Over ons

Wij houden van honden

Wij (Daniëlle en Suzanne; op de foto met teckel Karel) hebben allebei meerdere honden, in verschillende soorten en maten, zowel rashonden als honden van gemengd ras en zonder ras. De fokker adviseerde het ene voer voor de labrador, de dierenarts het andere voor de chihuahua/Yorkse terriër. Maar wij wilden niet allerlei verschillende zakken in huis hebben en elke hond ander voer geven. Onze droom:

Eén hondenvoer merk voor alle verschillende honden, is dat niet mogelijk?

Waarom zou en chihuahua ander voer moeten eten dan een labrador? Dat was onze vraag. Wij gingen op onderzoek uit, met mensen praten, cursussen volgen en onderzoek doen. En het resultaat? Dat is deze webshop.

Alles wat u moet weten staat op het etiket

Maar laten we bij het begin beginnen. We zijn begonnen door de etiketten te lezen van de merken die ons door de fokker respectievelijk dierenarts waren aangeraden. Op het etiket van het ene merk stond ‘granen’ als eerste vermeld. Bij het andere merk stond op het etiket dat het 4% vlees bevatte. Dit laatste vonden wij weinig, zeker gelet op de prijs van dit voer. Honden zijn toch carnivoren? Daarom zijn we ons gaan verdiepen in de vraag welke voedingsstoffen een hond nodig heeft.

Welke voedingsstoffen heeft een hond nodig?

Eerste verrassende uitkomst: een hond is niet een 100% carnivoor. De wolven aten namelijk hun prooien, welke prooien vaak alleen maar planten aten. Wolven aten daardoor vlees en planten. Honden zijn met andere woorden omnivoren. De tweede verrassende uitkomst: een chihuahua (of een vul maar in) heeft niet andere voedingsstoffen nodig dan een labrador (of een ander ras). In de basis heeft elke hond de volgende voedingsstoffen nodig: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water.

Een hond is een omnivoor

Maar wacht even. Als een hond een omnivoor is, betekent het dat een hond kan functioneren op een puur plantaardig dieet? Dat blijkt het geval. Waar het om gaat is dat een hond hoogwaardige eiwitten binnenkrijgt. En vlees is een bron van hoogwaardige eiwitten. Hoe meer vlees er in het voer zit, hoe meer hoogwaardige eiwitten een hond binnenkrijgt. Dit laatste is een beetje kort door de bocht want het hangt ook nog af van de vraag welk vlees en hoe het bewerkt is. Maar, dit is wel de basis. Hoe meer vlees, hoe meer eiwitten.

De hoeveelheid vlees bepaalt de prijs van het voer

Hoe meer vlees er in het hondenvoer verwerkt zit, hoe duurder het voer is. Omgekeerd geldt dit niet: sommige dure merken bevatten maar heel weinig vlees!  Omdat wij zelf geen onbeperkt budget hebben, wilden wij weten hoeveel vlees ideaal zou zijn. Met andere woorden: welk merk hondenvoer levert de beste voedingsstoffen tegen een zo aantrekkelijk mogelijke prijs. De prijs/kwaliteit-verhouding vonden wij belangrijk.

Een premium merk

Een merk mag zich premium noemen als het ten minste 25% vlees bevat. Dus wij zijn etiketten gaan lezen! En toen kwamen we uit bij Hubertus Gold Adult Premium. Omdat het een hoog vleespercentage bevat tegen een redelijke prijs. Natuurlijk, er zijn merken die goedkoper zijn, maar dan is het vleespercentage ook navenant lager.

Waarom deze webshop?

Het is één ding om goed hondenvoer aan je hond te willen geven; iets totaal anders is het starten van een webshop! Hoewel wij allebei een heel andere achtergrond hebben (Suzanne was marketingmanager bij een kliniek voor plastische chirurgie, Daniëlle was advocaat), hebben we het roer omgegooid en zijn we een webshop begonnen in het merk waar wij enthousiast over zijn. Maar ons onderzoek gaat door en we sluiten niet uit dat er meer merken zullen worden toegevoegd aan onze webshop.

Wij houden van honden

Wij zijn blij met onze keuze om deze webshop te beginnen. Wij houden van honden. En niet allen onze eigen honden, maar eigenlijk alle honden. Wij vinden het heerlijk om onze (honden)klanten te kennen en berichten en feedback te krijgen over het voer, deze webshop of nieuwtjes over onze klanten. Het belangrijkste is dat ‘onze’ honden goed voer krijgen, het voer lekker vinden en zich goed voelen en er goed uitzien. Blije honden en blije baasjes. Daarom hebben wij een speciale pagina met onze eigen Doglinedogs, waar we trots op zijn.

Contact

In onze blogs en artikelen delen we onze kennis over hondenvoer. In het artikel Hoe kies ik het beste hondenvoer voor mijn hond‘ kunt u bijvoorbeeld meer lezen over de voedingsstoffen die uw hond dagelijks nodig heeft. En u kunt ons vinden op Facebook en Instagram. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail/bel of FB ons of laat een bericht achter via het contactformulier. Wilt u uw hond op onze pagina? Mail dan een foto met naam van de hond en het ras en wat bijzonderheden. 

Follow us on Instagram