Acana Dog Light & Fit

Vanaf: 49.95

Acana Dog Light & Fit is een eiwitrijk dieet, afkomstig van vers, rauw vlees en vis en hele eieren, maar dat beperkt is in koolhydraten en vetten. Deze voedingsstoffen bevorderen mager spiermassa. Acana Dog Light & Fit bevat geen granen, rijst, aardappel of andere vulmiddelen, die bijdragen aan een ongezond gewicht.

 • 65% (rauw/vers) vlees, vis en eieren: boordevol proteïne
 • 1/3e vers/rauw vlees, 2/3e gedroogd vlees
 • 3 verschillende vleessoorten, van bekende boeren uit de regio
 • In whole prey verhouding: vlees, (gezonde) organen en bot
 • 35% verse groenten, vruchten en kruiden
 • Graan- en glutenvrij
 • Laag glycemische ingrediënten: lang een verzadigd gevoel
 • Vol met vitamines en mineralen, afkomstig uit de ingrediënten

Voor honden vanaf 1 jaar met (licht) overgewicht

Artikelnummer: N/B Categorie: Brand:

Acana Dog Light & Fit VLEESGEHALTE

vleesgehalte acana heritage light and fit

MOEDER NATUUR ZORGT DAT DE VOEDINGSSTOFFEN IN HELE VIS, GEVOGELTE EN WILD PERFECT AANSLUITEN OP DE BEHOEFTEN VAN UW HOND.

Een hond met (licht) overgewicht heeft baat bij veel beweging en daarnaast een eiwitrijk dieet zonder veel koolhydraten. Acana Heritage Light & Fit bevat maar liefst 65% vlees, waarvan 1/3e VERS, inclusief vrije uitloop-kip, in het wild gevangen vis en nesteieren van regionale oorsprong.

ZINK | HET ENIGE SUPPLEMENT

ACANA weerspiegelt het natuurlijke voedingspatroon en bevat vlees, orgaanvlees en kraakbeen in de juiste verhoudingen met geconcentreerde hoeveelheden van vrijwel alle voor de gezondheid van uw hond benodigde voedingsstoffen. Daarom zijn praktisch alle voedingsstoffen in ACANA van nature aanwezig en niet synthetisch.

VLEES IS ESSENTIEEL

Moderne honden zijn inwendig hetzelfde gebouwd als hun wilde voorouders. De filosofie van Acana is dat de moderne huishonden dezelfde voeding nodig hebben als hun voorouders. Dat betekent een dieet van vlees aangevuld met groente en geen granen.

Hoe weet u of het voer van uw hond biologisch correct is? Heel eenvoudig: beantwoord de drie Vleesvragen.

HOEVEEL VLEES?
Acana Dog Light & Fit is geheel vrij van plantaardige eiwitconcentraten en bevat 65% vlees.

HOEVEEL VERS VLEES?
1/3 deel van het vlees in ACANA is VERS en levert essentiële voedingsstoffen in de meest voedzame vorm. Het resterende 2/3 deel is gedroogd en vormt een sterke, natuurlijke bron van vleeseiwit.

HOEVEEL SOORTEN VLEES?

Acana Dog Light & Fit bevat 3 verse vleessoorten met vlees, orgaanvlees en kraakbeen in WholePrey™-verhoudingen, zodat alle natuurlijke voedingsstoffen compleet aanwezig zijn.

 • Vrije uitloop-kip – vlees, lever, hart, nier en kraakbeen, vers van lokale boerderijen.
 • Nesteieren – verse, hele eieren van lokale prairieboerderijen.
 • Wilde heilbot – vers en heel aangeleverd vanaf North Vancouver Island.

In de natuur zijn er geen kunstmatige voedingssupplementen. Wolven en honden voorzien in hun behoefte door prooidieren te eten. Spiervlees levert eiwitten; lever, nieren en pens bevatten vitaminen en mineralen; bot en kraakbeen zorgen voor calcium en fosfor.

INGREDIENTEN

DE BESTE VERSE INGREDIËNTEN UIT CANADA

Acana Dog Light & Fit bevat een ongeëvenaarde variatie aan lokale ingrediënten die worden geteeld of gevangen door mensen die we kennen en vertrouwen, en na vrijgave voor menselijke consumptie dagelijks vers worden aangeleverd bij onze bekroonde keukens!

Verse gefileerde kip (16 %), gedroogd kippenvlees (15 %), gedroogd kalkoenvlees (15 %), rode linzen, hele groene erwten, erwtenvezels, vers kippen orgaanvlees (lever, hart en nier) (5 %), gedroogde haring (5 %), verse hele eieren (3 %), verse gefileerde platvis (3 %), zongedroogde alfalfa, field beans, groene linzen, hele gele erwten, kippen vet (1 %), haring olie (1 %), vers kippen kraakbeen (1 %), gedroogd bruin zeewier, verse hele pompoen, verse hele muskaat pompoen, verse hele pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse mosterdplant blad, verse raapstelen, verse hele wortelen, verse red delicious apples, verse barlett peren, gevriesdroogde kippen lever, gevriesdroogde kalkoen lever, verse hele veenbessen, verse hele blauwe bessen, cichoreiwortel, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottels. TOEVOEGINGSMIDDELEN (per kg.): Nutritionele toevoegingsmiddelen: zink chelaat van aminozuren, gehydrateerd: 100 mg. Zootechnishe toevoegingsmiddelen: Enterococcus faecium

SUPPLEMENTEN: ZINKCHELAAT. VITAMINE E (CONSERVERINGSMIDDEL).

ANALYSE

vleesgehalte acana heritage light and fit

MOTHER NATURE MATCHED THE NUTRIENTS IN WHOLE FOWL, FISH AND GAME TO PERFECTLY MEET THE NEEDS OF YOUR DOG.

Gegarandeerde analyse

GEGARANDEERDE ANALYSE

Ruwe eiwitten (min.) 35 %
Ruwe vetten (min.) 11 %
Ruwe as (max.) 7 %
Ruwe vezel (max.) 8 %
Vocht (max.) 12 %
Calcium (min.) 1.7 %
Fosfor (min.) 1.1 %
Omega-6 (min.) 2.2 %
Omega-3 (min.) 0.9 %
DHA (min.) 0.3 %
EPA (min.) 0.3 %
Glucosamine (min.) 1500 mg/kg
Chondroïtinesulfaat (min.) 1000 mg/kg
Linoleic acid (min.) 2 %
Koolhydraten (NFE) 26 %
Vitamines en mineralen

VITAMINEN

Vitamine A 13 KIU/kg
Vitamine D3 1,500 IU/kg
Vitamine E 120 IU/kg
Vitamine B1 (Thiamine) 5 mg/kg
Vitamine B2 (Riboflavine) 7 mg/kg
Vitamine B3 (Niacine) 55 mg/kg
Vitamine B5 (Pantotheenzuur) 20 mg/kg
Vitamine B6 (Pyridoxine) 2.5 mg/kg
Vitamine B12 0.07 mg/kg
Foliumzuur 1.5 mg/kg
Choline 2,300 mg/kg
Aminozuren

AMINOZUREN

Lysine 2.33 %
Threonine 1.36 %
Methionine 0.72 %
Isoleucine 1.39 %
Leucine 2.46 %
Valine 1.71 %
Arginine 2.4 %
Fenylalanine 1.45 %
Histidine 0.74 %
Tryptofaan 0.35 %
Cystine 0.39 %
Tyrosine 0.95 %
Methionine-cysteïne 1.11 %
Fenylalanine-tyrosine 2.40
Planten en kruiden

PLANTEN EN KRUIDEN

Cichorei 400 mg/kg
Kurkuma 100 mg/kg
Milk Thistle 100 mg/kg
Burdock Root 100 mg/kg
Lavendel 100 mg/kg
Marshmallow Root 100 mg/kg
Rozenbottel 100 mg/kg

VOEDINGSSCHEMA

UW HOND IS UNIEK

Net als uzelf is ook uw hond een uniek individu met voedingsbehoeften die afhankelijk zijn van leefomgeving, leeftijd en activiteitenniveau.

De onderstaande tabel is een uitgangspunt, dat u naar behoefte kunt aanpassen om een optimaal gewicht en een goede conditie te handhaven. We adviseren u om het gewicht van uw hond te volgen en zo nodig de porties aan te passen. We adviseren ook om tweemaal per dag te voeren en altijd vers, schoon drinkwater beschikbaar te houden.

† Gebruik een standaard maatbeker van 250 ml / 120 gram. Droog of licht bevochtigd serveren. Overleg regelmatig met uw dierenarts. Om het product vers te houden, adviseren we u de verpakking goed af te sluiten en op een koele, droge plek te bewaren.

CALORIEVERDELING

In vergelijking met conventionele diervoeders levert ACANA meer calorieën uit eiwitten en vetten en minder calorieën uit koolhydraten, zodat de kans op obesitas afneemt en uw pup zich gezond kan ontwikkelen.

De metaboliseerbare energie is 3070 kcal/kg (368 kcal per maatbeker van 250ml/120g), waarvan 40% uit eiwit, 30% uit groenten en fruit en 30% uit vet.

NATUUR PRODUCT

BIOLOGICALLY APPROPRIATE

VOEDING OP VLEESBASIS VOLGENS HET NATUURLIJKE VOEDINGSPATROON

De grijze wolf is de voorouder van alle hondenrassen. En hoewel jarenlange fokprocessen honderden varianten van ‘wolven’ met een verschillend uiterlijk hebben opgeleverd, zijn de inwendige processen van de moderne hond niet veranderd. Natuurlijk zijn ook de voedingsbehoeften ongewijzigd gebleven.

Onze bekroonde Biologically Appropriate™-filosofie is eenvoudig: sluit aan bij de hoeveelheid, de versheid en de variatie van de vleessoorten die honden van nature eten, maar beperk de koolhydraten en synthetische ingrediënten die niet thuishoren in het natuurlijke voedingspatroon van de hond.

Rijk aan vlees (65%)

Uw hond is evolutionair aangepast aan een voedingspatroon met veel vlees. Daarom bevat ACANA Heritage Light & Fit maar liefst 65% vlees, inclusief vrije uitloop-kip, in het wild gevangen heilbot en hele nesteieren van regionale oorsprong, allemaal vrijgegeven voor menselijke consumptie.

Veel verse vleesingrediënten (1/3e)

Vers vlees is vlees in de meest natuurlijke en voedzame vorm. Daarom is 1/3 deel van het gevogelte, de vis en de eieren in ACANA authentiek vers en rijk aan voedingsstoffen en smaak, terwijl het overige 2/3 deel gedroogd is om een sterke en natuurlijke eiwitbron te leveren. Al onze vleesingrediënten zijn afkomstig van dieren die zijn vrijgegeven voor menselijke consumptie.

Rijke variatie aan geheel gebruikte vleessoorten (3)

In de natuur eten honden uiteenlopende prooidieren. Daarom bevat ACANA een combinatie van vrije uitloop-kip, hele eieren en hele vis, allemaal in de gezonde WholePrey™-verhoudingen van vlees, orgaanvlees en kraakbeen die overeenkomen met het natuurlijke voedingspatroon, waardoor de vele synthetische toevoegingen uit gewoon hondenvoer overbodig worden.

Rijk aan vleeseiwit (35%)

ACANA is geheel vrij van de concentraten van erwten- of aardappeleiwitten die veel worden gebruikt in conventionele hondenvoeding. Het hoge eiwitgehalte van ACANA is te danken aan hoogwaardige dierlijke ingrediënten (dus niet aan planten). Dit bevordert de ontwikkeling van mager spierweefsel en voedt uw hond volgens zijn natuurlijke behoeften.

Laag in koolhydraten (30%)

Het natuurlijke voedingspatroon van uw hond bevat maar heel weinig koolhydraten, die worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van obesitas en diabetes. Daarom beperkt ACANA de hoeveelheid koolhydraten en zijn snelle koolhydraten (zoals rijst, aardappel en tapioca) vervangen door laag-glycemische groenten en fruit.