Als je vers vlees, KVV of BARF geeft, loop je soms tegen praktische problemen aan. Als je bijvoorbeeld met jouw hond op vakantie gaat, een weekend weg gaat of een dag op pad. Het is dan lastig het verse vlees, KVV of BARF veilig aan jouw hond te geven. Zeker als je naar een warm klimaat gaat, of het een lekkere zonnige dag is. 

KVV  en BARF

Veel mensen geven hun hond vers vlees. KVV staat voor ‘Kant en Klaar Vers Vlees’. Alle ingrediënten zijn vermalen en worden diepgevroren aan je aangeleverd. Een andere benaming is BARF. BARF staat voor ‘Bones and Raw Food’. Je kan kant en klare (diepgevroren) pakketten afnemen. Sommige mensen stellen zelf een vers vlees maaltijd samen op basis van het KVV of BARF principe.

Vers of rauw vlees

Als we het hebben over vers vlees, bedoelen we ‘rauw’ vlees: vlees dat niet verhit is geweest. Als we het hebben over KVV en BARF gaat het overigens niet alleen om vlees, maar ook organen, botten, melk en eieren. Alle producten worden diepgevroren, koel bewaard.

Voordelen van vers vlees, KVV en BARF

Er zitten veel voordelen aan het geven van vers vlees. Voordelen die vaak worden genoemd:

  • Honden vinden het heerlijk
  • Honden hebben minder ontlasting
  • Honden worden gevoed volgens hun natuurlijke dieet
  • Honden stinken minder
  • Honden hebben een glanzende vacht.

Maar er zijn ook nadelen van KVV of BARF

Zoals met alles in het leven heeft elk voordeel zijn nadeel. We hebben alle voor- en nadelen van vers vlees, KVV en BARF (en overigens ook van hondenbrokken en natvoer) op een rij gezet. Lees meer in het artikel ‘Vers vlees, hondenbrokken of natvoer: wat is het beste?

Bacterieën 

Met vers vlees, KVV en BARF dient voorzichtig te worden omgegaan. Het verse vlees wordt diepgevroren aangeleverd en pas vlak voor de maaltijd te zijn ontdooid. en dit is op vakantie (of een weekend weg, of een dag weg) best lastig, zeker als je naar een warm land gaat, of als het lekker zonnig weer is. 

Vers vlees, KVV en BARF tijdens vakantie

Een van de dingen waar je tegen aan loopt als je vers vlees, KVV of BARF geeft, is tijdens de vakanties, weekenden weg of dagje uit. Het is heerlijk als je hond mee gaat op vakantie, maar het is ondoenlijk om dan vers vlees, KVV of BARF mee te nemen. En wat doe je als je hond tijdens de vakantie naar een kennel gaat of gaat logeren bij vrienden of kennissen? Niet iedereen heeft een grote vriezer en niet iedere kennel is er op ingericht om vers vlees aan hun klanten te geven.

Een gelijkwaardig alternatief voor vers vlees, KVV of BARF

Als je met je hond op vakantie gaat, een weekend weg gaat of een hele dag op pad gaat, heb je een goed alternatief nodig voor vers vlees, KVV of BARF. Met dezelfde positieve effecten, maar dan zonder de nadelen. Ons alternatief heet Ziwi Peak en het is in feite vers vlees, maar dan in een gedroogde vorm.

Voer met een hoog vleesgehalte

Uit een Nieuw-Zeelandse studie bleek dat de gezondheid van honden aanzienlijk verbetert als zij voeding eten met een hoog vleesgehalte. Dit is voor honden veel makkelijker om te verteren, waardoor meer voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Honden die voer eten met een hoog vleesgehalte, hebben hogere niveaus van bacteriën geassocieerd met eiwit- en vetvertering.

Voordelen van het geven van voer met een hoog vleesgehalte:

  • Voer met een hoog vleesgehalte is beter verteerbaar voor honden
  • Hierdoor kunnen meer voedingsstoffen uit het voer worden opgenomen.
  • Honden die voer eten met een hoog vleesgehalte hebben hogere niveaus van bacteriën geassocieerd met eiwit- en vetvertering
  • Honden met een hoog vleesdieet hebben minder ontlasting.

Ziwi Peak hondenvoer met 95 % vlees en organen

Ziwi Peak hondenbrokken zijn geen traditionele brokken, maar zijn lucht gedroogde plakjes vers vlees. Dit drogen gebeurt op een hele lage temperatuur, waardoor deze plakjes vlees vers of rauw is, maar dan zonder bacteriën. Al het vlees dat in Ziwi Peak zit, is rauw en vers verwerkt. Er is geen bewerkt vlees meel gebruikt.

Ziwi Peak ìs vers vlees voeding, KVV, BARF

Ziwi Peak is eigenlijk een vers vlees voeding, maar dan in een gedroogde vorm. Waarbij de droog temperaturen zò laag zijn, dat alle enzymen intact zijn. De eiwitten zijn dus nog rauw. Hierdoor heeft het voer een hoge verteerbaarheid waardoor alle voedingsstoffen uit het voer goed door de hond worden opgenomen. Ziwi Peak bevat meer dan 95% vlees. 

95% van de ingrediënten in Ziwi Peak worden volledig verteerd

Massey University heeft een wetenschappelijk onderzoek ingesteld naar de verteerbaarheid van Ziwi Peak hondenvoer. En wat blijkt? Meer dan 95% van de ingrediënten waren volledig verteerd door de proefhonden. 

Ziwi Peak heeft alle voordelen van vers vlees, KVV, BARF

De conclusie is dat Ziwi Peak alle voordelen heeft van vers vlees, KVV of BARF. Dit is dus een perfect alternatief voor op vakantie, of een weekend weg. En gaat je hond naar een kennel of logeren bij kennissen of vrienden? Dan hebben zij het gemak van hondenbrokken, maar zonder dat jouw hond haar dieet van vers vlees, KVV of BARF hoeft aan te passen.

Nadeel: Ziwi Peak vers vlees komt met een prijs

Zoveel vlees en gemak komt samen met een prijs. Ben je op zoek naar goedkopere alternatieven dan kom je bijna automatisch een lager vleesgehalte uit.

Alternatieven brokken met veel vers vlees:

Een fantastisch droogvoer is het merk Orijen. Orijen’s ongeëvenaarde verse regionale hondenbrokken, met 85% vlees (of vis), waarvan 2/3e vers verwerkt.

Een meer regionaal voer met een hoog vleesgehalte (70%): GoNative hondenvoer.

Al het hondenvoer van Go Native bevat 70% vlees. De goede ingrediënten leveren de perfecte voedingsstoffen voor jouw hond om in optimale gezondheid te blijven. Er wordt 40% vers vlees verwerkt in het hondenvoer van Go Native. De rest van het vlees wordt gehydrateerd verwerkt.

Alternatieve Natvoer met veel vers vlees:

Geef je liever natvoer? Dan zijn de blikken met natvoer van Hubertus Gold een goed alternatief met 65% vlees. Eerlijk natvoer met veel smaakkeuzes voor een fantastische prijs.

Twijffel je hoeveel je gram voer of natvoer je moet geven? Bel ons! Wij rekenen het voor je uit. Of lees ons advies : Hoeveel natvoer moet ik mijn hond geven?

ZIWI 95% vlees en organen DROOGVOER

Vanaf: 35.25
Vanaf: 35.25
Vanaf: 49.95

ZIWI 91% vlees en organen natVOER

orijen 85% vlees Droogvoer

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.