google-site-verification: google10022eb75d6d0367.html

Glucosamine en chondroitine in senior hondenvoer

glucosamine en chondroitine in senior hondenvoer

Ooit wel eens gehoord van glucosamine en chondroitine?

Met de leeftijd kunnen gewrichtsklachten bij de oudere hond ontstaan. Een gewricht is een verbinding tussen twee botten met daartussen een laagje kraakbeen en gewrichtsvloeistof. Dit is een soort stroperige vloeistof die de beweging soepel laat verlopen en het heeft een dempende functie voor de krachten die op het gewricht komen.

Wat doet Glucosamine:

1. Glucosamine is de bouwsteen van kraakbeen;

2. Glucosamine zorgt voor de vorming van het gewrichtsvloeistof;

3. Glucosamine is de bouwsteen van collageen.

Wat doet Chondroitine:

Chondroitine is een bouwsteen voor het kraakbeen.

Deze twee stoffen glucosamine en chondroitine  werken dus samen om de gewrichten van je hond(en) gezond en soepel te houden.

Jonge gezonde honden produceren voldoende glucosamine om hun kraakbeen in topconditie te houden maar oudere honden gaan steeds minder glucosamine produceren, waardoor de voorraad droogvalt.

Met de ouderdom neemt de hoeveelheid glucosamine en chondroitine af en dus daarmee ook de kwaliteit van het kraakbeen en de hoeveelheid gewrichtsvloeistof. Hierdoor kunnen gewrichten van je hond gaan slijten. Een beschadiging van het kraakbeen kan zorgen voor pijnlijke gewrichten.

Glucosamine en chondroitine worden vaak als supplement aangeboden. Maar dat is niet nodig als je onze Acana Heritage Senior hondenvoer geeft. Deze senior hondenvoeding bevat hoge concentraties glucosamine en chondroitine uit natuurlijke bron zoals kraakbeen en botten.

Af en toe op een bot kauwen is niet goed genoeg. Je hond heeft glucosamine en chondroitine nodig

Voor een goede werking van glucosamine en chondroitine is het belangrijk dat jouw hond ze elke dag gedurende lange tijd binnenkrijgt. Af en toe op een bot kauwen is dan niet goed genoeg: glucosamine en chondroitine verminderen gewrichtsklachten namelijk niet van vandaag op morgen. Het duurt een tijdje voordat deze stoffen werken omdat kraakbeen een weefsel is met een langzame doorbloeding en een trage stofwisseling.  Daarnaast verspreidt de glucosamine en chondroitine zich over het hele lichaam van de hond, waardoor het al met al lang zal duren voordat het effect zal hebben op één plek. Het is dus essentieel dat jouw oudere hond elke dag via zijn voeding deze stoffen binnenkrijgt. Onze senior hondenvoeding bevat daarom hoge concentraties glucosamine en chondroitine.

Dus ben je op zoek naar een smakelijke en natuurlijke voeding voor je oudere hond?  Overweeg dan Acana Heritage Senior. Zo weet je zeker dat jouw hond deze belangrijke stoffen elke dag binnenkrijgt waardoor gewrichtsklachten zo veel mogelijk worden verminderd en voorkomen!

Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar [email protected].