OVERGEWICHT

Overgewicht of obesitas bij honden komt veel voor. Zeker 50% van de honden in Nederland leiden aan overgewicht. De eerste stap voor het oplossen van obesitas bij honden is dieetmanagement door middel van speciaal droogvoer . Dit voer bevat een eiwitrijk dieet zonder veel koolhydraten. Ook hebben we overheerlijke snacks van ROAM die wel veel proteïne geven, maar weinig kilocalorieën. 

Vanaf: 40.49
Vanaf: 57.49
3.99
3.99
4.25
Aanbieding!
3.99 3.59
2.99
4.50
Uitverkocht
7.50
Uitverkocht
7.75
Uitverkocht
7.50
overgewicht bij honden

Overgewicht

Dieetvoeding en toenemende fysieke activiteit.

Obesitas is een voeding gerelateerde aandoening die leidt tot een verminderde levensverwachting bij de hond. Obesitas is een ziekte en gaat niet vanzelf over. Daarom is het belangrijk om bij honden met overgewicht goed op de voeding te letten. De belangrijkste opties voor het oplossen van obesitas bij honden zijn dieetmanagement en toenemende fysieke activiteit.

Hoe kan Dogline je helpen je hond op het juiste gewicht te krijgen en te houden?

Overgewicht is het meest voorkomende voedingsgezondheidsprobleem bij honden.

De belangrijkste opties voor het oplossen zijn dieetmanagement en toenemende fysieke activiteit. Overgewicht is dus te behandelen door een gezamenlijke inspanning van hond en eigenaar. Wij kunne je daarbij helpen door goede dieetvoeding aan te bieden.

Wij overleggen graag met je welk merk het beste is om het overgewicht bij je hond aan te pakken.

FAQ

Hoe zie je of je een te dikke hond hebt?

Het is heel eenvoudig zelf na te gaan of je hond overgewicht heeft: Bekijk en onderzoek je hond eens goed en soms is al snel de ​​goede conclusie getrokken of je kleine (of grote) vriend een paar pondjes of kilo moet verliezen.

Klopt het dat een hond met overgewicht korter leeft ?

Helaas is dat waar. Het is jammer en gevaarlijk als huisdieren te dik zijn. Volgens recente studies leven honden die op hun ideale lichaamsgewicht worden gehouden namelijk 1,8 jaar langer (!).

Kan ik mijn hond zomaar overzetten op ander hondenvoer?

Overstappen op dieetvoer is zeker mogelijk, maar je zult er wel wat aandacht aan moeten besteden. Hanteer het onderstaande overstap programma zodat je hond voldoende tijd krijgt om zich aan te passen aan de nieuwe voeding.

overstappen op ander voer schema

Hoe kan ik het overgewicht aanpakken?

Een studie aan de Ohio State University ontdekte dat programma's voor het afvallen van honden uiterst succesvol waren, zolang de betrokken personen (lees baasje) zich eraan hielden. Onze honden kunnen zich met goede voornemens niet aanmelden bij de sportschool. Ze hebben jou nodig om gezonde keuzes voor hen te maken.