GEEF JE PUPPY WAT NODIG IS

MET DE PETKIT BOWL 

Met de Fresh Metal krijgt je puppy altijd precies de juiste hoeveelheid voer

“Hi tech design voerbak met ingebouwde weegschaal*. Nooit meer gedoe met maatbekers.”

We hebben een Kleine en een Grote Bowl

Wil je Onze Design Award Winning Bowls al zien?

Hoeveel gram brokken mag mijn pup?

Men denkt soms dat het goed is voor een puppy als hij of zij snel groeit en een lekker vetlaagje heeft.

Maar dat is een fabel. Het is juist heel belangrijk om je puppy optimaal te laten groeien in plaats van (te) snel. 

Er zijn diverse factoren van invloed op de ontwikkeling van het skelet van je puppy. En de belangrijkste factor?


Dat is de hoeveelheid voer. Het goede nieuws is dat jij als baasje volledige controle hebt over de hoeveelheid voer die je je puppy geeft!

 

Bij Dogline helpen we je graag hierbij.

Overgewicht bij puppy’s

Overgewicht bij puppy’s kan dramatische gevolgen hebben voor zijn of haar gezondheid op latere leeftijd. Dit geldt ook voor een te snelle groei. Het skelet van je puppy is nog in volle ontwikkeling, en is nog niet in staat om een onnodige hoeveelheid extra gewicht te ondersteunen. Het is dus belangrijk om een ideale lichaamsconditie te handhaven.


Hoeveel voer heeft een puppy nodig?

Elke hond is anders, dus als het gaat om het uitzoeken hoeveel droog voer je puppy moet voeren, is er geen eenduidig antwoord. Een Deense dog groeit nu eenmaal sneller dan een Chihuahua.  Daarom kan je het beste beginnen met de voedingstabel die op het etiket staat van de brokken die je geeft.


Voedingstabel

Deze instructies geven je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voeding op basis van het gewicht  van jouw puppy. Deze hoeveelheid pas je aan, afhankelijk van de omstandigheden. Voedingsaanbevelingen op het etiket zijn namelijk gebaseerd op de gemiddelde voedingsbehoeften van een puppy.

Wanneer moet je hoeveelheid voer aanpassen?

Leeftijd van de pup

Op het etiket van puppyvoer dat geschikt is voor alle rassen, zal onderscheid gemaakt worden in de leeftijd van de pup. Dit is belangrijk omdat een grote hond nu eenmaal veel harder groeit dan een kleine hond, en sneller een hoger gewicht zal bereiken. Bij hondenvoer dat speciaal geschikt is voor een klein, middelgroot of juist een groot ras is dit niet van belang omdat de leeftijd al in de aanbevolen hoeveelheid is verwerkt.


De hoeveelheid beweging

Neem je je puppy overal mee naartoe of laat je hem of haar veel slapen? In het begin is een puppy nog te klein voor lange wandelingen, maar vanaf 6 maanden zal de hoeveelheid beweging voor iedere pup anders worden. Sommige mensen maken het liefst elke dag lange wandelingen, terwijl anderen door bijvoorbeeld werk daar minder tijd voor hebben. Als je kinderen hebt die de hele dag ravotten met je pup, zal hij of zij enorm veel bewegen. Of als je meerdere honden hebt, zal hij of zij veel meer spelen. We spreken van een actieve hond als hij of zij meer dan 1 à 2 uur per dag beweegt. 

Druktemakertje of luiwammes? 

Als je puppy van zichzelf al actief was (de eerste uit het nest), dan zal hij of zij sowieso meer energie verbranden. Onderschat niet hoeveel energie het spelen en het ontdekken van de wereld kost! Andere puppy’s daarentegen zijn heel relaxed en vinden het allemaal wel best, als ze maar lekker beetje kunnen liggen en genieten. 

 

Omgevingsfactoren

Is jouw puppy veel buiten en/of verblijft de hond in een omgeving van minder dan 15 graden? Een puppy verbruikt bij koude meer energie dan bij hitte. Ook als de pup veel buiten is, zal hij of zij dan ook meer voer nodig hebben. 


Aanpassingen, maar wel op basis van de richtlijnen

Op basis van de bovengenoemde factoren pas je de hoeveelheid voer aan. Als je puppy heel actief is en veel beweegt, dan geef je de maximum aanbevolen hoeveelheid of houd je de aanbevolen hoeveelheid voor een actieve hond aan. Bij een gemiddelde bewegingsniveau houd je de minimaal aangegeven hoeveelheid, of de minder actieve variant aan. houd je aan de aanbevolen hoeveelheden, tenzij je pup te mager of te dik wordt. 

Overgewicht is één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid van je pup

Meerdere studies hebben aangetoond dat overgewicht funest is voor de ontwikkeling van je puppy. Het is dus van het grootste belang de hoeveelheid voer precies af te wegen en het procentueel aan te passen, afhankelijk van de omstandigheden.

Gebruik hiervoor liever een weegschaal, dan een maatbeker, omdat een maatbeker niet precies genoeg is. Ieder voer is namelijk anders samengesteld qua brokkengrootte en hoeveelheid kilocalorieën per gram. Wil je het jezelf makkelijk maken? Gebruik dan onze prachtige bowl.

Nu we weten dat Overgewicht  een bedreiging voor de gezondheid van je pup is....

Gebruik dan liever onze BOWL, in plaats van een maatbeker. Voordelen van onze voederbak met weegschaal:


 • check
  Nauwkeurige weging van de maaltijd voor je puppy om overgewicht te voorkomen.
 • check
  Nauwkeurige weging voor huisdieren op speciale diëten
 • check
  Makkelijk te wassen (niet in de vaatwasser)
 • check
  Geavanceerde anti-bacterie technologie
 • check
  Remt de groei van bacteriën die ziekte en diarree kunnen veroorzaken
 • check
  International Forum Design Award
 • check
  Geen stroom of opladen vereist - 2 AAA-alkalinebatterijen 2 jaar gemiddeld (exclusief batterijen geleverd)
 • check
  Antislipvoet
 • check
  International Forum Design Award

WIN​NAAR REDDOT DESIGN AWARD !

We hebben een Kleine en een Grote Bowl

Wil je Onze Design Award Winning Bowls al zien?

Yes, Schrijf je hieronder nu in en ontvang een kortingscode van - “€5,-” op een Bowl 

angle-down

"Ieder voer is namelijk anders samengesteld qua brokkengrootte en hoeveelheid kilocalorieën per gram. Wil je het jezelf makkelijk maken? Gebruik dan onze prachtig ontworpen design voerbak en weegschaal in één.”

Yes, Schrijf je nu in en ontvang een kortingscode van - “€5,-”