Edgard & Cooper

Wij zijn super enthousiast over de kwaliteit van het natvoer van het leuke Belgische merk Edgard en Cooper. Het natvoer bevat ongeveer 60% vers vlees. Het vlees wordt samen met de gezonde groenten en fruit in bouillon zachtjes gestoomd tot heerlijke maaltijd. Het blikvoer heeft een iets grovere structuur dan de paté in de kuipjes. Edgard en Cooper maakt ook heerlijke snacks en gezonde dental sticks. 

Dogline Edgard en Cooper merk informatie

Het vrolijke Belgische merk Edgard & Cooper doet alles net een beetje anders. De vrolijkheid en de liefde voor dieren spat van dit merk af. En dat wil niet zeggen liefde voor alleen honden (en katten), maar voor àlle dieren. Ze hebben heel goed nagedacht over gezonde ingrediënten voor honden, maar ook over de impact die hondenvoer heeft op de planeet. Edgard Cooper combineert premium hondenvoer met een missie om de wereld op verschillende punten te verbeteren en te verduurzamen. Niet zo gek dus dat Edgard en Cooper snel markt verovert.

Kwaliteit van Edgard & Cooper hondenvoer

De belangrijkste overweging als je kiest voor een bepaald merk hondenvoer, is of de kwaliteit goed is. Je wil je hond elke dag het allerbeste geven wat je kan kopen voor het budget dat je hebt.  Daarom beantwoorden we de vraag: bevat Edgard en Cooper hondenvoer alle voedingsstoffen die jouw hond dagelijks nodig heeft? Het antwoord is ja!

In de blog 'Hoe kies ik het beste hondenvoer voor mijn hond’ vind je een overzicht van de voedingsstoffen die jouw hond elke dag nodig heeft om in optimale gezondheid te blijven. De voedingsstoffen die jouw hond elke dag nodig heeft zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen komen uit de ingrediënten. Laten we de ingrediënten van Edgard en Cooper hondenvoer eens onder de loep nemen.

Vlees, vis en eieren

In ons artikel ‘Vlees zou het eerste en belangrijkste ingrediënt moeten zijn’, heb je kunnen lezen waarom vlees (of vis) altijd als eerste vermeld dient te zijn op het etiket.  Dan zit dit ingrediënt er het meeste in. Waarom is dit belangrijk? Omdat vlees en vis dierlijke eiwitten leveren die honden goed kunnen verteren en haar gezondheid ten goede komen. Ook levert vlees of vis dierlijke vetten die zeer gezond zijn voor honden en die super smaakvol zijn.  Naast dierlijke eiwitten zitten er ook plantaardige eiwitten in de Edgard en Cooper hondenvoer, welke eiwitten een minder grote belasting zijn voor onze planeet.

Het vlees (of vis)gehalte

Als je kijkt of een merk hondenvoer voor jouw hond geschikt is, is het belangrijk om te weten hoe hoog het vleespercentage is. Daarbij is ook goed om te kijken hoe dit vlees is verwerkt, dus bijvoorbeeld rauw, door vleesmeel of gehydrateerd.

Edgard en Cooper hondenbrokken

In de hondenbrokken van Edgard & Cooper wordt altijd 40% vers vlees of vis verwerkt. Dit merk kan je dus met recht een premium merk noemen. Vlees of vis is het eerste en belangrijkste ingrediënt in welke variant je ook kiest. Edgard en Cooper onderscheidt zich bovendien door alleen maar vers of rauw vlees of vis te gebruiken en géén vleesmeel. Daarbij gaat het om vers vlees èn voedzame organen. In het voer worden ook geen botten verwerkt.

De hondenbrokken van Edgar en Cooper worden op langzaam op lage temperatuur gebakken, zodat de goede voedingsstoffen van vlees en vis bewaard blijven en aan je hond ten goede komen.

Edgard Cooper natvoer

Het vleesgehalte in het blikvoer van Edgard Cooper en de kuipjes is nog hoger. In het blikvoer en kuipjes natvoer van Edgard Cooper ligt het vleesgehalte tussen de 65% en 70%. Ook in het natvoer gaat het om vers of rauw vlees of vis en geen vleesmeel.

Het natvoer van Edgar en Cooper wordt langzaam op lage temperatuur gestoomd.

blikken en kuipjes natvoer egdard en cooper

Wat is het verschil tussen de blikken en de kuipjes natvoer van Edgard en Cooper?

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Het verschil zit ‘m voornamelijk in de structuur van het natvoer. In de kuipjes is het natvoer meer gemalen tot een (overheerlijke) mousse. In het natvoer dat in de blikken zit, is de structuur iets vaster. Omdat de kuipjes natvoer van Edgard en Cooper zo populair zijn, zijn deze nu ook in 100 gram en in 300 gram te verkrijgen.

Overige ingrediënten in het hondenvoer van Edgard & Cooper

Verse groenten en fruit

Het hondenvoer van Edgard Cooper zit vol met vers fruit en verse groenten. Deze zitten vol met gezonde extra’s, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Edgard en Cooper probeert zoveel mogelijk groenten en fruit te gebruiken die wordt afgekeurd voor de consument omdat ze niet ‘mooi’ genoeg zijn. Ook dit draagt weer bij aan de duurzaamheid.

Koolhydraten

De gebruikte koolhydraten zijn aardappels. Deze zijn makkelijk te verteren en geven veel energie. Er zitten geen granen in het hondenvoer van Edgard en Cooper. En daarmee ook geen gluten.

Overheerlijke smaak

Honden vinden de hondenbrokken en het natvoer van Edgard en Cooper werkelijk onweerstaanbaar. De smaak valt in zeer goede aarde. Daardoor is het hondenvoer van Edgard & Cooper ook zeer geschikt voor moeilijke eters.

Wist je trouwens dat de kleinere zakken hondenbrokken van Edgard en Cooper kleine brokken bevatten? De 12 kilogram zakken bevatten iets grotere brokken en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor middelgrote en grote rassen.

Edgard en Cooper puppy

Is Edgard en Cooper ook geschikt voor jouw puppy? Ja het puppyvoer van Edgard en Cooper bevat alle voedingsstoffen om jouw pup uit te laten groeien tot een jong volwassen hond. De basis van Edgard Cooper puppy hondenbrokken is kip aangevuld met eend. En het gaat om scharrelkippen en scharreleenden met vrije uitloop.

Maar jouw pup zal ook smullen van de Edgard en Cooper puppy blikvoeding en kuipjes. Vooral de kuipjes Edgard Cooper puppy bevallen onze jongste klanten heel erg goed.

Dogline Edgard en Cooper merk informatie over de snacks

Edgard Cooper snacks

Een aparte vermelding verdienen de Edgard Cooper snacks. Want die zijn echt overheerlijk en vinden gretig aftrek bij onze klanten. En dat is goed nieuws, want de snoepjes en jerkey bars van edgard en Cooper zitten boordevol gezonde ingrediënten die veel eiwitten en andere voedingsstoffen leveren.

Edgard en Cooper snoepjes jerkeys

In de snoepjes en de jerkey kauw snacks van Edgard en Cooper zit bijna 85% vlees, aangevuld met andere gezonde ingrediënten. Ook deze snoepjes en de jerkeys worden langzaam gebakken zodat alle voedingsstoffen bewaard worden.

Edgard en Cooper energierepen

De energierepen van Edgard en Cooper zijn een perfect tussendoortje voor jouw hond als ze een keer een extra energyboost nodig heeft. Ook de proteïnebars bevatten bijna 85% vlees aangevuld met andere gezonde groenten, fruit en kruiden.

Edgard en Cooper dental sticks

De verzorging van tanden is belangrijk voor de gezondheid van honden. Maar we hebben niet altijd zin en tijd om hun tanden te poetsen. Lang leve dental sticks!

De dental sticks van Edgard en Cooper hebben goede kritieken gekregen van onze klanten. Honden vinden ze lekker en ze geven lang kauwplezier. Ze bevatten weinig kilocalorieën en zijn volledig plantaardig.  Ook geven de verse ingrediënten jouw hond een frisse adem en dat is vaak best wel eens nodig.

Dogline Edgard en Cooper merk informatie duurzame verpakking

De duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper

Edgard en Cooper wil het meest duurzame merk ter wereld worden en heeft ambitieuze plannen opgesteld. Daarbij kijken ze naar alle aspecten van hondenvoer, dus zowel de hoeveelheid vlees en vis als de herkomst hiervan. Hondenvoer moet goed zijn voor honden, maar niet per se heel slecht voor andere dieren. Ook hebben ze gekeken naar de herkomst van groenten en fruit en gebruiken ze bijvoorbeeld groenten en fruit die niet meer zo mooi is, maar wel voedzaam en vol goede vitamines en mineralen. Daarnaast wordt gekeken naar het gebruikte verpakkingsmateriaal.

De herkomst van het vlees

Het minst belastend voor het milieu zou zijn om honden over te zetten op een volledig plantaardig dieet. Alleen het probleem daarvan is, dat honden semicarnivoren zijn en – in tegenstelling tot bijvoorbeeld mensen – vlees nodig hebben om in optimale gezondheid te verkeren. Het hoogst haalbare zou dan zijn: vlees afkomstig van dieren die zelf ook een gelukkig leven hebben gekend.

Normen voor het vlees dat gebruikt wordt in het hondenvoer van Edgard en Cooper

De duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper vindt dat dieren die verwerkt worden in hondenvoer een zo gelukkig en gezond leven zou moeten leiden. Dus lammeren die voldoende open velden tot hun beschikking hebben en kippen die vrij uit kunnen lopen en een stofbad kunnen nemen. Edgard en Cooper heeft daarom zelf hoge normen gesteld waaraan hun vlees en vis zou moeten voldoen. Nu koos Edgard & Cooper altijd al voor MSC- en ASC- gecertificeerde vis en graslammeren en kippen met vrije uitloop. Maar ze willen nu een stap verder gaan. Tegen 2025 is het doel van Edgard & Cooper dat al het verwerkte vlees zo gelukkig en gezond mogelijk heeft geleefd. Elke leverancier moet zich tegenover Edgard Cooper hieromtrent verwantwoorden.

Al het vlees dat verwerkt wordt in het hondenvoer van Edgard & Cooper komt uit Duitsland. Van dichtbij dus en volledig traceerbaar.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Edgard en Cooper gebruikt géén plastic bij de verpakking van haar hondenvoer. Sinds het begin gebruikt Edgard en Cooper eindeloos recyclebaar materiaal en zakken gemaakt van planten. Maar de duurzaamheidsmissie van Edgard en Cooper is ongoing.. inmiddels worden de zakken gemaakt van papier, omdat papier beter recylcebaar is. 

De zakken van hondenbrokken en snacks

De hondenbrokken van Edgard en Cooper zitten in zakken die nu gemaakt worden van papier. Omdat Edgard & Cooper streeft naar de hoogste recyclebaarheid hebben ze hiervoor gekozen. Dus geef vooral de zakken mee aan het oud papier, zodat ze ook daadwerkelijk worden gerycled.

De blikken en kuipjes van Edgard en Cooper

De blikken en kuipjes natvoer zijn gemaakt van aluminium, één van de meest duurzame verpakkingsmaterialen van de wereld omdat het eindeloos kan worden recycled. En dat doet Edgard en Cooper dus ook: ze gebruiken alleen recycled aluminium voor haar blikken kuipjes natvoer.

Gooi de verpakkingen dan ook niet bij je huisvuil, maar scheidt deze en gooi ze bij het plastic. Misschien wel handig om de blikken kuipjes even om te spoelen😊. Zo wordt het aluminium opgehaald en weer gebruikt voor nieuwe blikken kuipjes.

De missie van Edgard en Cooper

De missie van Edgard en Cooper is dus drieledig. Zij willen een zo klein mogelijke ‘poot’ afdruk op deze aarde achterlaten en tegen het jaar 2025 zelfs helemaal geen pootafdruk. Dat is een nobel en ambitieus streven.

Edgard en Cooper is voortdurend haar recepten aan het verbeteren om te kijken of er ingrediënten gebruikt kunnen worden die net zo gezond voor je hond zijn, maar minder belastend voor het milieu. De verpakkingsmaterialen die Edgard en Cooper gebruikt voor het hondenvoer en snacks zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu nu ze gemaakt zijn van aardappelen en recycled aluminium. Maar het kan nóg beter. Edgard en Cooper streeft er dan ook naar dat de verpakkingen tegen 2025 volledig CO2 neutraal zijn. Met de huidige technologieën moet dit kunnen.

Ambitieus? Zeker. Maar gelet op de drive van dit Belgische merk denken wij dat het ze zeker gaat lukken.

Edgard en Cooper streeft ernaar dat al het vlees en vis dat zij verwerkt in goede omstandigheden heeft geleefd en volledig traceerbaar is. Zij haalt haar vlees van dichtbij om zo min mogelijk kilometers van transport te maken. Je kan de missie van Edgard en Cooper zo samenvatten: Edgard en Cooper wil het meest duurzame huisdieren merk ter wereld worden.

Edgard en Cooper goede doelen

Onze honden (en katten) in Nederland en België hebben het over het algemeen goed. Dat is helaas nog niet het geval in grote delen van de rest van de wereld. Daarom doneert Edgard Cooper een deel van haar inkomsten aan goede doelen die met honden en katten te maken hebben. Eerst doneerde ze altijd 10% van de winst aan goede doelen. Inmiddels is dat 1% van de omzet. En dat lijkt minder, maar is structureel meer. Hiervoor hebben ze een speciale stichting in het leven geroepen: de Edgard en Cooper Foundation.

Edgard en Cooper Foundation

De Foundation is een onafhankelijk goed doel dat Edgard en Cooper heeft opgericht om honden en katten in nood te helpen. De doelen van deze stichting zijn zo opgesteld dat acute nood kan worden geboden aan honden en katten die dat nodig hebben, maar ook dat gewerkt kan worden aan de onderliggende problematiek in de betreffende gebieden.

De Edgard en Cooper Foundation richt zich in eerste instantie op projecten die het lijden van honden en katten verlichten. Dit kunnen projecten zijn die zwerfpopulaties castreren en vaccineren, en / of die medische behandeling, huisvesting, herplaatsing en voeding bieden. Zo hebben ze projecten in Sri Lanka en Afhanistan, waar de nood hoog is.

Conclusie

Edgard en Cooper hondenvoer is niet zomaar een merk als alle anderen. Bij Edgard en Cooper proberen ze goed te doen, niet alleen voor de honden die Edgard Cooper hondenbrokken of natvoer eten, maar ook voor de dieren die in het voer verwerkt zijn en de planeet in het algemeen. De dieren die vewerkt worden hebben een goed leven gehad en komen niet van heel ver en de gebruikte verpakkingsmaterialen zijn natuurlijk en recycled. Je kan dus met een goed gevoel Edgard & Cooper aan je hond geven. Hiermee steun je ook projecten voor honden in nood in de rest van de wereld.