Honden kunnen enorm van spelen genieten. Een studie van de Universiteit van Bristol leert ons dat spelen wel eens de sleutel zou kunnen zijn tot het welzijn van onze honden. Uit dit onderzoek onder 4000 hondenbezitters volgt dat honden die niet veel spelen, last hebben van gedragsproblemen, zoals angst en agressie, maar ook tot zeuren, opspringen en minder goed luisteren. 

Stimuleer jouw hond om te spelen, want spelen is niet alleen leuk maar ook super gezond. 

Voordelen van spelen met je hond

Samen met je hond spelen versterkt de band die jullie met elkaar hebben. Een hond leert jou beter kennen (en andersom) door het spel. Jouw hond leert spelenderwijs waar de grenzen liggen, leert sociale vaardigheden en leert de regels. Tijdens het spel bootst zij natuurlijk gedrag na, bijvoorbeeld om een prooi te veroveren (al is het een trektouw), een prooi zoeken (al is het een bal of een speeltje) en lekker te kauwen (op een speelbot). Een hond die speelt maakt endorfinen aan endorfinen maken blij. Spelen verlaagt de stress en gaat verveling tegen. Honden die te weinig spelen, kunnen destructief gedrag gaan vertonen, zoals agressie en veel blaffen. Kortom: spelen maar!

Honden houden van spelen. Als je twee honden hebt, zullen ze dat waarschijnlijk met elkaar doen. Als je één hond hebt, zal je zelf mee moeten doen. En dat is ook goed voor jou. 

Puppies

Puppies leren àlles door te spelen. Ze ontwikkelen door het spel technieken en vaardigheden waar ze hun hele leven plezier van hebben. Door te spelen verbeteren puppies hun lichaamsbeheersing, verbeteren ze hun reactievermogen, leren ze zich sociaal te gedragen tegenover soortgenoten (en hondenmensen), leren ze hun plek in de rangorde èn leren ze hun kracht, agressie en bijtintensiteit te controleren.  En wist je dat je jouw puppie al spelenderwijs heel goed kan trainen? Lees hier alles over in onze blog: “Puppyspelletjes om jouw pup te trainen”.

Volwassen en senior honden

Ook voor volwassen èn senior honden is het belangrijk dat ze blijven spelen. In het spel kunnen honden hun natuurlijke vaardigheden gebruiken: een buit veroveren (al is het maar een bal of winnen met het trekken van het touw), jagen, apporteren, sporen zoeken en hun best doen voor de roedel of hun hondenmens. Spelen leidt bovendien tot extra beweging en dit bestrijdt overgewicht. Spelen voorkomt bovendien stress en verveling. Ook belangrijk is dat honden door spelen mentaal uitgedaagd blijven. De combinatie van beweging, plezier en mentale uitdaging is het beste dat je kan doen voor een lang, gezond hondenleven. In combinatie met goed voer natuurlijk. 

Juist ook voor oudere honden is het belangrijk om te blijven bewegen. Spelen is een uitstekende manier om oudere honden voldoende te laten bewegen. De meeste honden hebben tot op hoge leeftijd nog heel veel plezier in het spel. Lees meer in de blog: “Bewegen met oudere honden.”  

Speel niet te snel na het eten

Voor alle honden geldt: speel niet met je pup, volwassen of senior honden vlak na het eten. Laat jouw hond eerst rustig alles verteren en begin het spel pas na ongeveer 1,5 a 2 uur na het eten. Te snel actief zijn na het eten kan bij honden een maagtorsie veroorzaken. 

Nieuw in ons assortiment: super leuke speeltjes!

Laten wij nou net allerlei nieuwe speelse producten hebben bij Dogline. Net als bij ons voer gaan we ook bij onze andere producten voor de hoogste kwaliteit. Daarmee bedoelen we dat het speeltje natuurlijk veilig moet zijn voor je hond, maar vooral ook duurzaam, robuust en niet snel kapot te krijgen. Met zo min mogelijke impact op het milieu. 

West Paw

West Paw is een zogenaamde B corp, dat staat voor Benefit Corporation. Dat zijn bedrijven die bewezen sociaal èn duurzaam ondernemen. Waarbij winst niet centraal staat, maar ook het behoud van onze aarde. Bij West Paw staan honden voorop, maar zorgen ze er ook voor dat hun speeltjes de aarde niet belasten. Sterker nog: in de speeltjes wordt inmiddels 12% plastic uit de oceaan verwerkt. Alle speeltjes zij veilig, robuust en  volledig recyclebaar. 

En belangrijker: de speeltjes geven jouw hond ontzettend veel speelplezier. 

Beco

Beco maakt producten van duurzame materialen zoals recycled plastic en rubber. Veilig, duurzaam en een zo klein mogelijke impact op het milieu.

Beco Bot

We hebben een bot van natuurlijk rubber in het assortiment. Dit stoere kauwspeelgoed is gemaakt van dik en veerkrachtig rubber en geschikt voor de zwaarste kauwers. Geen speelgoed is onverwoestbaar, maar dit komt behoorlijk dichtbij.

Frisbee

Voor de springers: een zachte en flexibele frisbee van natuurlijk rubber. De frisbee glijdt door de lucht en is zacht voor de tanden tijdens de vangst.

Hemp Ball with Loop

Dit hennep touw met extra lus is een stevig speeltje, zeer geschikt om te touwtrekken en afkomstig van landbouw met een lage impact. De lus geeft je grip tijdens touwtrekken en extra werpafstand. Door de sterke hennepvezels worden meteen de tanden van jouw hond gereinigd.

Flamingo Fernando

Ahhh, Suzanne’s favoriet: Fernando de Flamingo, waarmee jouw hond kan touwtrekken, apporteren of verstoppertje spelen. Hij is gemaakt van hennep en recyclede materialen. Liefffff.

Toby the Teddy en Michelle the Monkey

Honden hebben thuis een vriend(in) nodig om mee te ontspannen. Daar zijn Toby the Teddy en Michelle the Monkey! Zacht en knuffelige speeltjes waar honden graag mee opkrullen en soms mee spelen en worstelen. 100% gerecycled om afvalplastic uit de natuur te houden.

KONG

Het merk KONG maakt al sinds de jaren 70 zeer sterke rubberen toys die eindeloos lang meegaan. Het bedrijf is opgericht door Joe Markham, omdat hij wilde voorkomen dat zijn hond Fritz zou kauwen op stenen, stokken en andere (voor de tanden) schadelijke dingen.

Sidestix

Met deze Sidestix kan je geweldige gooi- en apporteerspeeltjes met je hond spelen zonder het gevaar van takken. De KONG Sidestix is gemaakt uit één doorlopend stuk flexibel materiaal en bied je hond langdurig speelplezier. De Safestix maakt spelen altijd leuk, zowel binnen als buiten. En ze drijven op het water.

Wobbler

In de Wobbler kan je wat brokjes stoppen. De KONG Wobbler wiebelt, draait en rolt terwijl het langzaam brokjes afgeeft. Door de onvoorspelbare bewegingen blijft het speeltje een uitdaging, zelfs voor de ervaren Wobbler-gebruikers. Gebruik de Wobbler af en toe als een alternatief voor de hondenbak en om te helpen voertijd uit te breiden en je hond te laten bewegen. 

 

Hondenspeelgoed

Kong Safestix

Vanaf: 14.50

Hondenspeelgoed

Kong Safestix

Vanaf: 14.50

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief