U overweegt een hond aan te schaffen? Hier enkele tips om in gedachten te houden zodat de aanschaf een succes wordt. Deze tips kunnen het verschil maken tussen spijt hebben van uw beslissing en de komst van een fantastische nieuwe vriend in uw leven, waarvan u zult genieten en die u zult koesteren.

Tip 1: Vermijd een impulsieve beslissing

Misschien komt u een hond tegen in een dierenwinkel, of ziet u een schattige foto op een website van een asiel, of op marktplaats en besluit u dat u de betreffende hond wilt hebben. Een haastige beslissing om een hond aan te schaffen is nooit een goed idee. Vooraf dient u zich te realiseren wat het betekent om een hond te hebben. Lees wat er te lezen valt over het ras van de hond en de verzorging en opvoeding van de hond zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen of de hond op dit moment – en de komende jaren – in uw leven en gezin past. Dit geldt zowel voor puppy’s als voor oudere honden. Bezint eer ge begint.

Tip 2: Onderschat de kosten van een hond niet.

Of u nu besluit een dure rashond te kopen, of een hond uit het asiel aan te schaffen, de aanschafkosten van een hond zijn lang niet de enige of hoogste kosten. Uw hond heeft kwalitatief goed voer nodig en andere benodigdheden, zoals een riem en een mand en zal jaarlijks zijn inentingen moeten hebben van de dierenarts. Ook kan de hond ziek worden of andere lichamelijke kwalen krijgen waarvoor u naar een dierenarts moet. U dient vooraf goed te bedenken of u zich een hond kunt veroorloven.

Tip 3: Idealiseer uw hond of het betreffende ras niet.

Idealiseer uw hond of het betreffende ras niet. Elke individuele hond is anders (net als mensen). Ook al koopt u hond van hetzelfde ras als die u eerder hebt gehad, een nieuwe hond zal altijd anders zijn dan de hond die u in uw jeugd hebt gehad, of uw vorige hond.

Tip 4: Schaf nooit een hond aan alleen omdat één van uw gezinsleden dit wenst.

Schaf nooit een hond aan alleen omdat één van uw gezinsleden dit wenst. Afgezien van de vraag wie binnen uw gezin verantwoordelijk is voor de dagelijkse opvoeding en verzorging van uw hond, maakt een hond deel uit van uw gezin. Iedereen is erbij betrokken, dus iedereen moet ook achter de beslissing staan om een hond aan te schaffen. Als iedereen een hond wil, kan een hond een fantastische aanwinst zijn.

Tip 5: Wees voorbereid op een nieuwe hond.

Zeker als u nog nooit een hond gehad heeft, is het van belang om u van tevoren verdiepen in de verzorging en opvoeding van een hond.

Als u zich van tevoren inleest, uw gezond verstand gebruikt en voorbereid bent, zult u teleurstellingen voorkomen en kunnen genieten van de aanschaf van een nieuw gezinslid en trouwe vriend.

Voeding

Na aanschaf is het van belang met een goede voeding te starten. Vaak krijgt u van de fokker voer mee of u krijgt een merk aangeraden vanuit uw dierenarts. Bepaal zelf wat uw hond te eten krijgt en kijk hier kritisch naar! Overstappen naar een beter Premium merk hondenvoer is makkelijk te doen en uw hond zal hier van genieten.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen hondenvoer dan verwijzen wij u graag naar het artikel over: het beste hondenvoer.

Puppyvoer bij Dogline

Vanaf: 12.95
Uitverkocht
Vanaf: 69.95
Vanaf: 26.95
Vanaf: 20.45
Vanaf: 20.45

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief