google-site-verification: google10022eb75d6d0367.html

Hypoallergeen hondenvoer

Als jouw hond een voedselallergie heeft ontwikkeld, dan is het verstandig haar hypoallergeen hondenvoer te geven. ‘Hypoallergeen’ wil zeggen dat het de betreffende voeding minder kans geeft op een allergische reactie.

Wat betekent hypoallergeen hondenvoer?

De term hypoallergeen wordt bij hondenvoer niet altijd op dezelfde manier gebruikt. Grofweg zijn er twee definities:

  • Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken waarbij alle eiwitten gehydroliseerd zijn.
  • Hypoallergene hondenbrokken zijn brokken die de kans op een allergische reactie aanzienlijk verminderen omdat ze maar één eiwitbron gebruiken van een diersoort die minder vaak voorkomt en maar één zetmeelbron

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten

De term ‘gehydroliseerde eiwitten’ wil zeggen dat de eiwitten in stukjes zijn geknipt, zodat er geen allergische reactie kan optreden. De meningen verschillen nogal over de vraag of hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten slecht zijn voor de gezondheid. Op zich kan je beter hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten geven dan hondenvoer waarin een eiwit is verwerkt, waar je hond een allergische reactie op geeft.

Het allerbeste is om uit te zoeken voor welke specifieke eiwit jouw hond allergisch is.

Hypoallergene hondenbrokken met gehydroliseerde eiwitten zijn alleen maar nodig als je hond een allergische reactie geeft op àlle eiwitten. En dit komt nagenoeg niet voor (wel eens, maar bijna nooit).

Het eliminatie dieet

Hoe stel je nu vast voor welke allergeen jouw hond allergisch is? Dat doe je met behulp van het eliminatie dieet voor honden. Lees hier meer over in het artikel ‘Elimininatie dieet voor jouw hond’.

Hypoallergene hondenbrokken

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe. Helaas zijn dit de meest voorkomende ingrediënten in veel soorten hondenbrokken. Hierom zijn er hondenbrokken ontwikkeld die bestaan uit één enkele eiwit bron: de hypoallergene hondenbrokken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden in driekwart van de gevallen allergisch zijn voor de eiwitten uit rund, zuivel, kip of tarwe.

Welke hypoallergene hondenbrokken verkoopt Dogline?

Acana Singles

Wij verkopen Acana Singles in drie smaken: Pacific Pilchard, Yorkshire Pork en Grass-Fed Lamb. De ervaringen van klanten met deze hypoallergene hondenbrokken zijn zeer positief. Dit komt omdat dit hondenvoer van Acana een heel hoog vleesgehalte heeft waardoor het makkelijk verteerbaar is voor de hond. Bovendien wordt 1/3e deel van het vlees vers verwerkt. Daarnaast wordt de ‘WholePrey’ verwerkt, dat wil zeggen het vlees, de (gezonde) organen en het krakbeen. Dit levert 31% hoogwaardige en makkelijk te verteren eiwitten op.

Zonder graan

Het hypoallergene hondenvoer van Acana Singles bevat geen tarwe, rijst of andere vulmiddelen, maar slechts laag-glycemisch groente en fruit dat makkelijk te verteren is en lang een verzadigd gevoel geeft. En het allerbelangrijkst: jouw hond krijgt met deze hypoallergene hondenbrokken alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen voor een lang en gezond leven.

Ziwi peak

Ook de hondenbrokken van Ziwi Peak is hypoallergeen hondenvoer omdat elke soort uit vlees, bot en organen van één vleessoort bestaat. De brokken van Ziwi Peak zijn kwalitatief zeer goed: ze bestaan voor 98% uit vlees en dierlijke ingrediënten. Het vlees is volledig vers of rauw verwerkt. We hebben Ziwi Peak in 5 smaken: lam, lam & makreel, lam & pens, hert en rund. 

 

De top 3 best verkochte hypoallergene hondenbrokken:

Vanaf: 8.99
Vanaf: 8.99

Hypoallergeen hondenvoer: hondenbrokken en snacks

We hebben niet alleen hypoallergene hondenbrokken maar ook hypoallergene snacks. Want het is belangrijk dat jouw hond niet via snacks toch weer andere eiwitbronnen binnenkrijgt, die een allergische reactie kunnen geven.

Eiwitbronnen die (bijna) nooit een allergische voedselreactie geven

Er zijn veel eiwitbronnen van dierlijke afkomst die bijna nooit in hondenvoer worden verwerkt. De kans op een allergische reactie of een voedsel intolerantie op deze dierlijke eiwitbronnen is dan ook heel klein. In het artikel ‘Een voedselallergie bij honden‘kan je lezen welke voedselallergieën bij honden het meest voorkomen. In bijna drie kwart van de gevallen is dat rund, tarwe, kip en zuivel. een voedselallergie voor varken komt maar in 4,3% van de gevallen voor. Een voedselallergie voor het eiwit in eend is slechts iets meer dan een half procent. En hert, struisvogel, kangoeroe of  of krokodil komt helemaal niet voor op dit lijstje!

Hypoallergene snacks met mono eiwitbronnen die bijna nooit voorkomen in hondenvoer

We willen je graag veel keus geven, dus hebben we veel snacks and treats met mono eiwitbronnen (dat betekent maar één dierlijke eiwitbron) die bijna nooit voorkomen in hondenvoer.

Hert

Honden met een voedselallergie of – intolerantie kunnen vaak wel tegen de eiwitten uit hertenvlees. Bij Dogline vind je verschillende treats van 100% hertenvlees:

struisvogel en krokodil

Wij hebben snacks en botten van het merk ROAM die afkomstig zijn van struisvogel en krokodil. Dat zijn niet bepaald eiwitbronnen die vaak voorkomen!  

Eend

Een ewitallergie voor eendenvlees is eveneens een zeldzaamheid. Deze voedselallergie komt slechts in ongeveer een half procent van de gevallen voor. 

2.99
Uitverkocht
7.75
Lam

Een voedselallergie voor lamsvlees komt niet vaak voor: in minder dan 5% van de gevallen. Lam is dan ook een veilige keus, al is het aan te raden om dit via een eliminatiedieet te testen. 

Acana Singles Freeze Dried 

De Acana Singles lijn bestaan uit hondenbrokken en snacks die bestaan uit één enkele dierlijke eiwitbron. Als je via een eliminatiedieet hebt vastgesteld dat jouw hond niet allergisch is voor varkensvlees (komt weinig voor), dan kan je het beste kiezen voor zowel de Acana Singles Yorkshire Pork hondenbrokken als Acana Singles Yorkshire Pork Dog Treats. Zo weet je zeker dat jouw hond niet via een andere weg wordt blootgesteld aan stoffen die een allergische reactie kunnen geven. We hebben de Acana Singles Freeze Dried Dog Treats in dezelfde smaken als de hondenbrokken. 

Ziwi Peak

En dat zelfde geldt voor Ziwi Peak. Als jouw hond niet allergisch is voor de eiwitten uit hertenvlees, kies dan voor Ziwi Peak droogvoer venison en de Good Dog Rewards van Ziwi Peak venison. Of lamb. 

Orijen Freeze Dried

Naast de hypoallergene snacks van Acana Singles en Ziwi Peak, hebben we ook hypoallergene snacks van Orijen. Dit zijn fantastische tussendoortjes omdat deze snacks bestaan uit 100% vlees, uit één enkele eiwitbron: hypoallergeen dus. Ze zijn er in  5 hypoallergene varianten: rund, lam, wild zwijn, rund en bizon.  

ROAM

De fantastische hypoallergene snacks van ROAM zijn hiervoor al aan de orde gekomen. Bij dit  prachtige Zuid-Afrikaanse bedrijf vind je snacks en botten van struisvogel en krokodil. Niet bepaald veel voorkomende vleessoorten in de hondenvoerindustrie:)). houd onze site maar in de gaten. Wij gaan deze lijn nog veel verder uitbreiden. 

 

Vanaf: 20.95
Vanaf: 20.95