❄ Fijne kerstdagen voor jou en jouw hond(en)    ❄     Pak uit deze kerst    ❄     yo-ho-ho    ❄     Fijne kerstdagen voor jou en je hond    ❄     Pak uit deze kerst    ❄     yo-ho-ho    

Bij Dogline zijn we serieus met voer en de gezondheid van honden bezig. Dàt is onze passie en drijfveer. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor plezier. Dit jaar (misschien nog wel meer dan andere jaren) hebben Suzanne en ik (Daniëlle) héél veel zin in kerst. 

Bij kerst hoort samenzijn, gezelligheid, kaarsen, tijd en aandacht voor elkaar, cadeaus en lekkernijen. Je wil je geliefden om je heen en daar horen onze honden zeker ook bij. Wij hebben veel voorpret gehad door het zoeken naar de leukste kerst spullen voor jullie (en onze eigen) honden.

Kerst voor honden

De beste manier om Kerst te vieren is niet alleen je honden bij je in de in de buurt te hebben, maar ook zorgen dat hij of zij daadwerkelijk mee kan genieten van alle festiviteiten.

Tenzij je een oudere hond hebt of een hond die graag alleen zijn, zal je hond best opgewonden raken van de kerst-choas. Er komt misschien een boom in huis met allerlei leuke spullen erin, er zullen wellicht meer mensen over de vloer komen (en meer mensen betekent meer aandacht en knuffels), er zijn lekkere geuren en misschien wel cadeaus. Met Kerst probeert iedereen een beter en blijer mens te zijn en een hond voelt die positieve energie en zal daar blij van worden. Gelukkig kan je hond echt meedoen met de kerst festiviteiten.

dogline play Merry Woofmas Christmas Eve Cookies hond met speeltje
P.L.A.Y. Holiday Classic Whole Turkey hondenspeelgoed kerst labrador met kalkoen

Kerst uitjes voor honden

Probeer met kerst wat extra tijd voor je hond in te plannen om er samen op uit te gaan. Het is vaak een heerlijk moment, niet alleen voor je hond maar ook voor jou, om even samen, met àl wie mee wil, wat langer naar buiten te gaan. Of het nou in het park is, in het bos op de heide of op een veldje. Lekker wandelen, spelen en ravotten is het leukste dat er is voor honden. Jouw hond zal hierdoor haar energie ook goed kwijt raken, waardoor ze daarna rustiger van alle feestelijke binnen activiteiten kan genieten.

Kerstcadeaus uitdelen

Als je cadeaus onder de boom doet (of uit de zak van Sinterklaas), dan kan je je hond mee laten helpen bij het uitdelen. Dit vergt misschien een beetje voorbereiding, maar de funfactor is het zeker waard. Begin deze speciale kerst training voor honden ver van tevoren en train jouw hond om iets naar je toe te laten brengen. Beloon hem of haar met een (gezonde) traktatie als hij of zij het doet. Je hond moet het item ook nog afgeven, dus niet van tevoren laten vallen. Dat is wel zo handig tijdens het kerstcadeau moment. Je kan honden zelfs makkelijk de namen van je gezin leren, maar dat vergt wel wat meer voorbereidingstijd.

Kerstcadeaus voor honden

En wat is nou leuker dan dat je hond zelf ook een cadeau krijgt? We hebben echt fantastische leuke kerstcadeaus voor honden uitgezocht😊. Speciale kerstspeeltjes die honden fantastisch zullen vinden.

Wat is nou leuker dan een kerstspeeltje voor je hond onder de boom? Liefst nog ingepakt ook, zodat het papier er af gescheurd mag worden. Pakpapier is namelijk ook leuk om mee te spelen (let wel op nietjes of plakband).

En als je bij vrienden of familie langs gaat die honden hebben, maak je iedereen blij door kerstspeeltjes voor honden mee te nemen als cadeau. Daar doe je niet alleen de hond een plezier mee. 

Kerst traktaties voor honden

Bij Kerst horen natuurlijk traktaties, jeeehh. Dat geldt voor ons en dat geldt ook voor onze honden. Maar het blijft belangrijk dat jouw hond – ook met kerst –gezond blijft eten. Dat vindt hij of zij helemáál niet erg. Integendeel. Honden kiezen van nature voor voedsel dat rijk is aan eiwitten.

We weten niet of dit een kwestie is van smaak of dat ze op de een of andere complexe manier zelf voldoen aan hun biologische noodzaak voor alle essentiële aminozuren. In ieder geval houden ze van snacks met een hoog vlees of visgehalte die uitsluitend eiwitten en vetten levert (en geen of beperkt aan koolhydraten). Kies dus liefst een vlees of vissnack. Of kies een fruit- of groentesnacks die veel vitamines en mineralen levert. Lees meer in de blog Gezonde snacks voor je hond

Trakteer je hond dus zeker deze kerst en laat hem of haar heerlijk meegenieten tijdens het samenzijn. Laat chocolade liever niet slingeren; honden zijn gek op zoet en dus ook op chocolade. Maar chocolade is slecht voor honden. Net zoals veel andere etenswaren die je met kerst eet. Lees de blog Wat mogen honden niet eten

Kerstmaaltijd voor honden

De meeste mensen eten iets bijzonders tijdens de kerstdagen. Is het zo gek dat we onze honden ook iets bijzonders willen geven? Dat verhoogt alleen maar de feestvreugde.

Er zijn heel veel speciale menu’s voor jouw hond, waarmee je ze niet alleen alle voedingstoffen geeft die ze nodig hebben, maar waarbij ze nog lekkerder zullen smullen dan anders en hun poten er bij wijze van spreken bij af likken.

Probeer het natvoer van Clydach maar eens met 72% vlees of vis; jouw hond zal zijn of haar voerbak driedubbel aflikken; zo lekker zal hij/zij dat vinden! We hebben drie heerlijke varianten: lam, zalm en eend. Je kan deze varianten met elkaar af wisselen, bijvoorbeeld als voor- en hoofdgerecht, of op Eerste of Tweede Kerstdag (of gaan we nu te ver?:)

De speciale seizoensmenu’s van Hubertus Gold vallen ook in goede smaak bij onze klanten. Deze bevatten allemaal minimaal 65% vlees. We hebben de varianten Rotwild (met hert en ree), Aufgang zur Jagd 2021 (met hert en rund), Schwarzwild (met wildzwijn vlees), Federwild (met eend en gans) of Bockjagd (kip en parelhoen). Je kan zelfs een voor- en hoofgerecht doen waarbij 2 menu’s kiest, want alle varianten zijn op dezelfde wijze samengesteld en dus af te wisselen.

Naast deze speciale seizoensmenu’s hebben we natuurlijk ook de 6 ‘gewone’ varianten: kip, kalkoen, groene pens (yummie), konijn (zeker kerst), rund en lam. Ook allemaal met 65% vlees en overheerlijke andere ingrediënten. Een waar kerstmaal.  

Aanbieding!
Aanbieding!
21.08
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Kerstmenu voor kleine honden

Heb je een kleine hond? Edgard en Cooper heeft overheerlijke kuipjes van 100 gram, vol met vers vlees en gezonde groenten en fruit. Dit multipack bevat 3 overheerlijke (kerst) smaken:

  • 2 kuipjes kip en kalkoen, met wortels en cranberry
  • 2 kuipjes wild en eend, met wortels en rode bieten
  • 2 kuipjes lam en rund met rode bieten en broccoli 
Ga naar Kerst Multipack
Dogline Edgard en Cooper Multipack van 6 kuipjes van 100 gram inhoud

Voldoende rust voor je hond met kerst

Of jouw hond de kerstdrukte nou helemaal fantastisch vindt of niet, af en toe moet je hond zich even kunnen terugtrekken en rust hebben. Het kan soms ook te veel worden. Als je ziet dat je hond gestrest wordt, of rust wil, begeleid hem of haar dan naar een veilige plek, weg van de activiteiten. Zorg voor een zachte slaapplek, een speeltje en wat water en laat je hond heerlijk even bijkomen.

Kerstaccessoires voor honden

Wat is er nou heerlijker voor je hond dan lekker op haar eigen Kerstdeken te kruipen op een warm plekje. We hebben speciale kerst fleece dekens van Doctor Bark. Heerlijk zacht en warm. En wasbaar op hoge temperaturen, dus wel hygiënisch.

Kerst Fleece deken van Doctor Bark

Kom in het kerstgevoel met deze zachte fleece deken van Doctor Bark. In prachtig rood. Heerlijk voor je hond (maar zelf kan je er ook heerlijk onder kruipen). Zacht en warm. Te wassen op hoge temperaturen.

Ga naar de kerstfleece

Top 3 kerst accessoires voor honden

Dogline Fatboy Hondenkussen Doggylounge Stonewashed Rood Large kussen met model

Holly Jolly Holidays

De feestdagen mogen lorsbarsten met deze prachtige en comfortabele Fatboy Stonewashed hondenkussen voor jouw grote vriend(in). Voor een heerlijk momentje voor zichzelf. Je kan natuurlijk ook kiezen voor één van de andere 5 prachtige kleuren.

P.L.A.Y. Holiday Classic Whole Turkey hondenspeelgoed kerst

Merry Xmas

Het Amerikaanse merk P.L.A.Y. maakt deze super leuke Kerst speeltjes voor honden van recycled materiaal. Geef jouw hond zijn eigen kerst kalkoen om soldaat te maken, voor urenlang speelplezier tijdens de kerstdagen (en daarna). 

Rudolf the Rednose Reindeer

Laat je hond in de donkere kerstdagen veilig uit met de Orbiloc Dual LED Safety Lamp. De kleur rood heeft de grootste golflengte van elke kleur in het zichtbare spectrum, wat betekent dat je deze van een grotere afstand kan zien dan andere kleuren. 

All I want for Christmas….

Is you. Jouw hond wil maar één ding: zoveel mogelijk tijd met jouw doorbrengen. En met de Kerstdagen heb je waarschijnlijk (nog) meer tijd en aandacht hiervoor. En dat is het allerbeste kerstgevoel dat je je hond zal kunnen geven.

Wij wensen iedereen heel veel plezier!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief