Op 12 november 2018 is de jaarlijkse Nimrod Nederland 2018. Dit jaar wordt deze jachthonden wedstrijd gehouden bij kasteel Doorwerth, in de gemeente Renkum. Dit Middeleeuws kasteel ligt in de uiterwaarden aan de voet van de glooiende heuvels van Doorwerth en vormt een prachtig decor voor de wedstrijden.

Nimrod

Nimrod was volgens de Hebreeuwse Bijbel de achterkleinzoon van Noach (van de Ark), de eerste machthebber op aarde èn een geweldig jager, ‘door niemand overtroffen’. Niet zo gek dus dat dè jaarlijkse jachthondenwedstrijd naar deze figuur is vernoemd.

De Nimrod Nederland

Elk jaar worden de 18 best presterende jachthonden van dat jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de Nimrod Nederland. Voor de betreffende jager is deze uitnodiging een ontzettende eer. Elke jachthond mag maar één keer in zijn of haar leven meedoen aan deze wedstrijd en dat maakt het extra bijzonder.

Het AA-diploma

De 18 deelnemende jachthonden strijden om het felbegeerde AA-diploma. Om daarvoor te slagen moeten de jachthonden alle apporten op de drie proeven binnenbrengen. Vorig jaar was dat 6 van de 18 jachthonden gelukt. De wedstrijden beloven ook dit jaar weer spectaculair te worden. Als toeschouwer blijf je je verbazen over waar deze honden allemaal toe in staat zijn en hoe ongelooflijk goed de honden onder commando van hun baas staan. De jachthonden zijn helemaal in hun element en dat is te zien aan de prestaties.

Hubertus Gold Jacht Performance

Jachthonden hebben goed jachthondenvoer nodig. Daarom is Hubertus Gold hoofd(voer)sponsor van dit evenement. Hubertus Gold is door Duitse jagers opgericht omdat zij speciaal krachtvoer wilde ontwikkelen die de prestaties van jachthonden zouden verbeteren, hen veel energie zou leveren en zouden bijdragen aan het herstel van de jachthonden na afloop van de inspanningen. Daarom bevat Hubertus Gold Jachtperformance veel eiwitten en een hoog vetpercentage. Dit krachtvoer is niet alleen geschikt voor jachthonden, maar voor alle sporthonden en actieve honden die veel energie nodig hebben.

Energy Bars

Hubertus Gold heeft bovendien speciale energy snacks ontwikkeld met een hoog eiwitgehalte die de prestaties van de jachthond tijdens de jacht of tijdens de wedstrijden verhogen, zonder dat er problemen met de vertering ontstaan: de energy bars.

Programma Nimrod Nederland 2018

07.00 uur Ontvangst deelnemers
08.00 uur Opening Nimrod 2018
08.15 uur Vertrek Keurmeesters, proefhoofden en helpers naar de proeven
09.00 uur Aanvang proeven
18.00 uur Prijsuitreiking Nimrod 2018
19.00 uur Buffet

Alle informatie over de deelnemers, het programma, de wedstrijden en de locatie is te vinden op de website nimrodnederland.nl.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *