Kleine hond

Kleine hondjes denken vaak dat ze niet onderdoen van de grote vrienden maar als het gaat om voeding zijn de voedingsbehoeften voor kleine rassen uniek.  Door het snellere verbrandingspatroon heeft een kleine hond als puppy en kleine hond als volwassen een dieet nodig dat speciaal is samengesteld voor kleine honden.

19.2539.25
18.9539.25
34.95107.95
34.9574.95
34.95109.95
34.95105.95
34.95107.95
63.50127.50
4.6554.00
5.8067.80
4.6554.00
4.6554.00
4.6554.00
4.6554.00
Uitverkocht
3.99
3.99
4.75
4.25
Aanbieding!
3.99 3.59
Uitverkocht
2.99
Uitverkocht
7.50
Uitverkocht
7.75
Uitverkocht
7.50
12.95

Kleine honden

Goede voeding is belangrijk voor je kleine (ras) hond

Wij hebben enkele tips en de beste voeding voor kleine honden om je zoektocht naar de perfecte keuze gemakkelijker te maken.

chineese naakthond

Hoe kan Dogline je helpen de beste voeding uit te kiezen voor je kleine hond?

Bij Dogline verkopen we alleen voeding voor je kleine hondop basis van ons motto: meat first. Dus waarbij vlees het eerste (hoofd) ingrediënt is. Waarom?

  • jouw hond kan vlees het beste verteren;
  • jouw hond heeft veel dierlijke eiwitten nodig;
  • jouw hond heeft dierlijke vetten nodig.

Wij overleggen graag met je welk merk het beste bij jouw kleine hond en jouw situatie past:

FAQ

 

Leven kleine honden langer dan grote honden?

Uit onderzoek blijkt dat kleine honden statistisch gezien langer leven dan grote honden. Voor het onderzoek raadpleegden de wetenschappers een Amerikaanse databank met meer dan 50.000 honden van 74 verschillende hondenrassen.
Het leeftijdsverschil bleek behoorlijk groot: grote honden worden gemiddeld vijf tot acht jaar, terwijl kleine honden zo’n tien tot veertien jaar kunnen worden! Volgens de onderzoeker verouderen grote hondenrassen biologisch sneller dan kleine hondenrassen.

Wat is hypoglycemie?

Hypoglycemie is het wetenschappelijke woord voor een lage bloedsuikerspiegel.

Puppy's van kleine rassen zijn gevoelig voor het ontwikkelen van deze aandoening als gevolg van hun snellere stofwisseling. Als je een snelle stofwisseling hebt, verbrandt je meer calorieën waardoor je hondje meer kans heeft op lage suiker- en lichaamsvetreserves.
Puppy's van kleine rassen, met name speelgoedrassen, vereisen dus zorgvuldige voeding om een hypoglycemie te voorkomen. Dit betekent dat ze vier tot zes keer per dag moeten worden gevoed met een calorierijk puppy voer voor een klein ras en nauwlettend moeten worden gevolgd op symptomen van hypoglykemie.
Symptomen van hypoglycemie honden: Zwakheid, loomheid, spiertrillingen en epileptische aanvallen

Wat is er dan nog meer anders aan voeding voor kleine rassen?

De meeste complete en uitgebalanceerde puppyvoeding voor kleine rassen bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor honden van kleine rassen. Ze hebben ook kleinere brokjes, die voor puppy's van klein ras gemakkelijker te kauwen zijn en minder gevaar op verstikking opleveren.

Moet een kleine hond in verhouding meer eten dan een grote hond?

Alle honden hebben dezelfde voedingsbehoeften qua ingrediënten zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen maar niet qua hoeveelheid calorieën per kg.
Je volwassen hond van een klein ras heeft een sneller metabolisme dan het metabolisme van een grotere hond. Vergeleken met een groot ras zoals een Duitse dog die 40 calorieën per kg / per dag nodig heeft, heeft een kleine hond ongeveer 70-80 calorieën per kg / per dag nodig. Dit zijn schattingen, elke hond is anders, maar ze zijn gebaseerd op de behoeften van de gemiddelde hond.

Mijn hond is klein en ik ben bang om hem met grotere honden te laten spelen. Hoe kan ik helpen om het te socialiseren?

Het is belangrijk om niet overdreven beschermend te zijn voor kleine honden, vooral als ze jong zijn. Elke hond moeten ravotten en spelen met andere honden om zo zelfvertrouwen op te bouwen en hun grenzen onderling met elkaar te bepalen - Zoal het gevoel van te hard bijten of niet: als je hond te hard zal bijten zal de andere hond stoppen met spelen of fel reageren. Daar leren ze onderling van. Probeer niet telkens je hondje op te pakken op het moment dat er grotere honden aankomen of als hij piept.  Het niet toestaat zich met andere honden in te laten zal een onaangepaste hond creëren. Natuurlijk moet je waakzaam zijn rondom grotere honden. Vooral al je kleine hond veel zelfvertrouwen heeft.  Introduceer dus grote honden als speelmaatje voorzichtig en laat ze gaan als je kunt vertrouwen op hun gezamenlijke manieren en zachtaardigheid.

franse bulldog rashond klein

Kleine hond informatie

Informatie over voeding, training, accessoires en nog veel meer

Wij schrijven graag over honden.Weet jij nog een leuk onderwerp of ken jij iemand die een goed verhaal over een klein ras heeft? Wij horen het graag dus bel of mail Dogline: info@www.dogline.nl , 06-15345461

>