Hypoallergeen hondenvoer

Als jouw hond een voedselallergie heeft ontwikkeld, dan is het verstandig haar hypoallergeen hondenvoer te geven. ‘Hypoallergeen’ wil zeggen dat het de betreffende voeding minder kans geeft op een allergische reactie.

Wat betekent hypoallergeen hondenvoer?

De term hypoallergeen wordt bij hondenvoer niet altijd op dezelfde manier gebruikt. Grofweg zijn er twee definities:

  • Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waarbij alle eiwitten gehydroliseerd zijn.
  • Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die de kans op een allergische reactie aanzienlijk verminderen omdat ze maar één eiwitbron gebruiken van een diersoort die minder vaak voorkomt en maar één zetmeelbron

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten

De term ‘gehydroliseerde eiwitten’ wil zeggen dat de eiwitten in stukjes zijn geknipt, zodat er geen allergische reactie kan optreden. De meningen verschillen nogal over de vraag of hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten slecht zijn voor de gezondheid. Op zich kan je beter hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten geven dan hondenvoer waarin een eiwit is verwerkt, waar je hond een allergische reactie op geeft.

Het allerbeste is om uit te zoeken voor welke specifieke eiwit jouw hond allergisch is.

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten zijn alleen maar nodig als je hond een allergische reactie geeft op àlle eiwitten. En dit komt nagenoeg niet voor (wel eens, maar bijna nooit).

Het eliminatie dieet

Hoe stel je nu vast voor welke allergeen jouw hond allergisch is? Dat doe je met behulp van het eliminatie dieet voor honden. Lees hier meer over in het artikel ‘Elimininatie dieet voor jouw hond’.

Hypoallergene hondenbrokken

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe. Helaas zijn dit de meest voorkomende ingrediënten in veel soorten hondenbrokken. Hierom zijn er hondenbrokken ontwikkeld die bestaan uit één enkele eiwit bron: de hypoallergene hondenbrokken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.

Welke hypoallergene hondenbrokken verkoopt Dogline?

Acana Singles

Wij verkopen Acana Singles in drie smaken: Pacific Pilchard, Yorkshire Pork en Grass-Fed Lamb. De ervaringen van klanten met deze hypoallergene hondenbrokken zijn zeer positief. Dit komt omdat dit hondenvoer van Acana een heel hoog vleesgehalte heeft waardoor het makkelijk verteerbaar is voor de hond. Bovendien wordt 1/3e deel van het vlees vers verwerkt. Daarnaast wordt de ‘WholePrey’ verwerkt, dat wil zeggen het vlees, de (gezonde) organen en het krakbeen. Dit levert 31% hoogwaardige en makkelijk te verteren eiwitten op.

Zonder graan

Het hypoallergene hondenvoer van Acana Singles bevat geen tarwe, rijst of andere vulmiddelen, maar slechts laag-glycemisch groente en fruit dat makkelijk te verteren is en lang een verzadigd gevoel geeft. En het allerbelangrijkst: jouw hond krijgt met deze hypoallergene hondenbrokken alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen voor een lang en gezond leven.

Ziwi peak

Ook de hondenbrokken van Ziwi Peak is hypoallergeen hondenvoer omdat elke soort uit vlees, bot en organen van één vleessoort bestaat.  De brokken van Ziwi Peak zijn kwalitatief zeer goed: ze bestaan voor 98% uit vlees en dierlijke ingrediënten. Het vlees is volledig vers of rauw verwerkt. We hebben Ziwi Peak in 5 smaken: lam, lam & makreel, lam & pens, hert en rund. 

Hypoallergeen hondenvoer: hondenbrokken en snacks

We hebben niet alleen hypoallergene hondenbrokken maar ook hypoallergene snacks. Want het is belangrijk dat jouw hond niet via snacks toch weer andere eiwitbronnen binnenkrijgt, die een allergische reactie kunnen geven. Als je kiest voor de Acana Singles Yorkshire Pork, kies dan ook voor dezelfde snacks. Zo weet je zeker dat jouw hond niet via een andere weg wordt blootgesteld aan stoffen die een allergische reactie kunnen geven. En dat zelfde geldt voor Ziwi Peak. Als jouw hond niet allergisch is voor de eiwitten uit hertenvlees, kies dan voor Ziwi Peak droogvoer venison en de Good Dog Rewards van Ziwi Peak venison. 

Orijen Freeze Dried

 Naast de hypoallergene snacks van Acana Singles en Ziwi Peak, hebben we ook hypoallergene snacks van Orijen. Dit zijn fantastische tussendoortjes omdat deze snacks bestaan uit 100% vlees, uit één enkele eiwitbron: hypoallergeen dus. Ze zijn er in  3 hypoallergene varianten: rund, lam en bizon.