PUUR Glucosamine Extra HK

Vanaf: 35.95

Wissen

Glucosamine is goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.

Honden die door ouderdom of na een trauma, groeispurt of door over- en/of verkeerde belasting te maken krijgen met minder soepele gewrichten kunnen baat hebben bij PUUR Glucosamine Extra.

Het verschil met de PUUR Glucosamine is dat bij PUUR Glucosamine extra er kruiden zijn toegevoegd met een verlichtende werking. Dus als er sprake is van veel ongemak is PUUR Glucosamine extra geïndiceerd.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag: Brand:

Dosering 
1 – 2 x daags (1 maatschep bevat ongeveer 4 gram)
Hond > 25 kg 1 maatschep
Hond 10-25 kg  ¾ maatschep
Hond < 10 kg en kat ½ maatschep

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. Wanneer uw dier weer soepel loopt kunt u de dosering verlagen naar de helft van de aangegeven dosering.

Toediening
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.

Voor soepele gewrichten verdient beweging extra aandacht. Gelijkmatige beweging is zeer belangrijk, denk hierbij aan wandelen, fietsen en zwemmen. Extreme belasting moet worden vermeden evenals abrupte bewegingen en springen. Ook overgewicht geeft extra belasting van de gewrichten, banden en pezen. Dieren die lastig afvallen ondanks aanpassingen van het dieet en bewegingspatroon kunnen worden ondersteund met Phytonics Gluco balance. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Duur van de behandeling
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Interactie en contra-indicatie
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op links onderaan het etiket en onder de pot.

PUUR Glucosamine extra voor soepel bewegen

Dieren die door ouderdom of na een trauma, groeispurt of door over- en/of verkeerde belasting te maken krijgen met minder soepele gewrichten kunnen baat hebben bij de bouwstof glucosamine. Glucosamine zorgt voor een gezonde aanmaak en opbouw van het gewrichtskraakbeen. Dat is samen met de aanwezigheid van voldoende gewrichtsvloeistof (synovia) een voorwaarde om soepel te kunnen bewegen en gemakkelijker na rust in beweging te komen.

Als een gewricht minder goed functioneert, leidt dat tot allerlei ongemakken. Niet alleen zie je dat terug in de bewegingsbeperkingen, maar ook zal je dier laten merken dat het zich niet fijn voelt en zal het bepaalde bewegingen gaan vermijden. Deze vermijding kan dan weer leiden tot meer ongemak en verkeerde belasting in andere gewrichten. Daarom is het zo belangrijk om de gewrichtsfunctie te verbeteren. Dat bereik je door een gedoseerde belasting van het gewricht, functionele beweging en te zorgen voor voldoende spieropbouw om dit mogelijk te maken. Met het juiste supplement wordt de conditie van het gewrichtskraakbeen ondersteund en kan het ongemak door de verstoorde gewrichtsfunctie worden verlicht. De opgetreden schade in een gewricht kan helaas nooit helemaal worden genezen, maar door de juiste behandeling kunnen degeneratieprocessen wel worden gestabiliseerd.

PUUR Glucosamine extra of PUUR Glucosamine?

PUUR Glucosamine extra bevat net als PUUR Glucosamine de bouwstoffen Glucosamine en Chondroïtine voor de opbouw en kwaliteit van gewrichtskraakbeen. Ook de aan deze producten toegevoegde mineralen Magnesium, Koper en Mangaan dragen bij aan een goed functioneren van een gewricht. Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor hyaluronan dat bijdraagt aan de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Hierdoor verbetert de smering van de gewrichten en normaliseert de belasting op het gewrichtskraakbeen. Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de elasticiteit en opbouw van gewrichtskraakbeen, pezen en gewrichtskapsel.

Het verschil met de PUUR Glucosamine is dat bij PUUR Glucosamine extra er kruiden zijn toegevoegd met een verlichtende werking. Daarmee wordt het ongemak dat is ontstaan, beter door het dier verdragen en wordt het functioneel gezonde bewegen van het gewricht ondersteund. Dus als er sprake is van veel ongemak is PUUR Glucosamine extra geïndiceerd.

Gaat het je vooral om de opbouw van een sterker gewricht inclusief sterkere gewrichtsbanden en gewrichtskapsel dan is PUUR Glucosamine een goede keuze. Het ongemak door een minder goed functionerend gewricht speelt dan een kleinere of geen rol.

Verlichtende ingrediënten in PUUR Glucosamine extra

Omdat het in een paardenlichaam anders werkt dan in een honden of kat lichaam zijn de ongemak verlichtende ingrediënten in PUUR Glucosamine extra voor paard en pony niet helemaal gelijk aan die van de PUUR Glucosamine extra voor hond en kat

Hond

  • Boswellia serrata (wierookboom)
  • Urtica dioica (Grote brandnetel)
  • Ribes nigrum (Zwarte bes)
  • Salix alba (Schietwilg)

Omdat een paard wel en een hond en kat niet zelf vitamine B3 aanmaakt is er aan de PUUR Glucosamine extra voor hond en kat nog Vitamine B3 toegevoegd omdat bekend is dat deze vitamine het gewrichtsherstel bevordert.