De puppytijd is belangrijk, en voedingsstoffen zoals DHA kunnen puppy’s helpen om goed te groeien en goed te leren.

Wat is DHA?

DHA staat voor docosahexaeenzuur. Dat hoef je niet te onthouden (en ook niet te spellen, dat 😊). DHA is een omega-3-vetzuur. Omega-3-vetzuren, waaronder DHA, zijn essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid. DHA is met name cruciaal voor de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen, evenals voor de gezondheid van het netvlies in de ogen. 

We hebben al veel geschreven over het belang van Omega 3 vetzuren voor de gezondheid van honden. Een recent artikel van David Morgan (Veterinary & Companion Animal Nutrition Consultancy Ltd) in het Petexpert Magazin van Nordic Pet Events, benadrukte het belang van DHA voor de ontwikkeling en trainbaarheid van puppies. We vatten het artikel voor je samen. 

De rol van DHA bij de ontwikkeling van puppies

Er is veel aandacht voor puppies, hoe ze groeien en zich ontwikkelen, en hoe speciale voedingsstoffen hen kunnen helpen gezond op te groeien en de band met mensen te versterken. En – nu in dit artikel – in het bijzonder – de voedingsstof DHA. 

DHA en de hersens van puppies

Er zijn vetzuren, zoals DHA, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van puppy’s. DHA zit in de hersenen en ogen van puppy’s. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte komt DHA van de moeder naar de puppy via de placenta en melk. Maar soms is dit niet genoeg, vooral bij jonge puppy’s. Daarom is het belangrijk om extra DHA aan het dieet toe te voegen, vooral voor zwangere moeders.

Waarom is DHA belangrijk?

DHA kan de manier waarop puppy’s denken en zich gedragen beïnvloeden. Het kan zelfs helpen bij het zien en horen. Het is bewezen dat puppy’s waarvan de moeder genoeg DHA heeft, beter groeien en zich beter ontwikkelen.

DHA toevoegen aan het dieet van moeders en puppies

Om te testen of DHA goed is voor het geheugen en de trainbaarheid van puppy’s, werd een speciale studie gedaan. Moeders en puppy’s kregen voedsel met veel DHA of minder DHA. Ze werden getest in een doolhof om te zien hoe goed ze zich konden herinneren en leren. Puppy’s met veel DHA deden het veel beter dan puppy’s met minder DHA.

Testen in het doolhof

Op 9 weken begonnen de puppy’s met een week training in een doolhof. Ze leerden een symbool (een vierkant of een cirkel) te koppelen aan een beloning in het doolhof. Bijvoorbeeld, als ze een cirkel zagen, moesten ze naar links gaan, en als ze een vierkant zagen, naar rechts. Ze werden elke dag getest totdat ze 80% van de tijd de juiste keuze maakten in twee opeenvolgende sessies.

De resultaten (spoiler: DHA helpt)

Puppyies met veel DHA deden veel beter in het doolhof dan puppy’s met minder DHA. Ze slaagden twee keer zo vaak als de anderen. Dit betekent dat DHA echt goed is voor het geheugen en de trainbaarheid van puppy’s.

Samenvatting

De puppytijd is belangrijk, en voedingsstoffen zoals DHA kunnen puppy’s helpen om goed te groeien en goed te leren. Wat de moeder eet, is ook belangrijk. Als ze genoeg DHA heeft, is dat goed voor de puppy’s. Het toevoegen van DHA aan het dieet is een slimme strategie voor gezonde puppy’s en een goede band met hun mensen.

 

Clydach Multiprotein Puppy

Clydach Multiprotein puppy bevat 60% vers en gedroogd scharrelvlees uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder verse Schotse zalm vol Omega 3-vetzuren. En Clydach voegt extra EPA en DHA toe aan haar voer (niet alleen aan de puppy maar aan alle varianten), juist vanwege de grote gezondheidsvoordelen. 

Ga naar Clydach
Dogline Clydach multi protein Puppy 12 kilogram

Vitaminen en Supplementen

Brit Vitamins Skin & Coat

17.95

Vitaminen en Supplementen

Natural Dog Company Skin and Coat Oil

37.55
38.95
Uitverkocht

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief