Het Belgische merk Edgard & Cooper is nog niet zo lang op de markt, maar verovert de markt snel. En dat is niet zo gek, omdat het premium hondenvoer combineert met een missie om de wereld op verschillende punten te verbeteren en te verduurzamen. Alle reden voor aandacht voor de duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper.

Kwaliteit van het hondenvoer van Edgard en Cooper

Maar we beginnen met de belangrijkste vraag die je moet stellen, voordat je overweegt om jouw hond voer van Edgard en Cooper te geven. En die vraag luidt: bevat Edgard en Cooper hondenvoer alle voedingsstoffen die jouw hond dagelijks nodig heeft? Het antwoord is ja!

Eiwitten, vetten, mineralen, vitamines, koolhydraten (en water)

In de blog ‘Hoe kies ik het beste hondenvoer voor mijn hond’ vind je een overzicht van deze voedingsstoffen. De voedingsstoffen die jouw hond elke dag nodig heeft zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

Vlees, vis en eieren

In ons artikel ‘Vlees zou het eerste en belangrijkste ingrediënt moeten zijn’, heb je kunnen lezen waarom vlees altijd als eerste vermeld dient te zijn op het etiket.  Dan zit dit ingrediënt er het meeste in.

Jouw hond heeft hoogwaardige dierlijke eiwitten en dierlijke vetten en vetzuren nodig, elke dag. Vlees, vis en eieren leveren deze hoogwaardige eiwitten en vetten.

Het vleesgehalte in het hondenvoer van Edgard & Cooper

In de hondenbrokken en het natvoer van Edgard & Cooper wordt altijd 40% vers vlees of vis verwerkt. Dit merk kan je dus met recht een premium merk noemen. Vlees of vis is het eerste en belangrijkste ingrediënt in welke variant je ook kiest. Edgard en Cooper onderscheidt zich bovendien door alleen maar vers of rauw vlees of vis te gebruiken en géén vleesmeel.

De hondenbrokken van Edgar en Cooper worden op langzaam op lage temperatuur gebakken, zodat de goede voedingsstoffen van vlees en vis bewaard blijven. Het natvoer van Edgar en Cooper wordt langzaam op lage temperatuur gestoomd.

Overige ingrediënten in het hondenvoer van Edgard & Cooper

De rest van de ingrediënten zijn groenten en fruit. Edgard en Cooper probeert zoveel mogelijk groenten en fruit te gebruiken die wordt afgekeurd voor de consument omdat ze niet ‘mooi’ genoeg zijn. Er zitten geen granen in het hondenvoer van Edgard en Cooper. En daarmee ook geen gluten. Wist je trouwens dat de kleinere zakken hondenbrokken van Edgard en Cooper kleine brokken bevatten? De 12 kilogram zakken bevatten iets grotere brokken en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor middelgrote en grote rassen.

blikken en kuipjes natvoer egdard en cooper

Wat is het verschil tussen de blikken en de kuipjes natvoer van Edgard en Cooper?

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de structuur van het natvoer. In de kuipjes is het natvoer meer gemalen tot een (overheerlijke) mousse. In het natvoer dat in de blikken zit, is de structuur iets vaster. Omdat de kuipjes natvoer van Edgard en Cooper zo populair zijn, zijn deze nu ook in 100 gram en in 300 gram te verkrijgen.

De duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper

De herkomst van het vlees

Het minst belastend voor het milieu zou zijn om honden over te zetten op een volledig plantaardig dieet. Alleen het probleem daarvan is, dat honden semicarnivoren zijn en – in tegenstelling tot bijvoorbeeld mensen – vlees nodig hebben om in optimale gezondheid te verkeren. Het hoogst haalbare zou dan zijn: vlees afkomstig van dieren die zelf ook een gelukkig leven hebben gekend.

Normen voor het vlees dat gebruikt wordt in het hondenvoer van Edgard en Cooper

De duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper vindt dat dieren die verwerkt worden in hondenvoer een zo gelukkig en gezond leven zou moeten leiden. Dus lammeren die voldoende open velden tot hun beschikking hebben en kippen die vrij uit kunnen lopen en een stofbad kunnen nemen. Edgard en Cooper heeft daarom zelf hoge normen gesteld waaraan hun vlees en vis zou moeten voldoen. Nu koos Edgard & Cooper altijd al voor MSC- en ASC- gecertificeerde vis en graslammeren en kippen met vrije uitloop. Maar ze willen nu een stap verder gaan. Tegen 2025 is het doel van Edgard & Cooper dat al het verwerkte vlees zo gelukkig en gezond mogelijk heeft geleefd. Elke leverancier moet zich tegenover Edgard En Cooper hieromtrent verwantwoorden.

Al het vlees dat verwerkt wordt in het hondenvoer van Edgard & Cooper komt uit Duitsland. Van dichtbij dus en volledig traceerbaar.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Edgard en Cooper gebruikt géén plastic bij de verpakking van haar hondenvoer.

De zakken van hondenbrokken en snacks

De hondenbrokken zijn verpakt in zakken gemaakt van planten, aardappelen om precies te zijn. Ze zijn dus biologisch afbreekbaar. Ze horen dus niet in de papierbak en ook niet bij het plastic. Edgard en Cooper streeft ernaar dat de verpakking van haar hondenbrokken en snacks binnenkort bij het GFT-afval mag, maar zover is het nog niet.

Tot het zover is, gooi je de verpakkingen gewoon bij je huisvuil. Dit kan je met een gerust hart doen: de verpakkingen belasten het milieu op geen enkele wijze nu ze gemaakt zijn van aardappelen.

De blikken en kuipjes van Edgard en Cooper

De blikken en kuipjes natvoer zijn gemaakt van aluminium, één van de meest duurzame verakkingsmaterialen van de wereld omdat het eindeloos kan worden recycled. En dat doet Edgard en Cooper dus ook: ze gebruiken alleen recycled aluminium voor haar blikken kuipjes natvoer.

Gooi de verpakkingen dan ook niet bij je huisvuil, maar scheidt deze en gooi ze bij het plastic. Misschien wel handig om de blikken kuipjes even om te spoelen😊. Zo wordt het aluminium opgehaald en weer gebruikt voor nieuwe blikken kuipjes.

De missie van Edgard en Cooper

De missie van Edgard en Cooper is dus drieledig. Zij willen een zo klein mogelijke ‘poot’ afdruk op deze aarde achterlaten en tegen het jaar 2025 zelfs helemaal geen pootafdruk. Dat is een nobel en ambitieus streven.

Edgard en Cooper is voortdurend haar recepten aan het verbeteren om te kijken of er ingrediënten gebruikt kunnen worden die net zo gezond voor je hond zijn, maar minder belastend voor het milieu. De verpakkingsmaterialen die Edgard en Cooper gebruikt voor het hondenvoer en snacks zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu nu ze gemaakt zijn van aardappelen en recycled aluminium. Maar het kan nóg beter. Edgard en Cooper streeft er dan ook naar dat de verpakkingen tegen 2025 volledig CO2 neutraal zijn. Met de huidige technologieën moet dit kunnen.

Tot slot streeft Edgard en Cooper ernaar dat al het vlees en vis dat zij verwerkt in goede omstandigheden heeft geleefd en volledig traceerbaar is. Zij haalt haar vlees van dichtbij om zo min mogelijk kilometers van transport te maken. Je kan de missie van Edgard en Cooper zo samenvatten: Edgard en Cooper wil het meest duurzame huisdieren merk ter wereld worden.

Ambitieus? Zeker. Maar gelet op de drive van dit Belgische merk denken wij dat het ze zeker gaat lukken. Oh, en wist je dat Edgard en Cooper 10% van haar omzet doneert aan charity? Maar daar vertellen we graag een andere keer over.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.