Veel honden eigenaren vinden het een beetje griezelig om over te stappen op ander hondenvoer. Heel begrijpelijk natuurlijk! Niemand wil dat zijn hond last heeft van het feit dat er gewisseld gaat worden. Dat is dan ook vaak de reden dat de meeste mensen bij hetzelfde voedsel blijven. Ze hebben het aangeraden of meegekregen van de fokker of de dierenarts heeft dit speciale voer aan hen verkocht.

Het beste voor jouw hond

Toch is het voer dat je op dit moment gebruikt misschien niet het beste voor jouw hond.  Alle informatie die je nodig hebt staat op het etiket van het merk hondenvoer dat je gebruikt. Start het ingrediëntenlijstje niet met (een specifiek soort) vlees? Maar bijvoorbeeld met granen, of andere plantaardige producten? Dan wordt het tijd uit te kijken naar een ander merk. Welk merk en soort je kiest hangt af van de specifieke behoeften van jouw hond en van jouw budget. Wil je weten welke voedingsstoffen jouw hond elke dag nodig heeft? Lees het in onze blog: ‘Hoe kies ik het beste hondenvoer voor mijn hond?’  En laat ons jou helpen. Bel, app of mail ons met vragen over hondenvoer. Wij helpen je graag!

Overstappen op een ander merk

Als je eenmaal besloten hebt over te stappen op een ander merk, dan bestel je een nieuwe zak als je nog voor een paar dagen voer hebt van jouw oude merk. Zorg dan voor een geleidelijke overstap, vooral bij pups. Wij raden je aan om in 6 dagen over te stappen. Download ons stappenplan

 

Dag 1-2

25% Nieuw merk

75% Oude merk

Dag 3-4

50% Nieuwe merk

50% Oude merk 

Dag 5-6

75% Nieuwe merk

25% Oude merk

Dag 7

100% Nieuwe merk

Altijd dezelfde hondenbrokken

Vinden honden elke dag dezelfde hondenbrokken niet vreselijk saai? Het antwoord lees je in onze blog:’Altijd dezelfde hondenbrokken, is dat niet saai‘. Het wordt afgeraden om langere tijd twee verschillende hondenbrokken te geven, tenzij deze hondenbrokken op precies dezelfde wijze zijn samengesteld.  Je kan dit bijvoorbeeld wel doen met de verschillende smaken Orijen Whole Prey, de verschillende smaken Acana Singles, de verschillende smaken Acana Regionals, de verschillende smaken Ziwi Peak, Edgard & Cooper en de verschillende smaken Go Native. Ook de verschillende smaken natvoer van Hubertus Gold kunnen prima worden afgewisseld. 

Geëxtrudeerde hondenbrokken

Wij verkopen alleen geëxtrudeerde brokken. Er zijn ook veel mensen die geperste brokken geven. Alle informatie hierover vind je in ‘Wat is het verschil tussen geperste en geëxtrudeerde hondenbrokken‘.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.