Er zijn verschillende redenen waarom dental sticks voor honden een ideale traktatie zouden kunnen zijn. Of dit voor jouw hond zo is, hangt af van het levenspatroon van jouw hond.

Een schoon gebit

Het doel van dental sticks is het schoonmaken van de tanden en het verwijderen van tandplak. Dit is namelijk belangrijk om jouw hond gezond en fit te houden. Vooral tandplak kan een probleem worden.

Tandplak

Tandplak verkalkt in tandsteen. Tandsteen irriteert het tandvlees waardoor er ontstekingen van het tandvlees kunnen ontstaan. Het tandvlees kan zich terugtrekken waardoor tanden en kiezen zelfs los kunnen komen te zitten. De bacteriën in de tandplak en tandsteen kunnen ook in de bloedbaan terecht komen en tot ontstekingen aan de organen leiden. 

Het voorkomen van tandplak is dus een belangrijke leefregel om jouw hond in optimale gezondheid te houden. We hebben schone tanden en gebit daarom opgenomen als één van de vijf leefregels om jouw hond gedurende haar leven in optimale gezondheid te houden.

Het ene gebit is schoner dan het andere

Een van de beste manieren om tandplak te voorkomen is het geven van kwaliteitsvoeding. Bevat de voeding een hoog vleesgehalte en is het makkelijk verteerbaar? Bevat de voeding de nodige vitamines en mineralen zoals vitamine D en E, Omega 3, magnesium en zink? Deze vitamines en mineralen hebben een ontstekingsremmende werking. Als jouw hond kwaliteitsvoeding krijgt, zal zij minder kans hebben op tandplak. 

Andere factoren

Andere factoren zijn stress , medicatie, maar ook vorm van het gebit en leeftijd. 

Hoe voorkom je tandproblemen?

Naast goede voeding, is het beste voor de tanden een dagelijkse (of wekelijkse) poetsbeurt. Maar, eerlijk is eerlijk, voor velen van ons is dat een echt een brug te ver. En daar komen dental sticks om de hoek kijken. Niet dat dental sticks deze poetsbeurten kunnen vervangen, maar ze helpen wel.

Geweien van edelherten

Om de tanden van je hond schoon te houden zou je natuurlijke dental sticks kunnen geven. Hierbij kan je onder meer denken aan de geweien van edelherten. Dit zijn dental sticks in de meest natuurlijke vorm. De kauwbotten van Doctor Bark zijn 100% puur natuur, geweien van edelherten uit het Maltadal in Oostenrijk. Het merg van het edelhertengewei is bijzonder rijk aan mineralen en reinigt op natuurlijke wijze de tanden bij het kauwen. Tegelijkertijd versterkt het de kauwspieren.

Het gebruikte gewei is afkomstig van de vrijlevende herten in het natuurreservaat Maltadal en wordt daar verzameld als onderdeel van bosbeheer. Herten werpen natuurlijk elk voorjaar hun gewei af. Geen dier wordt geschaad voor onze kauwbotten.

Botten/hoef

Andere ‘natuurlijke dental sticks’ zijn botten en hoefjes. Wij hebben de botten van Ziwi Peak in het assortiment. Deze botten en de halve hoef geven langdurig kauwplezier en de botten bevatten veel vitamines en mineralen.

Door het langdurig kauwen op deze botten wordt het gebit van je hond op de meest natuurlijke manier gereinigd. En de botten zijn gezond en lekker. Lees alles over botten voor je hond in onze blog: ‘Mag je een hond een bot geven?

Snacks van Yak melk

Een andere natuurlijke manier om de tanden te reinigen en tandplak te verwijderen, zijn de kauwstaven gemaakt van Yak melk. De Yakmelk wordt extra lang gedroogd (35 dagen in het zonnetje), wat resulteert in een taaie, lekkere, gezonde en harde hondenkluif. De Pawfect Yakmelk chew bars geven uren lang kauwplezier, zijn makkelijk te verteren, niet te hard en niet te zacht èn caloriearm. Ideaal voor gebitsreiniging dus en van nature graan- en glutenvrij. 

De Yakmelk kauwstaven bevatten veel proteïne (60%) en calcium. Je kan ze op zich vanaf 2 maanden aan puppies geven, maar kijk uit met large breeds, omdat large breeds niet te veel calcium mogen binnenkrijgen.

Dental sticks

Niet iedereen wil (altijd) botten of Yakmelk kauwstaven aan zijn of haar hond geven, of kan erbij blijven als zijn of haar hond op haar bot aan het kauwen is. En dan zijn dental sticks een goed idee. 

Dental sticks bevatten ribbels en ze zijn behoorlijk taai. Je hond zal dus goed moeten kauwen om ze op te eten. Daarnaast zijn ze meestal gemaakt van materiaal dat een beetje schuurt. Terwijl je hond op deze sticks kauwt wordt haar gebit gereinigd.

Maar niet alle dental sticks zijn van dezelfde kwaliteit. Waar moet je op letten bij het kopen van dental sticks voor je hond? 

Waar moet je op letten bij dental sticks? 

Dental sticks moeten hard zijn, zodat jouw hond ze meteen door midden bijt en doorsikt. Het gaat er om dat ze echt wel een tijdje moet kauwen. Ze moeten dus hard zijn, maar ook weer niet te hard. Want dan heeft het een omgekeerd effect: in plaats van het schoonmaken van het gebit, zouden er tanden kunnen slijten en misschien zelfs afbreken. 

Dental sticks mogen niet te klein zijn, omdat ze anders misschien in één keer worden doorgeslikt. Geef je hond nooit een dental stick als ze honger heeft. Geef het liefst een dental stick niet lang na een maaltijd, zodat ze echt de tijd neemt om te kauwen, in plaats van de stick zo snel mogelijk naar binnen te werken. 

Check net als bij hondenvoer, de ingrediënten van de dental stick voordat je het geeft. Geef het liefst dental sticks zonder granen, gemaakt van louter groenten en fruit. Dan wordt de spijsverteringsstelsel van je hond niet belast. Wij raden ook aan om bij de dental sticks op de hoeveelheid kilocalorieën te letten, omdat dit echt extra is.

Daily Dentals Hondentraktatie

Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Geef dan elke dag Clydach Daily Dentals aan je hond. Deze hondenkoekjes combineren actieve kool met andere natuurlijke ingrediënten om de mondgezondheid van jouw hond te helpen behouden. Ze hebben een unieke vorm en textuur die helpen om het gebit van je hond te reinigen. En het bevat pepermunt en peterselie: dit helpt om de adem van je hond op te frissen. 

Helemaal natuurlijke snack, volledig graanvrij. Honden vinden ze heerlijk omdat ze 65% kalkoen en wild zwijn vlees bevatten. 

Aanbieding!
Uitverkocht
4.00
Aanbieding!
7.00
Aanbieding!
7.00
Aanbieding!
Aanbieding!
Vanaf: 3.65 Vanaf: 3.00

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief