Anti teek en anti vlo hond

Het vlooien- en tekenseizoen staat voor de deur. Dat is heerlijk, want dat betekent dat het lekker warm is, maar bijkomende ergernis zijn helaas die vervelende vlooien en teken. Vooral voor jouw hond natuurlijk. Want hun heerlijke warme lichamen en zachte vacht zijn een waar paradijs voor deze vervelende insecten.

Hoe bescherm je je hond het beste tegen vlooien, mijten en teken?

De beste bescherming tegen vlooien, mijten en teken is een goed immuunsysteem. Over het algemeen heeft een gezonde hond veel minder last van vlooien, mijten en teken. De beste bescherming tegen deze nare parasieten is dan ook je hond kwalitatief goed voer te geven, waardoor je hond elke dag alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor behoudt je hond een goed gezond immuunsysteem en een gezonde huid en vacht.

Immuunsysteem-booster

Als je hond wat extra weerstand kan gebruiken, kan je de voeding aanvullen met een dagelijks Omega 3 supplement, omdat dit het immuunsysteem ondersteunt. Of geef in tijden dat je hond wat extra’s kan gebruiken (bijvoorbeeld tijdens of na ziekte en/of dracht), een multivitamine.

Extra bescherming in het voorjaar

Toch kan je hiermee een besmetting niet helemaal voorkomen. Zeker niet in het voorjaar. Vlooien en mijten zijn het hele jaar actief; teken al in het vroege voorjaar tot het late najaar. Je hond kan werkelijk gek worden van de jeuk van die nare parasieten (en jij soms ook). Een beet leidt bovendien vaak tot allergische reacties of tot nare plekjes in de vacht, hotspots of rode plekken rondom bepaalde plekken, zoals de poten. Teken kunnen ronduit gevaarlijk zijn voor je hond. Lees meer in de blog ‘Een teek bij jouw hond‘.

Stofzuigen, kammen en wassen

Het is verstandig om elke dag te stofzuigen om eieren, larven en volwassen vlooien te verwijderen. Vooral tapijten, vloerkleden, gestoffeerde meubels (zoals de bank), en scheuren en spleten in vloer en langs de plinten.

Kam je hond elke dag, liefst met een vlooienkam. Was alle manden, dekens en kussens op hoge temperatuur, liefst hoger dan 60C. Doe dit eens in de twee of drie weken. Dit doodt mijten en vlooien. Als je hond een mijtenallergie heeft, dan is het verstandig dit wekelijks te doen.  Vergeet ook de stoffen speeltjes niet. Was ze op een hoge temperatuur, of leg ze in een afgesloten plastic zak een paar dagen in de vriezer.

Was je hond wat vaker met een speciale vlooienshampoo Dit werkt overigens ook tegen teken.

Vitaminen en Supplementen

Natural Dog Company Multivitamin

28.95
38.95
Uitverkocht
15.95

Natuurlijke bescherming

Gelukkig biedt de natuur veel manieren om jouw hond te beschermen tegen vlooien, mijten en teken zonder dat er chemische middelen nodig zijn.

Modderbad

Honden weten intuïtief wat goed voor ze is. Daarom vindt jouw hond het heerlijk om een modderbad te nemen; want dat beschermt haar/hem heel goed tegen mijten, parasieten en teken. Ook het rollen in zand beschermt goed. Maar ja, het wordt dan wel een kliederboel.

Essentiële oliën

Teken, mijten en vlooien houden niet van bepaalde geurtjes. Dan gaan ze liever op een ander beest zitten, die niet zo vies ruikt of een andere omgeving. Maar je kan je hond niet zomaar inwrijven met essentiële oliën omdat je hond soms sterk kan reageren. Als je hond bijvoorbeeld Tea Tree Olie oplikt, dan kan dit ernstige negatieve gevolgen hebben voor de hersenen.

Dit probleem kan worden opgelost door de oliën zodanig te verdunnen dat het geen kwaad kan voor je hond, maar nog wel vies ruikt voor de parasieten. Daarom zitten er in natuurlijke producten die anti-vlo, anti-teek en anti-mijt werken, altijd verdunningen van essentiële oliën of hydrolaten. Hydrolaten zijn een bijproduct van essentiële olie. Het is eigenlijk aromatisch water dat ontstaat als bijproduct bij de productie van essentiële olie. Hydrolaten bevatten wel de geur, maar kunnen geen schade aanrichten.

Welke kruiden, planten en bomen houden teken, mijten en vlooien niet van?

We noemen er een paar; maar er zijn er nog veel meer.

  • Duizendblad
  • Citroengras
  • Lavendel
  • Neemboom
  • Rozemarijn
  • Salie
  • Tea tree
  • Tijm

Bescherm je hond op natuurlijke wijze

In de natuur zijn dus genoeg planten en bomen te vinden die een natuurlijke bescherming bieden tegen vlooien, teken en mijten. Ben je zelf niet zo’n botanicus? Dat hoeft geen reden (meer) te zijn om een chemisch middel te gebruiken. Als je de bijwerkingen leest die sommige chemische middelen kunnen hebben, dan kan je best schrikken. Zeker omdat je vlooiendruppels en pillen best vaak moet gebruiken.

STOP vlooien, teken en mijten

Bij STOP Animal Bodyguard hebben ze al deze beschermende kruiden, planten en bomen in een natuurlijk middel tegen vlooien, mijten en teken gestopt. Je kan deze botanische tuin op je hond druppelen, waardoor je hond beschermd is gedurende 15 dagen. En alles is zodanig verdund dat het volkomen veilig is voor jouw hond. Ook voor puppies en voor zogende dieren. Je kan de druppels trouwens ook aanbrengen op je kat, kitten, hamster, konijn, of andere kleine dieren, mocht je die hebben.

En het is ook volkomen veilig voor kinderen en mensen die jouw hond uitgebreid knuffelen! Met de natuurlijk druppels van STOP bescherm je jouw hond of puppy, terwijl je hem/haar, zijn/haar omgeving of de natuur geen enkele schade toebrengt.

Het enige nadeel? Je moet de natuurlijke middelen vaker aanbrengen op je hond; dus het vergt iets meer inspanning.

Heb je naast de druppels extra bescherming nodig?

Anti vlo hond

Dan kan je de omgeving van je hond (of kat) – zoals de mand  of andere plekken waar je hond of kat graag ligt – inspuiten met STOP Omgevingsspray. Deze ruikt voor parasieten vies, maar voor ons (en je hond/kat) niet. Het ruikt zelfs heerlijk met al die planten en kruiden. Het is bovendien volkomen veilig. Je hoeft dus niet iedereen de kamer te laten verlaten en alle deuren en ramen open te zetten voordat je sprayt.

Spray regelmatig over het tapijt, de kieren en naden in de vloer, de plinten en de bedden / manden/ dekens van je hond.

Anti teek hond

Heeft jouw hond extra bescherming nodig tegen teken? Spray jouw hond voor de wandeling in met STOP! ProtecTick spray. Deze spray gebruik je dus NAAST de STOP! Bodyguard druppels. Je kan STOP! ProtecTick elke dag gebruiken en zelfs voor iedere wandeling. Deze natuurlijke spray op basis van etherische oliën is volkomen veilig voor jou en je hond (of pups/kittens). De ingrediënten zijn onder meer rozemarijn, salie en tea tree olie. Deze spray ruikt voor parasieten vies (voor ons niet).

Doctor Bark

De producten van Doctor Bark kan je allemaal wassen op 95C, waardoor mijten, vlooien, teken en parasieten worden gedood.

Ga naar Doctor Bark
Doctor Bark Hondenmand Set Antraciet Bruin volgorde

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief