Puppy

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid van jouw pup. Om uit te groeien tot een sterke, gezonde, vrolijke jong volwassen hond heeft een puppy goede voeding nodig. Voeding die haar alle voedingsstoffen levert die zij nodig heeft en die haar lang een heerlijk verzadigd gevoel geeft. Heb je een puppy van een klein ras? Of juist een groot ras? We hebben droogvoer dat bijzonder geschikt is voor puppy's van alle rassen en alle maten.  

Vanaf: 19.25
Vanaf: 40.49
Vanaf: 63.25
Vanaf: 51.49
Vanaf: 51.49
Vanaf: 34.95
Vanaf: 34.95
Vanaf: 63.50
4.65
5.80
4.65
4.65
Aanbieding!
2.99
6.99
3.99
3.99
3.99
4.25
Aanbieding!
3.99 3.59
2.99
Uitverkocht
7.50
Uitverkocht
7.75
Uitverkocht
7.50
Het beste voor je puppy vind je bij Dogline

Puppy

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid van jouw pup

Om uit te groeien tot een sterke, gezonde, vrolijke jong volwassen hond heeft een puppy goede voeding nodig. Voeding die haar alle voedingsstoffen levert die zij nodig heeft en die haar een heerlijk verzadigd gevoel geeft. Het hoofd ingrediënt van goede puppy voeding zou vlees moeten zijn, omdat vlees dierlijke eiwitten levert. en een puppy heeft veel dierlijke eiwitten nodig om goed te groeien en sterk te worden. Lees alles over waar goed puppyvoer aan moet voldoen in ons artikel: 'Puppy voer: de basis voor groei en ontwikkeling'.

informatie over je puppy

Hoe kan Dogline je helpen de beste voeding uit te kiezen voor je puppy?

Bij Dogline verkopen we alleen puppy voeding op basis van ons motto: meat first. Dus waarbij vlees het eerste (hoofd) ingrediënt is. Waarom?

  • jouw puppy kan vlees het beste verteren;
  • jouw puppy heeft veel dierlijke eiwitten nodig;
  • jouw puppy heeft dierlijke vetten nodig.

Afhankelijk van jouw budget kies je het puppyvoer dat het beste bij jou en jouw pup past:

Wij overleggen graag met je welk merk het beste bij jouw puppy en jouw situatie past.

FAQ

Hoeveel voedsel moet ik mijn puppy geven?

De aangegeven hoeveelheden op de verpakking zijn richtlijnen voor de gehele dag. Je moet deze hoeveelheid nog verdelen over het aantal keren dat je hem of haar voert. Als jouw puppy bijvoorbeeld 2 maanden is en een gewicht heeft van 7,5 kilo, dan geef je hem of haar ongeveer 125 gram, verdeeld over 4 keer per dag. Probeer de maaltijden zo regelmatig mogelijk over de dag te verdelen en houd min of meer vaste tijdstippen aan. Voor kleine puppy’s geldt – net als voor baby’s – dat zij gedijen bij rust en regelmaat. Lees meer in het artikel 'Hoe vaak eet een pup?'

Wanneer schakel ik over van puppyvoer naar volwassen voer?

Tussen de 10 en 12 maanden kan je overstappen op voeding voor volwassen honden. Bij puppy’s van grote of reuze rassen kan je al eerder overstappen, na ongeveer 8 maanden. Een speciale puppyvoeding voor grote rassen bevat een uitgebalanceerd calciumgehalte en een afgestemd vet- en energiegehalte, waardoor wordt voorkomen dat de pup te snel groeit.

Kan ik mijn puppy overzetten op ander hondenvoer?

Overstappen op ander hondenvoer is zeker mogelijk, maar je zult er wel wat aandacht aan moeten besteden. Hanteer een overstap programma zodat het  maag darmkanaal van je pup voldoende tijd krijgt om zich aan te passen aan de nieuwe voeding. De hoeveelheid en de kleur van de ontlasting kan veranderen. Dat geeft niets. Bekijk hier het overstap programma voor je pup

Mijn puppy heeft chocolade gegeten. Is dat erg?

Zelfs als de hond een klein stukje chocolade eet, heeft dat schadelijke invloed op het lichaam van de hond. In chocolade zit de stof theobromine (Cacao) en honden  hebben lange tijd nodig om theobromine uit het lichaam te verwijderen. Verschijnselen van een chocoladevergiftiging treden meestal 4 tot 12 uur na het eten op. Vanwege de zeer langzame afbraak van theobromine kunnen de verschijnselen een aantal dagen blijven bestaan. Lees meer hierover in onze blog: Welke voedingstoffen zijn niet goed voor uw hond.