Onze mannen hebben zondag 5 november 2017 de marathon van New York gelopen: 42.195 meter. Wij zijn trots! De marathon is voor iedereen – hoe getraind of ervaren ook – een grote uitdaging. Bij een marathon worden de spieren, de pezen, het weefsel en de conditie zeer zwaar belast. Om te voorkomen dat het lichaam tijdens de marathon ‘opbrandt’ is het essentieel om het lichaam tijdens die uitputtingsslag te voorzien van de juiste brandstof in de juiste hoeveelheden. Er zijn hiervoor speciale gels te koop die het lichaam tijdens de marathon voorzien van genoeg brandstoffen en bouwstoffen om deze ultieme sportprestatie te kunnen leveren.

Energy snacks voor extra energie tijdens de jacht, Standaard Jachthond Proeven of Canicross

Honden die meedoen aan de jacht, Jachthond Proeven, jachttrainingen of andere sportieve activiteiten zoals canicross, leveren een vergelijkbare prestatie. Om deze  actieve honden te voorzien van de nodige brand- en bouwstoffen tijdens de sportieve prestatie heeft Hubertus Gold daarom speciale energy snacks ontwikkeld, die handig zijn om mee te nemen en in het gebruik. Deze proteïne snacks bestaat uit verse kip en geeft een super snelle energyboost aan hardwerkende honden. Ook zal het herstel van uw hond veel beter verlopen omdat wordt voorkomen dat uw hond tijdens de sportieve prestatie alle reserves verbruikt.

Desiree Haarsma uit Haelen: “Op aanraden van een vriendin had ik Jikke tijdens de eerste Jachtdag een energy bar gegeven. De volgende dag was zij volledig hersteld en weer ready to go”

Proteïne, vetten, mineralen en koolhydraten

In tegenstelling tot de sportgels die bedoeld zijn voor mensen, bevat de energy snack van Hubertus Gold géén toegevoegde suikers. De bronnen van koolhydraten zijn enkel rijst en mais. De snacks zijn dus glutenvrij. Daardoor zijn de snacks ook geschikt voor gevoelige honden.  De snacks bestaan met een hoog percentage kip, zodat de snacks hoogwaardige eiwitten leveren terwijl ze goed verteerbaar zijn en niet zwaar op de maag liggen. Er zijn extra mineralen en essentiële vetzuren (zalmolie) toegevoegd. Uw hond zal niet alleen veel beter presteren tijdens de sportprestatie, maar zal ook veel sneller herstellen ná de sportprestatie.

De energy snacks zijn handig voor onderweg

De term ‘energy bars’ die Hubertus Gold aan deze proteïne snack heeft gegeven dekt de lading niet. De energy snacks zijn namelijk verpakt in een handig klein formaat – een soort zakje – die makkelijk is mee te nemen op een jacht(training), run of lange wandeling. Uw hond zal de snack bovendien heerlijk vinden en zich beloond voelen voor zijn of haar inspanningen. Aan de Hubertus Gold energy snack is water toegevoegd, zodat voorkomen wordt dat uw hond uitdroogt.

De ingrediënten

De ingrediënten zijn kip, water, oliën en vetten, FOS (0,3%) en maltodextrine (0,3%). FOS staat voor fructo oligosacchariden, een pre-biotoca die zorgt voor een snelle vertering. Maltodextrine is een hoogwaardig koolhydraat dat uit mais wordt gewonnen.

Hondenvoer voor sporthonden

Als u met uw hond regelmatig intensief sport, is het aan te raden om uw hond hondenvoer te geven met een hoog gehalte aan dierlijke eiwitten en dierlijke vetten. Dit bevordert namelij niet alleen de prestaties, maar helpt ook bij het herstel na inspanning. In het artikel ‘Krachtvoer voor de sporthond en de actieve hond’ leest je hier alles over. 

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief