Als je vers vlees, KVV of BARF geeft, loop je soms tegen praktische problemen aan. Als je bijvoorbeeld met jouw hond op vakantie gaat, een weekend weg gaat of een dag op pad. Het is dan lastig het verse vlees, KVV of BARF veilig aan jouw hond te geven. Zeker als je naar een warm klimaat gaat, of het een lekkere zonnige dag is. 

KVV  en BARF 

Veel mensen geven hun hond vers vlees. KVV staat voor ‘Kant en Klaar Vers Vlees’. Alle ingrediënten zijn vermalen en worden diepgevroren aan je aangeleverd. Een andere benaming is BARF. BARF staat voor ‘Bones and Raw Food’. Je kan kant en klare (diepgevroren) pakketten afnemen. Sommige mensen stellen zelf een vers vlees maaltijd samen op basis van het KVV of BARF principe.

Vers of rauw vlees

Als we het hebben over vers vlees, bedoelen we ‘rauw’ vlees: vlees dat niet verhit is geweest. Als we het hebben over KVV en BARF gaat het overigens niet alleen om vlees, maar ook organen, botten, melk en eieren. Alle producten worden diepgevroren, koel bewaard.

Voordelen van vers vlees, KVV en BARF

Er zitten veel voordelen aan het geven van vers vlees. Voordelen die vaak worden genoemd:

 • Honden vinden het heerlijk
 • Honden hebben minder ontlasting
 • Honden worden gevoed volgens hun natuurlijke dieet
 • Honden stinken minder
 • Honden hebben een glanzende vacht.

Maar er zijn ook nadelen van KVV of BARF

Zoals met alles in het leven heeft elk voordeel zijn nadeel. We hebben alle voor- en nadelen van vers vlees, KVV en BARF (en overigens ook van hondenbrokken en natvoer) op een rij gezet. Lees meer in het artikel ‘Vers vlees, hondenbrokken of natvoer: wat is het beste?

Bacterieën 

Met vers vlees, KVV en BARF dient voorzichtig te worden omgegaan. Het verse vlees wordt diepgevroren aangeleverd en pas vlak voor de maaltijd te zijn ontdooid. en dit is op vakantie (of een weekend weg, of een dag weg) best lastig, zeker als je naar een warm land gaat, of als het lekker zonnig weer is. 

Vers vlees, KVV en BARF tijdens vakantie

Een van de dingen waar je tegen aan loopt als je vers vlees, KVV of BARF geeft, is tijdens de vakanties, weekenden weg of dagje uit. Het is heerlijk als je hond mee gaat op vakantie, maar het is ondoenlijk om dan vers vlees, KVV of BARF mee te nemen. En wat doe je als je hond tijdens de vakantie naar een kennel gaat of gaat logeren bij vrienden of kennissen? Niet iedereen heeft een grote vriezer en niet iedere kennel is er op ingericht om vers vlees aan hun klanten te geven.

Een gelijkwaardig alternatief voor vers vlees, KVV of BARF

Als je met je hond op vakantie gaat, een weekend weg gaat of een hele dag op pad gaat, heb je een goed alternatief nodig voor vers vlees, KVV of BARF. Met dezelfde positieve effecten, maar dan zonder de nadelen. Wij hebben verschillende alternatieven voor vers vlees afhankelijk van je wensen en budget.

Voer met een hoog vleesgehalte

Uit een Nieuw-Zeelandse studie bleek dat de gezondheid van honden aanzienlijk verbetert als zij voeding eten met een hoog vleesgehalte. Dit is voor honden veel makkelijker om te verteren, waardoor meer voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Honden die voer eten met een hoog vleesgehalte, hebben hogere niveaus van bacteriën geassocieerd met eiwit- en vetvertering.

Voordelen van het geven van voer met een hoog vleesgehalte:

 • Voer met een hoog vleesgehalte is beter verteerbaar voor honden
 • Hierdoor kunnen meer voedingsstoffen uit het voer worden opgenomen.
 • Honden die voer eten met een hoog vleesgehalte hebben hogere niveaus van bacteriën geassocieerd met eiwit- en vetvertering
 • Honden met een hoog vleesdieet hebben minder ontlasting.

De alternatieven voor vers vlees tijdens vakantie

Het uitgangspunt is dat het moet gaan om hondenbrokken, natvoer of snacks met een heel hoog vleesgehalte, deels vers verwerkt, aangevuld met groenten en fruit. Zodat honden gevoerd worden zoals het natuurlijk dieet ooit was.

Carnilove Jerky

Als je je hond vers vlees, KVV of BARF geeft en daar fan van bent, dan zullen de jerkeys van Carnilove je zeker aanspreken. Het gaat hier namelijk om gedroogd stukjes vlees. Het enige dat toegevoegd is, is een beetje plantaardige glycerine, om er een heerlijke reep van te maken. Deze repen kan je makkelijk meenemen. Er zijn zeven varianten: kalkoen met hertfilet, kip met wildzwijn, lam met zalmfilet, kip met kwartel, kalkoen met hertfilet, kalkoen met konijn, rund en eend met haring. Een eerlijk product, volledig gebaseerd op het vers vlees principe.

Clydach natvoer

Het Clydach natvoer heeft een ongekend hoog vleespercentage van 72%. En honden vinden dit heerlijk! Ook als ze gewend zijn aan KVV of BARF. Het gaat om mono proteine voer dat wil zeggen dat er maar één dierlijk eiwit in is verwerkt. Er zijn drie variaties: eend, zalm en lam. Je kan de variaties met elkaar afwisselen, omdat alle variaties hetzelfde zijn samengesteld.

Clydach natvoer bundel

Clydach Wet Food levert dagelijks àlle voedingsstoffen voor een optimale gezondheid van een (actieve) volwassen hond.

 • 72% vlees
 • Zoete aardappel als koolhydratenbron
 • Toegevoegde Omega 3 & 6 voor gezondheidsvoordelen
Clydach natvoer bundel
Dogline bundels natvoer aanbieding Clydach

Carnilove FRESH

De Carnilove Into The Wild Fresh  zijn er in drie varianten: kip/konijn, karper/forel en voor de small breeds struisvogels/lam. In deze Fresh lijn zit ongeveer 30% vers vlees of vis verwerkt en 40% gedroogd vlees of vis. Zowel vers vlees als gedroogd vlees levert veel hoogwaardige eiwitten, vetzuren, vitamines en mineralen.

De overige ingrediënten groenten, fruit en kruiden. Er zit geen rijst, mais, tarwe of graan in verwerkt. Het voldoet dus helemaal aan het natuurlijke dieet van de hond en de principes van vers vlees, KVV en BARF.

Carnilove Pouches

Een speciale vermelding verdienen de pouches van Carnilove Into The Wild. Deze bevatten maar liefst 85% vlees en gezonde organen. Deze pouches bevatten een overheerlijke paté waar stukjes vlees zijn ingelegd. Het voordeel van dit populaire product is dat je de pouches op kamertemperatuur kan bewaren (na opening in de koelkast). Je kan ze dus makkelijk meenemen in de auto op vakantie of in de camper/caravan.  Nog een voordeel: het is natvoer en dus bij warm weer ideaal om jouw hond gehydrateerd te houden.

Eden

Eden hondenvoer wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd met alleen de beste Britse ingrediënten. Dit complete hondenvoer bevat 80% vlees en 20% groenten en fruit. Een prachtig alternatief voor vers vlees, KVV en BARF. Er zitten weinig koolhydraten in, namelijk slechts 23%. In het voer zit extra pre biotica, goed voor de darmen en de spijsvertering. Er is ook semi moist variant, met een hoger vochtgehalte. Handig voor in de zomer, zodat jouw hond minder snel uitdroogt.

Vanaf: 25.00
Vanaf: 28.00
Aanbieding!
Vanaf: 27.00 Vanaf: 25.00

Orijen

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor vers vlees, KVV of BARF, dan zijn de hondenbrokken van Orijen Whole Prey een prachtig alternatief. Orijen is namelijk volledig gebaseerd op dezelfde uitgangspunten: honden voeren volgens hun oorspronkelijk dieet. Daarom zit er maar liefst 85% vlees in de brokken van Orijen. Bovendien is maar liefst 2/3e hiervan vers/ rauw verwerkt. De gehele prooi wordt verwerkt, dus inclusief gezonde organen. Omdat grijze wolven vroeger soms het ene dier aten, dan weer het andere, zijn er meerdere vleessoorten in elke variant verwerkt. Zodat alle voordelen van elke prooi aan je hond ten goede komen. De hondenbrokken van Orijen bevatten 15% groenten en fruit.

Go Native

Een meer regionaal voer dat aan de uitgangspunten van vers vlees voldoet, zijn de hondenbrokken van Go Native. Dit is een Iers merk, dat vlees bevat uit de regio. De hondenbrokken van Go Native bevatten 70% vlees waarvan 40% vers of rauw wordt verwerkt. De rest van het vlees wordt gehydrateerd verwerkt. Het mooie bij Go Native is dat de vis varianten (haring en zalm) biologisch is: wild gevangen vis dus boordevol Omega 3-vetzuren.

Ziwi Peak hondenvoer met 95 % vlees en organen

Ziwi Peak hondenbrokken zijn geen traditionele brokken, maar zijn lucht gedroogde plakjes vers vlees. Dit drogen gebeurt op een hele lage temperatuur, waardoor deze plakjes vlees vers of rauw is, maar dan zonder bacteriën. Al het vlees dat in Ziwi Peak zit, is rauw en vers verwerkt. Er is geen bewerkt vlees meel gebruikt.

Ziwi Peak ìs vers vlees voeding, KVV, BARF

Ziwi Peak is eigenlijk een vers vlees voeding, maar dan in een gedroogde vorm. Waarbij de droog temperaturen zò laag zijn, dat alle enzymen intact zijn. De eiwitten zijn dus nog rauw. Hierdoor heeft het voer een hoge verteerbaarheid waardoor alle voedingsstoffen uit het voer goed door de hond worden opgenomen. Ziwi Peak bevat meer dan 95% vlees. 

95% van de ingrediënten in Ziwi Peak worden volledig verteerd

Massey University heeft een wetenschappelijk onderzoek ingesteld naar de verteerbaarheid van Ziwi Peak hondenvoer. En wat blijkt? Meer dan 95% van de ingrediënten waren volledig verteerd door de proefhonden. 

Ziwi Peak heeft alle voordelen van vers vlees, KVV, BARF

De conclusie is dat Ziwi Peak alle voordelen heeft van vers vlees, KVV of BARF. Dit is dus een perfect alternatief voor op vakantie, of een weekend weg. En gaat je hond naar een kennel of logeren bij kennissen of vrienden? Dan hebben zij het gemak van hondenbrokken, maar zonder dat jouw hond haar dieet van vers vlees, KVV of BARF hoeft aan te passen.

Nadeel: Ziwi Peak vers vlees komt met een prijs

Zoveel vlees en gemak komt samen met een prijs. Gelukkig hebben wij veel goedkopere alternatieven met fantastisch hoge vleesgehaltes, zodat elke hond een gezond alternatief heeft in de vakanties voor vers vlees, KVV of BARF.

Hubertus Gold natvoer

Geef je liever natvoer? Wat super handig is in de warme zomer. Dan zijn de blikken met natvoer van Hubertus Gold een goed alternatief met een prachtige prijs/kwaliteit verhouding. Alle varianten van het natvoer van Hubertus Gold bevatten 65% vlees. Eerlijk natvoer met veel smaakkeuzes voor een fantastische prijs. Je kan de verschillende varianten onderling variëren, zodat de verschillende vleessoorten aan jouw hond ten goede komen. Alle vairanten zijn namelijk vergelijkbaar samengesteld.

Twijfel je hoeveel je gram voer of natvoer je moet geven? Bel ons! Wij rekenen het voor je uit. Of lees ons advies : Hoeveel natvoer moet ik mijn hond geven?

ZIWI 95% vlees en organen DROOGVOER

ZIWI 91% vlees en organen NATVOER

Puppies

Hierboven hebben we de alternatieven voor vers vlees, KVV en BARF besproken voor volwassen honden. Heb je een puppy? Dan hebben we prachtige alternatieven.

Eden Dog Puppy Cuisine

Eden Dog Puppy Cuisine wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd met alleen de beste Britse ingrediënten. Dit complete hondenvoer bevat 80,5% vlees, namelijk verse en gedroogde Zalm, kip, kalkoen, haring en eend en 19,5% groenten en fruit.

 • Weinig koolhydraten
 • Prebiotica ter ondersteuning van de spijsvertering
 • Goed voor de gewrichten
 • Hoog aandeel dierlijk eiwitten

Clydach Multiprotein Puppy

Dit Engelse merk maakt een multiprotein puppyvoer met 60% vers en gedroogd vlees, namelijk Schotse zalm, Engelse Kip en Britse kalkoen. Simpele maar effectieve recepten vol met mineralen en vitamines. Een mooi alternatief voor vers vlees, BARF of KVV tijdens de vakantie, of een weekendje weg.

Go Native Biologische Zalm met Spinazie en Gember

Ook Go Native is een prachtig alternatief voor vers vlees, KVV of BARF. Dit voer bevat 70% zalm, zowel vers als gedroogd verwerkt, aangevuld met 30% groenten en fruit. De zalm is bovendien biologisch en bevat een ongekend hoog gehalte gezonde Omega 3 vetzuren. Goed voor de hersenen!

Aanbieding!
Vanaf: 27.00 Vanaf: 25.00

Puppy Natvoer

Als je liever in de vakanties natvoer geeft aan je pup in plaats van vers vlees, KVV of BARF, dan hebben wij mooie alternatieven.

Carnilove Into the Wild

Carnilove Into the Wilde heeft een speciale puppy variant met 67% dierlijke ingrediënten. Een mooi alternatief en handig mee te nemen. en als je in de zomer weg gaat, is het fijn dat er veel vocht in natvoer zit. Je hond blijft dan beter gehydrateerd.

Hubertus Gold Puppy Natvoer

Hubertus Gp;f heeft 3 varianten puppy natvoer: kip, rund en lam/rund. Alle variaties bevatten 64% vlees. Een mooi alternatief voor vers vlees tijdens uitstapjes.

Orijen 85% vlees DROOGVOER

Vanaf: 89.95
Uitverkocht
Vanaf: 62.95
Vanaf: 62.95
Aanbieding!
Uitverkocht
Vanaf: 59.50
Aanbieding!
Uitverkocht
Vanaf: 74.95 Vanaf: 64.95

Go Native 70% vlees DROOGVOER

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief