Een gezonde volwassen hond herkent u aan een sterk gebit en een gezonde, glanzende vacht. Niet alleen de kwaliteit van de voeding is belangrijk, ook de juiste hoeveelheid is bepalend. Dit geldt voor puppy’s, maar ook voor volwassen honden. Het is van belang dat uw volwassen hond in goede conditie wordt gehouden.

Hubertus Gold Premium Adult

Hubertus Gold Premium Adult bevat alle voedingsstoffen die uw volwassen hond nodig heeft. Het uitgebalanceerd eiwit- en vitaminegehalte zorgen voor een sterk en gezond afweersysteem. Er worden alleen grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit verwerkt om het welzijn van uw hond te garanderen. Een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren zorgen voor een gezonde huid en een gezonde, glanzende vacht.

Boordenvol mineralen en vitamines

De hondenbrokken van Hubertus Gold zijn goed verteerbaar nu alleen natuurlijke conserveringsmiddelen worden gebruikt. De koolhydraten die worden gebruikt zijn puur natuur (maïs en rijst) zodat het eten makkelijk wordt verteerd. Het zit boordenvol mineralen en vitamines om uw hond gezond te houden. Het calcium zorgt voor sterke botten en spieren. En – misschien wel het belangrijkst- de honden vinden het heerlijk nu het bestaat uit minimaal 30% vers vlees, waarvan minimaal 5% eend. Puur natuur, zonder kunstmatige smaakversterkers, en het dat smaakt het beste.

Hubertus Gold Premium Adult bevat alle goede voedingsstoffen om uw hond in topconditie te houden!

Op de verpakking van staat de hoeveelheid voer die uw hond nodig heeft per dag. Indien u de hond meerdere keren per dag eten geeft, moet u de aanbevolen hoeveelheid verdelen over de maaltijden.

Voedingsadvies voor de volwassen hond in gram per dag

Lichaamsgewicht in kilo Hoeveelheid voeding in gram per dag

    Gewicht van de hond:       Voedingsadvies:
tot 5 kg   95-115 gram
5 kg tot 10 kg   145-175 gram
10 kg tot 20 kg   215-275 gram
20 kg tot 35 kg   315-395 gram
35 kg tot 60 kg   445-565 gram
60 kg tot 80 kg   525-675 gram

Afhankelijk van de mate van activiteit kunt u uw hond iets meer of juist iets minder geven. Wij raden u aan de Hubertus Gold maatbeker te gebruiken voor het afwegen van het eten.

Een hond vindt het heerlijk om altijd dezelfde brokjes te eten. Als u wilt variëren, of u wilt u hond lekker verwennen, kunt u voer uit blik (‘natvoer’) door de brokjes heen mengen. Ook het natvoer van Hubertus Gold is volledig natuurlijk en vrij van chemische conserveringsmiddelen. En ze vinden het niet te versmaden. Het is beter om uw eigen eten niet met de hond te delen. Ons mensen eten doet meer kwaad dan goed omdat het vaak te vet en te zout is. Bovendien kan een hond bepaalde voedingsmiddelen niet goed verdragen (aardappelen bijvoorbeeld). Geef alleen hondenvoer, dan houdt u uw hond levendig en fit.

Het voeden van honden met overgewicht

Ook honden kampen in onze moderne maatschappij met overgewicht. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de honden in Nederland te dik is. Er is sprake van overgewicht als de ribben moeilijk gevoeld kunnen worden als gevolg van de vetlaag. Bij een ideaal gewicht van de hond moeten de ribben bedekt zijn met een dunne vetlaag. Als u uw hond aait, moet u de ribben daaronder kunnen voelen.

Net als bij mensen is overgewicht voor een hond niet gezond. Een hond zal veel sneller moe zijn, een hond zou gewrichtsproblemen kunnen krijgen, de hond kan last krijgen van hart- en vaatziektes en soms zelfs suikerziekte. Overgewicht heeft een direct gevolg voor de levensverwachting van uw hond.

Het is belangrijk om het gewicht van de hond goed in de gaten te houden. Zeker na castratie of sterilisatie kan het gewicht toenemen. Het lichaam ondergaat dan een hormonale verandering waardoor het minder energie nodig heeft. Reuen worden dan ook vaak minder actief. Als u dezelfde hoeveelheid voeding zou blijven geven, dan zou uw hond te dik worden.

Als uw hond zwaarder begint te worden kunt u of de activiteit van uw hond verhogen (meer uitlaten, los laten lopen, met ballen gooien) of de hoeveelheid voer verminderen. De combinatie van meer beweging en minder voeding is het beste om overgewicht te voorkomen.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.