Orijen Whole Prey Original Dog

Vanaf: 59.50

Jouw volwassen of senior hond heeft behoefte aan voeding dat rijk aan proteïne en vetten, afkomstig van vers vlees, organen en kraakbeen. Spiervlees levert eiwitten, orgaanvlees als pens en lever leveren vitamines en mineralen en bot/kraakbeen levert calcium en fosfor. Aangevuld met verse groente en fruit bevat Orijen Whole Prey Original àlle voedingsstoffen, zonder dat er ook maar iets kunstmatig of synthetisch behoeft te worden toegevoegd.

 • 85% vlees, vis en eieren: 38% proteïne
 • 15% verse groenten, vruchten en kruiden
 • Graan en Glutenvrij. Bevat geen rijst aardappel of andere vulmiddelen
 • 2/3e vers/rauw verwerkt vlees, 1/3e gevriesdroogd vlees
 • In whole prey verhouding: vers vlees, (gezonde) organen en kraakbeen of bot

 

Artikelnummer: N/B Categorie: Brand:

vleesgehalte

Wolven haalden hun voedingsstoffen volledig uit de prooien die zij verorberden. en zij aten de hele prooi inclusief organen en kraakbeen. Orijen is op deze filosofie gebaseerd, Whole Prey noemen ze dat. Aan Orijen zijn dan ook geen synthetische stoffen toegevoegd. Er zit zoveel vers vlees en verse vis, inclusief organen en kraakbeen in Orijen, dat dit helemaal niet nodig is.

orijen-original-vleeswijzer

VLEESGEHALTE

Moderne honden zijn inwendig hetzelfde gebouwd als hun wilde voorouders. De filosofie van Orijen is dat de moderne huishonden dezelfde voeding nodig hebben als hun voorouders. Dat betekent een dieet van vlees aangevuld met groente en geen granen.

Hoe weet u of het voer van uw hond biologisch correct is? Heel eenvoudig: beantwoord ‘De Drie Vleesvragen’.

HOEVEEL VLEES?

Orijen Original geheel vrij van plantaardige eiwitconcentraten en bevat 85% vlees.

HOEVEEL VERS VLEES?

2/3e deel van het vlees in Orijen is VERS en levert essentiële voedingsstoffen in de meest voedzame vorm. Het resterende 1/3e deel is gedroogd en vormt een sterke, natuurlijke bron van vleeseiwit.

HOEVEEL SOORTEN VLEES?

Orijen Original bevat 5 vleessoorten met vlees, orgaanvlees en kraakbeen, zodat alle natuurlijke voedingsstoffen compleet aanwezig zijn. In de natuur zijn er geen kunstmatige voedingssupplementen. Wolven en honden voorzien in hun behoefte door prooidieren te eten. Spiervlees levert eiwitten; lever, nieren en pens bevatten vitaminen en mineralen; bot en kraakbeen zorgen voor calcium en fosfor.

ZINK IS HET ENIGE SUPPLEMENT

In de natuur zijn er geen synthetische supplementen. Wolven haalden hun voedingsstoffen dan ook volledig uit het eten dat zij verorberden. Met andere woorden uit de hele dieren die zij opaten. Orijen is op deze filosofie gebaseerd. Aan dit hondenvoer zijn dan ook geen  synthetische stoffen toegevoegd. Er zit zoveel vers gevogelte, organen en kraakbeen plus verse hele vis en hele eieren in Orijen, dat dit ook helemaal niet nodig is. Het enige supplement dat toegevoegd is, is zink. 

ingredienten

85% VLEES en 15% VRUCHTEN & GROENTEN

Vers kippenvlees (13%), vers kalkoenvlees (7%), verse hele eieren (7%), verse kippenlever (6%), verse hele haring (6%), verse hele bot (5%), verse kalkoen lever (5%), verse kippenhalzen (4%), vers kippenhart (4%), vers kalkoenhart (4%), kip (gedehydrateerd, 4%), kalkoen (gedehydrateerd, 4%), hele makreel (gedehydrateerd , 4%), hele sardine (gedehydrateerd, 4%), hele haring (uitgedroogd, 4%), hele rode linzen, hele groene linzen, hele groene erwten, linzenvezels, hele kikkererwten, hele gele erwten, hele pinto bonen, hele marinebonen, haringolie (1%), kippenvet (1%), kippenkraakbeen (1%), kippenlever (gevriesdroogd), kalkoenlever (gevriesdroogd), verse hele pompoen, verse hele pompoen, vers hele courgettes, verse hele pastinaken, verse wortelen, verse hele rood-heerlijke appels, verse hele bartlett-peren, verse boerenkool, verse spinazie, verse bietengroenten, verse raapgroenten, bruine kelp, hele veenbessen, hele bosbessen, hele bessen van saskatoon, cichoreiwortel , turmer ic wortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel, enterococcus faecium.

SUPPLEMENTEN (per kg): Voedingsadditieven: zinkchelaat: 100 mg

voedingsschema

UW HOND IS BIJZONDER

De voedingsbehoeften van uw volwassen hond hangen af van zijn/haar omgeving, de leeftijd en de hoeveelheid beweging die hij/zij per dag heeft.

Daarom raden wij aan om te beginnen met de hoeveelheden genoemd in de onderstaande tabel, maar de de hoeveelheid voer aan te passen aan zijn of haar behoefte. Houd met andere woorden het gewicht goed in de gaten en overleg zo nodig met uw dierenarts. Voer tweemaal daags en onthoud altijd om vers, schoon water beschikbaar te houden.

voedingstabel orijen original

† Gebruik een standaard maatbeker van 250 ml / 120 g. Serveer droog of licht bevochtigd. Raadpleeg uw dierenarts regelmatig. Om de versheid te behouden, raden we aan de zak goed af te sluiten en op te slaan op een koele, droge plaats.

CALORIEVERDELING

Orijen Original biedt meer calorieën uit eiwitten en vetten en minder uit koolhydraten, waardoor het een calorie-verdeling heeft die overeenkomt met het natuurlijke puppy-dieet, waardoor het risico op obesitas en diabetes wordt verminderd.

Metaboliseerbare energie is 3900 kcal / kg (470 kcal per 250 ml / 120 g beker) met calorieën verdeeld om piekconditionering te ondersteunen; 39% uit eiwitten, 19% uit groenten en fruit en 42% uit vet.

analyse

SAMENGESTELD VOOR VLEESETERS

Uw hond gedijt bij een dieet gebaseerd op het eetpatroon van de grijze wolf. Dat wil zeggen dieet dat rijk en gevarieerd is in vers vlees, eiwitten en vetten – en niet in hoge mate verwerkte koolhydraten en zetmelen..

Op basis van deze filosofie, bevat Orijen volop voedzame eiwitten en vetten en minder onnodige koolhydraten, zodat de producten een goede afspiegeling vormen van de voeding die Moeder Natuur voor uw hond heeft bedoeld.

Gegarandeerde analyse

GUARANTEED ANALYSIS

Crude protein (min.) 38 %
Fat content (min.) 18 %
Crude ash (max.) 8 %
Crude fibers (max.) 5 %
Moisture (max.) 12 %
Calcium (min.) 1.4 %
Phosphorus (min.) 1.1 %
Omega-6 fatty acids (min.) 3 %
Omega-3 fatty acids (min.) 1 %
DHA (min.) 0.3 %
EPA (min.) 0.2 %
Glucosamine (min.) 1400 mg/kg
Chondroitin sulfate (min.) 1200 mg/kg

MOTHER NATURE MATCHED THE NUTRIENTS IN WHOLE FOWL, FISH AND GAME TO PERFECTLY MEET THE NEEDS OF YOUR DOG.

natuurproducte

BIOLOGICALLY APPROPRIATE

VOEDING OP VLEESBASIS VOLGENS HET NATUURLIJKE VOEDINGSPATROON VAN UW PUP.

De grijze wolf is de voorouder en het naaste familielid van alle huishonden. Hoewel jarenlange fokkerij honderden ‘verschillende uitziende wolven’ heeft voortgebracht, blijven de interne werking van wolven en honden ongewijzigd, dus het is geen verrassing dat hun voedselbehoeften hetzelfde blijven. De 5 Biologically Appropriate ™ -principes van Orijen zijn eenvoudig en weerspiegelen de versheid en variëteit van vlees.

Rijk aan vlees (85%)
 • 85% vlees
 • 2/3e deel VERS vlees en 1/3e deel gedroogd;
 • 38% rijk voedende vleesproteïne
 • GEEN extracten van planteneiwitten of concentraten (aardappel- of erwteneiwit)
 • GEEN hoge glycemische koolhydraten (tapioca, aardappel, rijst)
 • GEEN glutens of granen
Veel verse vleesingrediënten (2/3e)

Vers vlees is de basis van bekroond Orijen-voedsel.

2/3e deel van het vlees is VERS, waardoor uw puppy wordt voorzien van essentiële voedingsstoffen in zijn meest natuurlijke en voedende vorm.
1/3e deel van het vlees is bij lage temperatuur gedehydrateerd voor een geconcentreerde bron van voedende eiwitten die niet door vers vlees alleen kunnen worden geleverd.

Rijke variatie aan geheel gebruikte vleessoorten (5)

In de natuur profiteren puppy’s van een assortiment vlees. Dat is de reden waarom bekroonde Orijen Puppy een rijke verscheidenheid aan vers vlees bevat:

 • Vrije uitloop Cobb-kippen;
 • Verse kalkoenen van Prairie-boerderijen
 • Verse en hele nestleggende eieren van Prairie-boerderijen
 • Frisse, hele Pacific Haring and Heilbot, wild gevangen bij North Vancouver Island
Rijk aan vleeseiwit (38%)

Orijen Original bevat 38% eiwit,allemaal uit dierlijke bron.

Laag in koolhydraten (20%)

Orijen bevat minder koolhydraten die bovendien laag-glycemisch zijn. De koolhydraten die verwerkt zijn in Orijen komen uit linzen, kikkererwten, squash, groenten en fruit dat langzaam suiker afgeeft, waardoor het potentieel voor vetopslag drastisch wordt verminderd.