodig om te groeien, maar weet je dat een goede slaap ook heel belangrijk is voor de hersenen van je pup? Voldoende slaap maakt jouw pup slimmer. Dat komt omdat honden de commando’s die ze overdag hebben geleerd, herhalen in hun slaap.

Waar moet een hondenmand voor je pup aan voldoen?

Een goede hondenmand moet jouw pup de ruimte bieden die zij nodig heeft om comfortabel te liggen. Niet te groot en niet te klein. Maar een mand moet ook voldoende ondersteuning bieden en zacht zijn. Idealiter koop je een orthopedisch hondenmand, die de gewrichten van je pup ondersteunt. Dit geldt met name als je een pup hebt van een groot ras. Een orthopedische hondenmand werkt preventief tegen gewrichtsklachten, zoals artritis en artrose.

Je pup heeft een eigen plek nodig om te ontspannen. Een puppy moet zich kunnen terugtrekken in haar eigen ruimte om te kunnen ontspannen. Je kan de hondenmand ook in de bench zetten.

Als je een hondenbed koopt, let er dan op dat je het bed goed schoon kan maken. Puppies nemen veel vuil mee naar binnen. En soms pplast jouw pup misschien nog in haar bed. Dus het is belangrijk dat je het bed af en toe wast. Ook om vlooien en mijten te doden. Het fijnst is ook nog dat je het hondenbed in de droger kan doen.

Nr. 10: Veiligheidampje

Tot slot in de top 10 puppy benodigdheden: een lampje voor je puppy en liefst één die schokproef is. De veiligheid van je pup is het belangrijkste bij de opvoeding en een lampje is daarbij onmisbaar. Ook al heb je je pup aan een riem als je haar uitlaat in het donker of in de schemer: haar gedrag is nu eenmaal onvoorspelbaar en het is dan fijn als andere stoep- of weggebruikers haar al van ver kunnen spotten. Dus doe haar een lampje om als je met haar naar buiten gaat, ook in de lichte schemer.

orbiloc lampje op puppy

Laat jouw pup zichtbaar zijn

Met het Orbiloc veiligheidslampje is jouw kleine pup al op grote afstand zichtbaar en dat is wel zo veilig.

  • zichtbaar op grote afstand
  • 100% waterdicht
  • schok resistent tot 100 kg
  • 250 uur batterij
  • 3 jaar garantie (wel registreren)
  • in 10 prachtige kleuren
Ga naar de Orbiloc veiligheidslampjes

En vooruit, dan hebben we ook nog een nummer 11 en nummer 12

Nr 11.: Kofferbakligbed of achterbank bescherming

Dit is voornamelijk heel fijn voor jezelf als je jouw puppy vaak mee neemt. Het houdt je auto schoon terwijl het ligbed super comfortabel is voor jouw puppy.

Een puppy is in het begin vaak misselijk in de auto, dat is heel normaal. Zij wil dan ook nog wel eens een klein kotsje leggen als je haar in de auto meeneemt. Een kofferbak ligbed is ideaal, omdat je het makkelijk schoon spuit. Een klein kotsje is dan helemaal niet erg! Je kan ook een reisdeken aanschaffen die je overal mee naartoe neemt. Dan heeft jouw puppy haar eigen plekjes waar ze ook is.

Nr. 12.: Puppy shampoo

Laten we eerlijk zijn, die hele kleine schattige puppies, ruiken af een toe minder lekker dan ze er uit zien! Dan kan je jouw puppy fijn wassen. Maar dat mag niet te vaak en het moet absoluut met een speciale puppy shampoo! Lees meer in onze blog: ‘Hoe vaak moet of mag je een hond wassen‘.

Doctor Bark Honden Reisdeken met Reistas Goudbruin
Dogline Hubertus Gold Accessoires Kofferbak Ligbed
Doctor Bark 3-zits achterbank beschermer Grijs kopen

Informatie

Dit was onze top 10 van puppy benodigdheden. Wat je ook nodig hebt, is informatie. Veel informatie! Op onze site vind je veel artikelen over puppies en puppy onderwerpen. En als je vragen hebt, of je mist bepaalde onderwerpen, bel of mail ons dan! Wij vinden het leuk om dingen uit te zoeken en vragen te beantwoorden en met je mee te denken.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief