Overweeg je een hond te nemen? Dat snappen wij helemaal! Een hond vermindert eenzaamheid, vermindert stress en helpt je beter om te gaan met crisissen. Wist je dat een hond je ook socialer maakt en zelfs aantrekkelijker?

Maar een beslissing om een hond te nemen, moet je natuurlijk wel heel goed overwegen. Want hiermee neem je de verantwoordelijkheid voor het leven van een dier op je. Hier enkele tips om in gedachten te houden zodat de aanschaf een succes wordt. Deze tips kunnen het verschil maken tussen spijt hebben van je beslissing en de komst van een fantastische nieuwe vriend in jouw leven, die je gelukkiger maakt. 

Tip 1: Vermijd een impulsieve beslissing

Misschien kom je een hond tegen in een dierenwinkel, of zie je een schattige foto op een website van een asiel, of op marktplaats en besluit je dat je de betreffende hond wilt hebben. Een haastige beslissing om een hond aan te schaffen is nooit een goed idee. Vooraf dien je je te realiseren wat het betekent om een hond te hebben. Lees wat er te lezen valt over het ras van de hond en de verzorging en opvoeding van de hond zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen of de hond op dit moment – en de komende jaren – in jouw leven en gezin past. Dit geldt zowel voor puppy’s als voor oudere honden. Bezint eer ge begint.

Tip 2: Onderschat de kosten van een hond niet

Of je nu besluit een dure rashond te kopen, of een hond uit het asiel aan te schaffen, de aanschafkosten van een hond zijn lang niet de enige of hoogste kosten. Jouw hond heeft kwalitatief goed voer nodig en andere benodigdheden, zoals een riem en een mand en zal jaarlijks zijn inentingen moeten hebben van de dierenarts. Ook kan de hond ziek worden of andere lichamelijke kwalen krijgen waarvoor je naar een dierenarts moet. Je moet heel goed nadenken of je je een hond kunt veroorloven.

Tip 3: Idealiseer uw hond of het betreffende ras niet

Idealiseer jouw (toekomstige) hond of het betreffende ras niet. Elke individuele hond is anders (net als mensen). Ook al koop je hond van hetzelfde ras als die je eerder hebt gehad, een nieuwe hond zal altijd anders zijn dan de hond die je in jouw jeugd hebt gehad, of de vorige hond.

Tip 4: Schaf nooit een hond aan alleen omdat één van jouw gezinsleden dit wenst

Schaf nooit een hond aan alleen omdat één van jouw gezinsleden dit wenst. Veel kinderen willen niets liever dan een hond.  Afgezien van de vraag wie binnen uw gezin verantwoordelijk is voor de dagelijkse opvoeding en verzorging van jouw hond, maakt een hond deel uit van het gezin. Iedereen is erbij betrokken, dus iedereen moet ook achter de beslissing staan om een hond aan te schaffen. Als iedereen een hond wil, kan een hond een fantastische aanwinst zijn.

Tip 5: Wees voorbereid op een nieuwe hond

Zeker als je nog nooit een hond gehad hebt, is het van belang om je van tevoren verdiepen in de verzorging en opvoeding van een hond.

Als je je van tevoren inleest, je gezonde verstand gebruikt en voorbereid bent, zul je teleurstellingen voorkomen en kunnen genieten van de aanschaf van een nieuw gezinslid en trouwe vriend.

Voeding

Na aanschaf is het van belang met een goede voeding te starten. Vaak krijg je van de fokker voer mee of wordt een bepaald merk aangeraden door de dierenarts. Bepaal zelf wat jouw hond te eten krijgt en kijk hier kritisch naar! Overstappen naar een beter Premium merk hondenvoer is makkelijk te doen en jouw hond zal hier van genieten en het zal een hoop dierenartskosten besparen in de toekomst. 

Wil je weten welke voedingsstoffen jouw hond elke dag nodig heeft? Lees dan de blog het beste hondenvoer.

Puppyvoer bij Dogline

Ben jij de gelukkige ouder van een puppy? Lees dan alles over de juiste voeding in onze blog: Puppyvoer: de basis voor een gezonde groei en ontwikkeling

Welk puppyvoer je kiest, hangt af van de vraag hoe groot je hond wordt, welk soort hondenvoer (brokken of vers vlees/natvoer), wat je belangrijk vindt en je budget.

Wat belangrijk is om te weten: welk merk je ook van onze site kiest: alles is kwalitatief goed hondenvoer, waarmee jouw pup opgroeit in optimale gezondheid! Een foute keuze kan je dus niet maken. Dat scheelt weer.

 

Vanaf: 12.95
Vanaf: 13.50
Vanaf: 75.95
Aanbieding!
Vanaf: 20.95
Aanbieding!
Vanaf: 59.50 Vanaf: 55.00

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief