FOOD INNOVATION

HET BAFRINO RESEARCH AND INNOVATION CENTRE

Acana werkt aan innovatie.

Champion Petfood, de eigenaar van Acana, heeft het BAFRINO Research & Innovation Centre opgericht. Het is gevestigd pal naast hun NorthStar-keukens in Morinville, Alberta (Canada). Dit BAFRINO Research & Innovation Centre is een centrum voor voedingsinnovatie en onderzoek, dat de missie van Acana voor biologisch correcte diervoeding ondersteunt.

Champion Petfood heeft meer dan 5,9 miljoen dollar in dit innovatiecentrum geïnvesteerd, omdat ze innovatie zo belangrijk vinden. De naam BA-FRI-NO is een acroniem van de kernprincipes: Biologically Appropriate™ (biologisch correct), Fresh Regional Ingredients (verse regionale ingrediënten) en Never Outsourced (geen outsourcing). Het centrum ondersteunt de missie van Acana op vier hoofdgebieden:

1. Biologisch correcte diervoeding ontwikkelen

Het BAFRINO Centre ondersteunt het streven van Acana naar voortdurende innovatie en biedt een gespecialiseerde faciliteit voor het ontwikkelen en verbeteren van hun bekroonde, biologisch correcte hondenvoer. 

2. Technologieën voor de bereiding van vers vlees

Het BAFRINO Centre ontwikkelt eigen technologieën voor het scheiden van vlees bij lage temperaturen, waardoor Acana meer verse vleesingrediënten in hun hondenvoer kunnen opnemen, die daarmee nog voedzamer wordt. 

3. Natuurlijke smaak

Met behulp van hypermoderne vriesdrogers en hydrolysatiesystemen creëert het BAFRINO Centre een natuurlijke smaakervaring uit de verse vlees-, lever- en pens-ingrediënten van Acana hondenvoeding, zodat honden dol zijn op hun voer.

4. Voedingsstoffen testen en controleren

Om te zorgen dat onze diervoeders voldoen aan de hoge eisen van dierenliefhebbers over de hele wereld, test het BAFRINO Centre op locatie alle technische, kwaliteits- en voedingswaarde-aspecten van hun ingrediënten, processen en voeders.

GEEN TESTEN OP HONDEN (OF ANDERE DIEREN)

Er worden geen honden gehouden op de faciliteiten van Acana. Ze hebben een heel eenvoudige richtlijn voor dierproeven: ze voeren alleen tests uit waar ze hun eigen honden ook aan zouden laten deelnemen.Dus alleen tests van smaakvoorkeuren en niet-invasieve analyses van urine, ontlasting en bloed van de eigen huisdieren van de medewerkers van Acana en van de honden van liefhebbende families uit hun gemeenschap.

BIOLOGICALLY APPROPRIATE

VERSE REGIONALE INGREDIENTEN

GEEN OUTSOURCING