Een orthopedisch hondenkussen vangt de drukbelastingen van een hond op. Dat zijn de plekken waar de hond – op een normaal kussen – met zijn of haar gewrichten de grond raakt. Dit zijn meestal de ellebogen en de heupen.

Waarom een orthopedisch hondenkussen?

Gewone kussens of manden houden geen eenzijdige drukbelasting. De wervelkolom van de hond hangt en de gewrichten raken de grond. Dit kan op middellange en lange termijn leiden tot problemen met de wervelkolom en de gewrichten. Een orthopedisch hondenkussen verlicht deze druk van de gewrichten en de wervelkolom.

Het orthopedische hondenkussen van Doctor Bark

In dit orthopedische hondenkussen zit  een speciaal ‘Back to Shape’ vulmateriaal, dat met siliconen is behandeld. Dit materiaal vangt die drukbelasting op. Het vulmateriaal van Doctor Bark veert als het ware terug, zodat jouw hond haar gewrichten op geen enkele manier belast en haar wervelkolom helemaal recht blijft.

Een orthopedisch hondenkussen werkt preventief

Orthopedische hondenkussens worden niet alleen aangeraden als honden al gewrichtsklachten hebben, maar vooral voordat ze deze krijgen. Een orthopedisch hondenkussen kan namelijk juist klachten voorkomen. Hoe groter en zwaarder de hond, hoe eerder hij of zij gewrichtsklachten zal ontwikkelen, omdat de drukbelasting nu eenmaal heel hoog is bij grote en zware honden.

Een orthopedische hondenkussen is daarom eigenlijk voor alle honden aan te raden. De reden hiervan is dat de wervelkolom van de hond op een orthopedische hondenkussen helemaal recht ligt. Hierdoor worden een hoop ouderdomskwalen voorkomen.

Wanneer raden dierenartsen een orthopedische hondenkussen aan?

 • Senior honden
 • Honden met heupdysplasie
 • Honden met elleboogdysplasie
 • Honden met een hernia
 • Honden met reuma
 • Honden met het zogenaamde wobblersyndroom
 • Honden met problemen aan de wervelkolom
 • Honden met artrose
 • Na een operatie

Waarom een orthopedisch hondenkussen van Doctor Bark?

Het merk D octor Bark is ontwikkeld door dierenarts Andreas Schuell. Hij heeft het orthopedische hondenkussen ontwikkeld omdat hij veel honden tegen kwam die gewrichtsklachten hadden. Hij wilde deze klachten verminderen zodat het leven van honden met bijvoorbeeld heupdysplasie kon worden verbeterd. Maar vooral wilde hij gewrichtsklachten bij honden voorkomen.

Bijt- en slijtvast

 • Een dierenarts weet dat een hondenkussen tegen een flinke stoot moet kunnen. Daarom is het orthopedisch hondenkussen van Doctor Bark van een zeer robuust materiaal die een lange levensduur heeft en bijt- en slijtvast is.
 • Het materiaal verkleurt niet snel als het wordt blootgesteld aan UV stralen.
 • De naden zijn extra stevig gestikt.
 • Het materiaal droogt bijzonder snel (‘dry comfort’)
 • het orthopedisch hondenkussen kan op 95C in de wasmachine worden gewassen.

Hoe profiteert houw hond het meest van een orthopedisch hondenkussen?

Het advies is om het orthopedisch hondenkussen regelmatig uit te schudden en om te draaien. Eigenlijk net zoals je met je eigen matras doet.

De maten van ons orthopedisch hondenkussen

Wij hebben het Doctor Bark orthopedische hondenkussen in drie maten. Als je een andere maat zoekt (groter of kleiner), neem dan contact met ons op! Dan helpen wij je graag verder.

MEDIUM

LARGE

Dogline Doctor Bark Orthopedisch Hondenkussen Licht Grijs Alle Vier

XLARGE

Dogline Doctor Bark Orthopedisch Hondenkussen Licht Grijs Alle Vier

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *