Sinds deze week hebben wij een nieuw merk hondenvoer in ons assortiment met als hoofd ingredient insecten namelijk:  YORA Petfoods.

Het is misschien even wennen maar insecten zijn een goede en duurzame bron van eiwitten. Dit vergt iets meer uitleg dachten wij zo.

Waarom nemen wij een hondenvoer zonder vlees maar met insecten in ons assortiment?

Wij groeien en daarmee ook de de variatie aan klanten en de wensen die daaruit voortkomen. De vraag naar duurzaam hondenvoer wordt niet alleen wereldwijd maar ook in Nederland steeds groter. Wereldwijd consumeren huisdieren ongeveer 20% van het vlees en de vis in de wereld, een aantal dat zal stijgen met de trend voor hondenouders om hun hond voer met een hoog gehalte en kwalitatief vlees te geven. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, zijn vanwege milieuaspecten alternatieve bronnen van dierlijk eiwit nodig.

Waarom zijn insecten als eiwitbron goed voor het milieu?

Insecten zijn in vergelijking met conventionele productiedieren een interessante eiwitbron omdat ze een hoog reproductievermogen hebben, hoog voedingskwaliteit en ze kunnen afval als voer gebruiken. Omdat de insecten geteeld worden op op bijproducten en reststromen uit de agrarische sector en op dierlijke mest draagt dit bij aan een duurzame veehouderij.

Insecten stoten ook minder broeikasgassen uit dan runderen, hebben een hogere groeisnelheid dan runderen of varkens en stoten kleinere hoeveelheden ammoniak uit en vergelijkbare of kleinere hoeveelheden broeikasgassen dan varkens. ( Insects as food and feed: nutrient composition and environmental impact. Oonincx , 2015). Het watergebruik om de larven op te kweken is slechts 4% van de hoeveelheid water die nodig is om rundvlees te produceren.

Zijn insecten wel een goede voedingsbron voor een hond?

Insecten maken al lang deel uit van het natuurlijke dieet van onze honden. Van katten en honden is bekend dat ze op insecten jagen en eten. Insecten zijn een belangrijke voedselbron voor kleine wilde katten, net als bij hun voorouders. Insecten zijn ook een belangrijke voedselbron voor kippen en vissen, dus voeders die insecten bevatten zijn heel logisch. Insectenmeel heeft veel voordelen, zoals een hoog gehalte aan hoogwaardige eiwitten, essentiële vetzuren en aminozuren, zeer verteerbaar en met behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Waarom gekozen voor Yora Petfoods?

Omdat insecten een goed alternatieve eiwitbron lijkt te zijn zal het aanbod op de markt van hondenvoer waarin insecteneiwitten zijn verwerkt stijgen. Aan ons van Dogline de taak om voor jullie de beste eruit te gaan kiezen.

Wij hebben gekozen voor Yora Petfoods omdat:

  • YORA is op dit moment het hondenvoer is met het hoogste insectengehalte op de markt.
  • YORA uit het Verenigd Koninkrijk komt en de insekten worden gekweekt door eiwitrijk voedingsbedrijf Protix in Eindhoven in Nederland.
  • YORA bevat eiwitten van de Hermetia Illucens (zwarte soldatenvlieg) larven  en dit is de meest voedzame en milieuvriendelijke optie.

BEN JIJ KLAAR OM DE POOTAFDRUK VAN JOUW HOND TE REDUCEREN ZONDER GEZONDHEIDSCONCESSIE?
DAN IS YORA HONDENVOER HET ANTWOORD.

Het assortiment van Yora petfoods

Op dit moment is de YORA Complete All Breed beschikbaar. Zeer binnenkort ook:

  • YORA Complete Puppy.
  • YORA Complete Small Breed.
  • YORA Complete Large Breed.
  • YORA Complete Light/Senior
  • YORA Reward Treats
  • YORA Insect Power Protein Bar
  • YORA Dreamer Treat

YORA over YORA

De insecten worden gedroogd en gemalen met haver, aardappel en “natuurlijke botanische producten”.
“Dieren en mensen eten al sinds het begin der tijden insecten”, zegt Yora-oprichter Tom Neish. “We hebben 29 recepten getest om de perfecte combinatie van goed smakende ingrediënten te vinden en zijn erg trots op het eindresultaat. Met Yora kunnen hondeneigenaren het voortouw nemen om hun hond voedzaam en smakelijk voer te geven en tegelijkertijd een positieve invloed op het milieu te hebben. ”

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief