google-site-verification: google10022eb75d6d0367.html

Altijd dezelfde hondenbrokken: is dat niet saai?

witte labrador met bak hubertus gold hondenbrokken

Altijd dezelfde hondenbrokken? Dat is toch niet leuk voor een hond? Op het web zijn tientallen zo niet duizenden blogs, weblogs, artikelen en foto’s over eten en koken te vinden met de meest smakelijke, mooie en fantastische gerechten. Wij mensen voelen heel veel emotie bij eten. Het is dan ook volkomen logisch dat wij deze emotie ook op onze lieve trouwe hond projecteren. Want hoe lekker een gerecht ook is, wij zouden het vreselijk vinden om dag in dag uit hetzelfde gerecht te eten. Geldt dit niet ook voor onze hond?

Altijd dezelfde hondenbrokken: Vinden honden het saai?

Nee, honden vinden het niet saai om elke dag dezelfde hondenbrokken te eten. Deze emotie hoeven we niet op onze hond te projecteren. Wat een opluchting! Een hond vindt het heerlijk om dag in dag uit dezelfde brokken te eten. Sterker nog: te veel variëren met verschillende merken hondenbrokken leidt vaak tot darmproblemen en diarree.

Premium hondenvoer

Het  belangrijkste is dat het dieet van jouw geliefde hond evenwichtig en gezond is en dat jouw hond de voeding krijgt die hij/zij nodig heeft. In het artikel ‘Hoe kies ik het beste hondenvoer voor mijn hond’, wordt hier uitgebreid op ingegaan. Als je eenmaal een goed merk hebt gekozen, kan je het beste altijd dit merk geven. Het variëren met verschillende merken hondenbrokken kan tot darm- en maagproblemen leiden. Vervelend voor je hond (en voor jou). 

Overstappen op een ander merk hondenbrokken

Hiermee is niet gezegd dat het wisselen van merk koste wat kost moet worden voorkomen. Het is helemaal geen probleem om van het ene vaste merk hondenbrokken naar het andere merk over te stappen, als deze overstap geleidelijk gebeurt. U kunt het beste in 7 dagen overstappen zoals wordt uitgelegd in de blog ‘Overstappen op een ander hondenvoer‘.

Maar een hond heeft ook smaakpapillen!

Hoewel honden hondenbrokken dus niet saai vinden of het vervelend vinden om elke dag dezelfde hondenbrokken te eten, hebben zij uiteraard wel smaakpapillen en worden zij van sommige etenswaren nu eenmaal meer opgewonden dan van andere etenswaren. Je mag uw hond dan ook best trakteren, daar worden jij èn jouw hond immers blij van.

Orijen Whole Prey hondenbrokken

Toch kunnen wij ons voorstellen dat je het fijn vindt om verschillende smaken te geven. We hebben één merk hondenbrokken waarbij alle smaken kunnen worden uitgewisseld en dat zijn de Orijen Whole Prey hondenbrokken. De Orijen Whole Prey hondenbrokken voor volwassen honden zijn er in 6 verschillende smaken (waarvan één alleen maar vis) en al deze smaken kunnen probleemloos worden uitgewisseld, zonder dat er darm -of spijverteringsproblemen ontstaan. Ze bevatten allemaal 85% vlees en 15% groente en fruit. 

Verschillende blikken natvoer in heerlijke smaken

Jij wordt misschien niet zo opgewonden van groene pens, maar jouw hond wel! Een blik natvoer voor je hond is een heerlijke en gezonde traktatie,  De blikken van Hubertus Gold en het natvoer van Ziwi bevatten bovendien alle noodzakelijke voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft en bieden dan ook een volwaardige maaltijd voor jouw hond. Een maaltijd met blikvoer is dan ook een uitstekende vervanging van een maaltijd met alleen hondenbrokken. Meestal wordt afgeraden om hondenbrokken en natvoer te mengen, omdat beide vormen eten op verschillende manieren worden verteerd, maar veel mensen doen dit zonder dat dit tot enige problemen leidt.

Snoep verstandig

Als jij jouw hond tussendoor iets wil geven, is het beter om geen menseneten te geven. Veel voedingsmiddelen (zoals kaas of vleeswaren, wat de meeste honden heerlijk vinden) bevatten voor jouw hond te veel zout. Geef daarom liever een hondensnack, zoals de Acana Freeze Dried Dog Treats (80% vlees) of de Orijen 100% vers vlees snacks in 4 varianten. Een lekkere èn gezonde traktatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.