Als jouw hond een voedselallergie heeft ontwikkeld, dan is het verstandig haar hypoallergeen hondenvoer te geven. ‘Hypoallergeen’ wil zeggen dat het de betreffende voeding minder kans geeft op een allergische reactie.

Wat betekent hypoallergeen hondenvoer?

De term hypoallergeen wordt bij hondenvoer niet altijd op dezelfde manier gebruikt. Er zijn drie definities:

  1. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waarbij alle eiwitten gehydroliseerd zijn.
  2. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die de kans op een allergische reactie aanzienlijk verminderen omdat ze maar één eiwitbron gebruiken en maar één zetmeelbron.
  3. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die alleen eiwitten bevatten van dieren waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn.

1. Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten

De term ‘gehydroliseerde eiwitten’ wil zeggen dat de eiwitten in stukjes zijn geknipt, zodat er geen allergische reactie kan optreden. De meningen verschillen nogal over de vraag of hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten slecht zijn voor de gezondheid. Op zich kan je beter hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten geven dan hondenvoer waarin een eiwit is verwerkt, waar je hond een allergische reactie op geeft.

Het allerbeste is om uit te zoeken voor welke specifieke eiwit jouw hond allergisch is.

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten zijn alleen maar nodig als je hond een allergische reactie geeft op àlle eiwitten. En dit komt nagenoeg niet voor (wel eens, maar bijna nooit).

2. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken met maar één dierlijke eiwitbron

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe. Lees alles over een voedselallergie in het artikel ‘Een voedselallergie bij honden’. Helaas zijn dit de meest voorkomende ingrediënten in veel soorten hondenbrokken. Hierom zijn er hondenbrokken ontwikkeld die bestaan uit één enkele eiwit bron: de hypoallergene hondenbrokken. We noemen dit ook wel ‘mono proteïne’. Als je namelijk met behulp van een eliminatiedieet hebt vastgesteld, voor welk eiwit jouw hond allergisch is, dan kan je met een rustig hart hypoallergeen hondenvoer geven, die bestaat uit ingrediënten één dierlijke eiwitbron. Je kan ook deze mono proteïne hypoallergene hondenbrokken gebruiken om uit te zoeken voor welk eiwit jouw hond nu eigenlijk allergisch is. Lees hoe je dit doet in de blog: ‘Het eliminatiedieet voor de hond ‘ 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.

3. Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waar minder dan 2% van de honden allergisch voor zijn.

Ook dit valt onder de noemer hypoallergeen hondenvoer. Veel vlees (en graansoorten) soorten vallen dan af, maar wees gerust er blijft nog heel veel over. Minder dan 2% van de honden zijn allergisch voor onder meer eend, zalm, haring, hert, wild zwijn, kangaroe en insecten. Keus genoeg dus!

Het eliminatie dieet

Hoe stel je nu vast voor welke allergeen jouw hond allergisch is? Dat doe je met behulp van het eliminatie dieet voor honden. Lees hier meer over in het artikel ‘Elimininatie dieet voor jouw hond’.

Welke hypoallergene hondenbrokken verkoopt Dogline?

Wij verkopen heel veel hypoallergene hondenbrokken, dus de keuze is enorm groot. Veel hondenbrokken (en natvoer) vallen zelfs onder twee van de drie definities van hypoallergene hondenbrokken, dat wil zeggen zowel op basis van één dierlijk eiwitbron èn ook nog een eiwit waar minder dan 2% van de honden allergisch of gevoelig voor zijn. 

Go Native

Dit fantastische Ierse merk gaat helemaal uit van het mono proteïne beginsel. Alle hondenbrokken van Go Native bestaan uit slechts één dierlijke eiwtbron. Het hypoallergeen hondenvoer voor volwassen honden kan ook prima onderling met elkaar worden afgewisseld, zonder dat jouw hond hier darm- of spijsverteringsproblemen door krijgt. Lees meer over dit zogenaamde rotatiedieet in het advies ‘Altijd dezelfde hondenbrokken, is dat niet saai?’

Het hypoallergeen hondenvoer van Go Native  is van zeer goede kwaliteit: met 70% vlees of vis, waarvan 40% vers wordt verwerkt. De rest van de ingrediënten zijn groenten en fruit. Dus geen tarwe, of andere granen die een allergische reactie zouden kunnen geven.

Drie van de vier smaken zijn hypoallergeen in twee definities: minder dan 2% van de honden zijn allergische voor de dierlijke eiwitten uit eend, haring en zalm.  

Singles

Wij verkopen Acana Singles in vier smaken: Pacific Pilchard, Yorkshire Pork , Singles Free Run Duck en Grass-Fed Lamb. De ervaringen van klanten met deze hypoallergene hondenbrokken zijn positief. Dit komt omdat dit hondenvoer van Acana een vleesgehalte heeft van 50%, waardoor het makkelijk verteerbaar is voor de hond. Bovendien wordt 1/3e deel van het vlees vers verwerkt. Daarnaast wordt de ‘WholePrey’ verwerkt, dat wil zeggen het vlees, de (gezonde) organen en het krakbeen. Dit levert 31% hoogwaardige en makkelijk te verteren eiwitten op.

Het hypoallergene hondenvoer van Acana Singles bevat geen tarwe, rijst of andere vulmiddelen, maar slechts laag-glycemisch groente en fruit dat makkelijk te verteren is en lang een verzadigd gevoel geeft. En het allerbelangrijkst: jouw hond krijgt met deze hypoallergene hondenbrokken alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen voor een lang en gezond leven.

Ziwi peak

All het hondenvoer (zowel het droogvoer als het natvoer) van Ziwi Peak – met uitzondering van de smaak makreel/lam – is hypoallergeen hondenvoer omdat elke soort uit vlees, bot en organen van één vleessoort bestaat. Het hondenvoer van  Ziwi Peak is kwalitatief gezien het beste dat er op de markt te verkrijgen is, met een vlees/vis percentage van 96%. Het vlees is volledig vers of rauw verwerkt. We hebben Ziwi Peak in 6 smaken: lam, lam & makreel, lam & pens, kip, hert en rund. Ook het natvoer van Ziwi Peak is hypoallergeen.

Edgard & Cooper

Ook dit leuke Belgische kwaliteitsmerk Edgard en Cooper heeft veel voeding dat hypoallergeen is, zowel droogvoer als natvoer. De variaties van Edgard & Cooper die slechts één dierlijk eiwit bevatten, zijn de smaken kip, lam en zalm. De variatie met vers en eend is ook hypoallergeen, omdat minder dan 2% van de honden voor deze dierlijke eiwitten allergisch zijn of daar een gevoeligheid voor hebben.

Het droogvoer van Edgard en Cooper bevat 40% vlees, maar al het vlees dat is verwerkt wordt vers verwerkt. Dus geen vleesmeel. Daarbij wordt het vlees niet hoger dan 90C verhit; hierdoor blijven alle goede voedingsstoffen uit de ingrediënten behouden. Het natvoer van Edgard & Cooper bevat 67% vlees, eveneens vers verwerkt. 

Yora

Het voer van Yora is eveneens hypoallergeen en wel in twee betekenissen. Het voer bevat namelijk één dierlijke eiwitbron. En minder dan 2% van de honden zijn allergisch voor insecten. Maar je moet voor dit voer natuurlijk wel openstaan. Bij Dogline durven we dit wel aan, omdat insecten een uitstekende bron zijn van hoogwaardige eiwitten. Dit voer bevat hele insecten, insectenmeel en zelfs de vetten uit de insecten. De ervaringen van onze klanten met dit voer zijn positief: honden verdragen deze dierlijke eiwitten heel goed. 

De top 4 best verkochte hypoallergene hondenbrokken :

Hypoallergeen hondenvoer: hondenbrokken, natvoer en snacks

We hebben niet alleen hypoallergene hondenvoer, maar ook veel  hypoallergene snacks. Want het is belangrijk dat jouw hond niet via snacks toch weer andere eiwitbronnen binnenkrijgt, die een allergische reactie kunnen geven.

Eiwitbronnen die (bijna) nooit een allergische voedselreactie geven

Er zijn veel eiwitbronnen van dierlijke afkomst die bijna nooit in hondenvoer worden verwerkt. De kans op een allergische reactie of een voedsel intolerantie op deze dierlijke eiwitbronnen is dan ook heel klein. In het artikel ‘Een voedselallergie bij honden‘kan je lezen welke voedselallergieën bij honden het meest voorkomen. In bijna drie kwart van de gevallen is dat rund, tarwe, kip en zuivel. Een voedselallergie voor varken komt maar in 4,3% van de gevallen voor. Een voedselallergie voor het eiwit in eend is slechts iets meer dan een half procent. En hert, haring, zalm, struisvogel, kangoeroe of krokodil komt helemaal niet voor op dit lijstje!

Hypoallergene snacks met mono eiwitbronnen die bijna nooit voorkomen in hondenvoer

We willen je graag veel keus geven, dus hebben we veel snacks and treats met mono eiwitbronnen (dat betekent maar één dierlijke eiwitbron) die bijna nooit voorkomen in hondenvoer.

Hert als mono eiwitbron in snacks

Honden met een voedselallergie of – intolerantie kunnen vaak wel tegen de eiwitten uit hertenvlees. Bij Dogline vind je verschillende treats van 100% hertenvlees:

Eend als mono eiwitbron in snacks

Een ewitallergie voor eendenvlees is eveneens een zeldzaamheid. Deze voedselallergie komt slechts in ongeveer een half procent van de gevallen voor.

7.50
Lam als mono eiwitbron in snacks

Een voedselallergie voor lamsvlees komt niet vaak voor: in minder dan 5% van de gevallen. Lam is dan ook een veilige keus, al is het aan te raden om dit via een eliminatiedieet te testen.

Uitverkocht
4.75

Acana Singles Freeze Dried

De Acana Singles lijn bestaan uit hondenbrokken en snacks die bestaan uit één enkele dierlijke eiwitbron. Als je via een eliminatiedieet hebt vastgesteld dat jouw hond niet allergisch is voor varkensvlees (want dat komt weinig voor), dan kan je het beste kiezen voor zowel de Acana Singles Yorkshire Pork hondenbrokken als Acana Singles Yorkshire Pork Dog Treats. Zo weet je zeker dat jouw hond niet via een andere weg wordt blootgesteld aan stoffen die een allergische reactie kunnen geven. We hebben de Acana Singles Freeze Dried Dog Treats in drie smaken: eend, varken en lam.

Ziwi Peak

En dat zelfde geldt voor Ziwi Peak. Als jouw hond niet allergisch is voor de eiwitten uit hertenvlees, kies dan voor Ziwi Peak droogvoer venison en de Good Dog Rewards van Ziwi Peak venison. 

Orijen Freeze Dried

Naast de hypoallergene snacks van Acana Singles en Ziwi Peak, hebben we ook hypoallergene snacks van Orijen. Dit zijn fantastische tussendoortjes omdat deze snacks bestaan uit 100% vlees, uit één enkele eiwitbron: hypoallergeen dus. Ze zijn er in  5 hypoallergene varianten: rund, lam, wild zwijn, rund en bizon.

Vanaf: 49.95
Vanaf: 35.25
Vanaf: 35.25
Uitverkocht

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.