Net als wij houden onze honden van traktaties in de vorm van eten. En net als wij krijgen honden soms te veel calorieën binnen uit hun traktaties en snoepjes.

Als je niet uitkijkt, kunnen snoepjes en traktaties voor een aanzienlijke extra hoeveelheid calorieën zorgen, bovenop het normale, gezonde dieet van je hond.

Je realiseert je misschien niet echt hoeveel traktaties je hond iedere dag eigenlijk krijgt.

Onbewust geef je soms 2 tot 4 snacks tegelijk en denk je er niet echt over na totdat totdat je je hond dikker ziet worden. 

De 10%-regel  

Traktaties en snacks mogen slechts 10% uitmaken van de dagelijkse inname van calorieën van een hond. Hoeveel Kcal een hond mag hebben in een ander blog uitgelegd: Hoeveel voer moet ik mijn hond geven?

Voorbeeld: neem nu onze eigen Doglinedog Muz. Muz is 4 jaar en weegt 26 kilogram. Volgens de formule uit hoeveel voer mag ik mijn hond geven mag hij per dag dus :110x(gewicht Muz)0.75 = aantal calorieën.

Dit is 110x(26)0,75=1266 Kcal per dag. Muz mag dus maximaal : 126 Kcal aan snacks per dag ( deze haal ik van zijn dagelijkse voeding af)

In Muz zijn hondenvoer zit 3650 Kcal per kg. Dit is 3,65 Kcal per gram. Dus ik geef Muz per dag: 126/3,65= 34 gram minder voer om dit te vervangen door beloningssnacks.

Dit klinkt heel weinig nodig om je hiervan bewust te zijn. Honden houden gewoon van snoepjes en hondenmensen vinden het leuk en fijn om hun hond snoepjes te geven. Het is een manier om een ​​band met je huisdier op te bouwen en dat is iets goeds.

Mag dan niks meer?

Natuurlijk wel! Je kunt je hond nog steeds snoepjes en traktaties geven. Maar ben bewust wat je geeft en geef ze gewoon 1 voor 1, dan kan je je hond vaker per dag belonen:).

gezonde fruit snack voor je hond

Gezonde fruit snack voor je hond

Sla de in de winkel gekochte snacks met veel vet, suiker en granen eens over en en probeer je hond eens een gezonde snack te geven. 

Geef ze een klein worteltje, een sperzieboon of wat broccoli. Daar zitten vrijwel geen calorieën in, en het maakt honden niet uit als je ze niet iets vlezigs en vettigs geeft. Ze willen gewoon dat je ze iets geeft.

Honden staan ​​mogelijk open voor alle voedingsmiddelen. Fruit is een geweldige snoepoptie zijn voor je hond. Denk aan ananas, appel, mango, meloen (Cantaloupe of watermeloen), mango, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen.

Probeer dus ook eens  fruit. Ook hier hebben we al over geschreven in ons blog: Welk fruit mag een hond eten?

Ook veel groenten is gezond, zoals zoete aardappel, flespompoen en wortelen. . Vermijd druiven, rozijnen, uien, chocolade en alles waar cafeïne in zit. Deze stoffen kunnen giftig en zelfs dodelijk zijn voor honden. Lees meer hierover in ons blog: Wat mogen honden niet eten?

Andere snacks die goed kunnen zijn gewoon zijn eigen hondenvoer! Die 34 gram van Muz kan ik apart houden om hem mee te belonen. 

Denk nog eens na over honden traktaties

Er is nog een andere manier om naar traktaties te kijken. Veel mensen geven hun hond een snacks zoals een groot bot om de hond “even bezig te houden”,  of uit schuldgevoel omdat je wat langer weg bent geweest….. Denk hierover goed na. 

Traktaties moeten vreugde zorgen; Deze beloningen hoeven geen snacks te zijn. Als je je hond een goede traktatie wil geven, ga dan met hem wandelen of leer hem een nieuw trucje. Je hond wil ook graag jouw aandacht en tijd in plaats van een snoepje.

300 Kcal per 100 gram

Deze graanvrije bites bevatten eiwitrijke kip gemixt met appel en blauwe bessen. Een onweerstaanbare en van nature voedzame combo. Om die smakelijke goodies optimaal te bewaren, bakken we alles traag op een lage temperatuur. Dan stoppen we dat lekkers, net als al onze snacks, in een 100% biologisch afbreekbaar zakje en doneren we 10% van onze winst aan de Dog Care Clinic in Sri Lanka.

540 Kcal per 100 gram
5 Kcal per snack

Deze snacks van Orijen bestaan uit 100% vlees, namelijk: kip, kalkoen, kippenlever, kippenhart, kalkoenlever, kalkoenhart, zeeduivel, kippenmaag, kalkoenenmaag, mixed tocoferolen (vitamine E, conserverend). Deze snack bevat geen enkele kunstmatige toevoeging, puur natuur!

 Alle ingrediënten worden vers aangeleverd door de vaste en vertrouwde regionale boeren die Orijen als kwaliteitsleverancier toelaat.

Uitverkocht

Zeer laag in Calorieen

Een snack puur uit de natuur, laag in calorieën, maar boordevol essentiële mineralen en vitaminen.

Bekijk alle fruitsnacks van Pawfect

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.